عابدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان اعلام کرد:تبیین ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱

کدخبر:۵۶۳۳۱

البرزگلستان/ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استان گلستان عابدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در نشست با این پایگاه تبیین ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور که توسط رئیس جمهور محترم به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد دارای ویژگیهای قابل توجهی است. وی تصریح کرد: این نخستین سند مالی دولت سیزدهم است که با رویکرد عدالت محوری، ثبات اقتصادی و اصلاح ساختاری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده تا برنامه دولت برای دخل و خرج در ۱۴۰۱ مشخص شود. وی افزود: لایحه بودجه ۱۴۰۱ را می توان دارای چند ویژگی مهم دانست. نخست: با توجه به رشد ۷٫۳ درصدی سقف بودجه در شرایط تورم ۴۰ درصدی انقباضی است؛ دوم: دارای منابع بودجه ای نسبتا واقع بینانه ای است که احتمال کسری آن را در مقایسه با بودجه امسال به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
وی با تاکید بر صحبت های جناب آقای دکتر رئیسی ریاست جمهور محترم در زمان ارائه لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی افزود: استقراض از بانک مرکزی را خط قرمز دولت دانست و در تشریح ویژگی های بودجه ۱۴۰۱گفت: رشد اقتصادی ۸ درصدی با افزایش
۳/۵ درصدی بهره وری و
۴/۵ درصدی سرمایه گذاری، توزیع عادلانه ظرفیت ها و امکانات در کشور، آمایش سرزمین، افزایش اختیارات مسئولان استانی و پاسخ گو کردن آن ها، کاهش کسری تراز عملیاتی، کاهش خالص استقراض دولت از ۲۴۵ هزار میلیارد تومان به ۴۷ هزار میلیارد تومان، کاهش خالص استقراض دولت از بازار سرمایه به منفی ۴۰ هزار میلیارد تومان، افزایش نسبت مالیات به تولید ناخالص از ۵/۴ درصد به ۶/۹ درصد، کاهش رشد هزینه های دولت از ۱۱۴ درصد در قانون بودجه سال جاری به ۵ درصد در لایحه بودجه سال آینده، ایجاد صندوق عدالت و پیشرفت و تشکیل صندوق های استانی، کاهش ۵ درصدی مالیات واحدهای تولیدی و واحدهای صنفی آسیب دیده از کرونا از مهم ترین محورهای لایحه بودجه دانست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان پیرامون بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: بودجه سال ۱۴۰۱ بودجه ای برنامه محور و براساس سند آمایش و رشد اقتصادی و اثربخشی منابع می باشد.
عابدی افزود: اساسی ترین، فنی ترین و مهم ترین مرحله بودجه ریزی، تهیه، تنظیم و پیشنهاد لایحه است. وی تاکید کرد: عدم استقراض ار بانک مرکزی، بودجه بدون کسری ، کنترل هزینه های جاری، کنترل اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، فروش نفت حدود ۱٫۲ میلیون بشکه در روز باقیمت نفت ۶۰ دلار برخی از ویژگی های لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از حیث منابع و مصارف گفت:
طبق ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف بالغ بر سی و شش میلیون و سیصد و ده هزار و هفتصد و چهار میلیارد و ششصد و بیست و هشت میلیون (۳۶٫۳۱۰٫۷۰۴۶۲۸٫۰۰۰,۰۰۰ ریال می باشد.
وی در خصوص منابع بودجه عمومی دولت تصریح کرد: منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی های سرمایه ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه ها و تملک دارایی های سرمایه ای و مالی، بالغ بر پانزده میلیون و پنجاه و دو هزار و سیصد و نود و شش میلیارد و یکصد و سیزده میلیون (۱۵٫۰۵۲٫۳۹۶٫۱۱۳,۰۰۰,۰۰۰
) ریال می باشد که از این میزان، منابع عمومی بالغ بر سیزده میلیون و هفتصد و بیست هزار میلیارد (۱۳٫۷۲۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰) ریال .ودر آمد اختصاصی وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی بالغ بر یک میلیون و سیصد و سی و دو هزار و سیصد و نود و شش میلیارد و یکصد و سیزده میلیون (۱٫۳۳۲٫۳۹۶٫۱۱۳٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال می باشد. وی در خصوص بودجه شرکتهای دولتی ، بانکها و موسسات انتفاعی دولتی افزود: بودجه شرکت های دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر بیست و دو میلیون و سیصدو چهارده هزار و هفتاد و نه میلیارد و سیصد و هجده میلیون (۲۲٫۳۱۴٫۰۷۹٬۳۱۸٬۰۰۰٬۰۰۰) ریال و از حیث هزینه ها و سایر پرداختها بالغ بر بیست و دو میلیون و سیصد و چهارده هزار و هفتاد و نه میلیارد و سیصد و هجده میلیون (۲۲٫۳۱۴٫۰۷۹٬۳۱۸,۰۰۰,۰۰۰
) ریال را شامل می شود.
[۱۲/۲۲،‏ ۱۷:۲۱] عادل جدید: عابدی در خصوص ویژگیهای برش بودجه استانی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت:در آمدهای عمومی استان گلستان از محل درآمدهای عمومی استانها(۳۱ استان ۴۳۴۲۲۰۴۳۳۶ میلیون ریال
در سال ۱۴۰۱ برابر با ۲۱۷۷۹۵۰۰ میلیون ریال می باشد رشد درآمد های عمومی استان در لایحه بودجه به مصوب سال ۱۴۰۰ برابر با ۶۸٫۴ و کشور (۳۱ استان) معادل ۷۰٫۸ درصد و به لحاظ رشد رتبه ۲۵ می باشد. سهم در آمد عمومی استان به کشور (۳۱ استان) ۰٫۵ درصدی و رتبه ۲۴ در کشور را به خود اختصاص داده است. وی تصریح کرد: با توجه به درامدهای پیش بینی شده سهم مالیات در درآمدهای استان ۹۲٫۵ درصد می باشد.
آقای عابدی در خصوص اعتبارات پیش بینی شده هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استانی در لایحه ۱۴۰۱ افزود: اعتبار هزینه ای ۳۱ استان کشور در لایحه ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ از رشدی برابر با ۲۰٫۸ درصد برخوردار بوده است . در همین مدت اعتبار هزینه ای مذکور در استان گلستان از رشد ۲۳٫۸ درصدی برخوردار بوده که از این حیث استان گلستان در رتبه ششم بین استانها قرار می گیرد. وی در ادامه تاکید کرد: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه استان گلستان در لایحه بودجه برابر با ۲۱۷۲۰۱۸۰ میلیون ریال که نسبت به مصوب سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۴٫۶ درصد رشد داشته که اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ۳۱ استان کشور در لایحه بودجه به مصوب سال ۱۴۰۰ حدود ۶۴٫۷ درصد رشد داشته و استان گلستان در جایگاه پنجم کشور قرار دارد. سهم اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان گلستان به کل کشور گفت: از مجموع ۷۰۳۱۲۵۶۴۴ میلیون ریال ، سهمبری استان گلستان ۳٫۰۹ درصد و به عبارتی ۲۱۷۲۰۱۸۰ میلیون ریال و رتبه ۱۳ می باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در بخشی از گفتگو در خصوص سرانه اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای استانی در سال ۱۴۰۱ نسبت به جمعیت برآوردی استان تصریح کرد: میانگین سرانه اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای ۳۱ استان کشور ۸۲۴۴۱۵ تومان بوده که همین شاخص در استان گلستان معادل ۱۰۷۴۱۹۲ تومان می باشد. این شاخص بیانگر این است که سرانه مذکور در استان گلستان نسبت به میانگین ۳۱ استان کشور ۲۴۹۷۷۷ تومان بیشتر می باشد . از این حیث استان در رتبه ۱۴ کشوری قرار دارد وی تصریح کرد سرانه مذکور در سال ۱۴۰۰ در میانگین ۳۱ استان کشور و استان گلستان به ترتیب ۵۰۲۳۸۵ و ۶۲۲۲۶۱ تومان بوده است .
آقای عابدی در ادامه ضمن تاکید بر توزیع اعتبارات بر اساس آمایش سرزمینی در کشور و استان افزود:از مجموع ۲۱۷۲۰۱۸۰ میلیون ریال اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانی سهم تملک استانی ۳۸٫۸ درصد ، تهیه و اجرای طرح های هادی و روستایی ۱٫۳ درصد ، سه درصد نفت ۹٫۰ درصد ، طرح های ملی انتقالی به استان ۱۲٫۷ درصد وقانون استفاده متوازن ۳۸٫۲ درصد می باشد.
عابدی با اشاره به اینکه تدوین برنامه ها و تعریف طرح ها و پروژه ها بر اساس اسناد آمایش ملی و استان، مطالعات توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستاها و اسناد توسعه منطقه ایصورت گرفته، اظهار کرد: پیش بینی ایجاد صندوق عدالت و پیشرفت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نقش مهمی را در توسعه استان و شهرستانها با رویکرد تحقق رشد اقتصادی بدنبال خواهد داشت.
عابدی رئیس سازمان در خصوص رشد ۸ درصدی اقتصادی کشور و اقدامات انجام شده استان در لایحه بودجه افزود: ضمن برگزاری جلسات تخصصی ، بررسی موضوعات لایحه بودجه در دستور کار استان قرار گرفت . با پیگیری مستمر توسط مدیران سازمانها و دستگاههای اجرایی از وزارتخانه ها و دستگاههای ستادی کشوری و حمایت همه جانبه و پشتیبانی نمایندگان محترم مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی و پیگیری و همراهی استاندار محترم و پر تلاش ، گزارشی از قابلیتها و راهکارهای وسهم هر یک از بخش ها اقتصادی استان در راستای رشد ۸ درصدی تهیه و برای استفاده در لایحه بودجه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال گردید.

نوشته شده توسط البرزگلستان در سه شنبه, ۳۰ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۵:۰۰ ب.ظ

دیدگاه