مهندس سید النگی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در اولین جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی در سال ۱۴۰۱ :باید از هم اکنون به دنبال تدابیری برای رفع چالش های بحران کم آبی در فصل گرم سال باشیم

کدخبر:۶۰۱۰۹

البرزگلستان/مهندس سید النگی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در این جلسه با بیان اینکه موضوع کم بارشی و خشکسالی در استان در سال جاری نیز ادامه دارد، گفت: باید از هم اکنون به دنبال تدابیری برای رفع چالش های بحران کم آبی در فصل گرم سال باشیم.

مهندس سید محسن حسینی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه اظهار کرد: ضروری است کشت کشاورزان به دلیل ادامه روند خشکسالی و کاهش بارش ها سطح زیر کشت محصولات خود را کاهش دهند تا در میانه فصل گرما دچار چالش نشوند.

وی بیان کرد: تاکید به کشاورزان برای استفاده از سیستم های آبیاری نوین و تحت فشار و همچنین نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها و همچنین برگزاری شورای حفاظت شهرستان ها در راستای اطلاع رسانی وضعیت بحران آب و خشکسالی به کشاورزان و مردم از دیگر موارد مهمی است که باید برای کاهش تنش آبی در تابستان پیش رو مورد تاکید قرار گیرد.

*گلستان جزو ۱۰ استان کم بارش کشور*

مهندس داداشی مدیر کل هواشناسی استان نیز اظهار کرد: وضعیت بارش های استان در سال جاری کمتر از حد نرمال بوده و همچنان جزو ۱۰ استان کم بارش کشور در سال جاری است و پیش بینی می شود بهار کم بارش و با افزایش دما نیز داشته باشیم.

مهندس دهقان مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای گلستان نیز اظهار کرد: طبق آمار ۴۵ ساله ۱۴ سال خشکسالی ، ۱۵ سال ترسالی و بقیه سال های نرمال در استان حاکم بوده است.

وی بیان کرد: ذخیره آبخوان های استان هم حدود ۲۳۰ میلیون متر مکعب (حدود ۱۹ درصد) کاهش را نسبت به آمار دوره بلندمدت نشان می‌دهد که آبخوان های کم عمق حدود ۱۶۸ میلیون مترمکعب و آبخوان های عمیق حدود ۶۲ میلیون مترمکعب کاهش داشته اند و این روند ادامه دارد و آبخوان های عمیق به دلیل خشکسالی مداوم ترمیم نشده اند.

مهندس تیموری معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان و مدیران دستگاههای مرتبط نیز گزارشی از وضعیت عملکرد یک ساله گذشته دستگاه ها برای سازگاری با کم آبی ارائه کرده و گفتند: میزان کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی در سال ابتدای این طرح حدود ۲۲ درصد پیشرفت، میزان برداشت از منابع آب سطحی ۱۳ درصد، سهم بخش شرب شهری و روستائی از کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی ۲۵ درصد، سهم بخش صنعت از این کاهش برداشت ۵ درصد و سهم بخش کشاورزی از کاهش برداشت از آب سطحی ۱۳درصد و سهم بخش کشاورزی در کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی ۲۱در صد پیشرفت داشته است.

در این جلسه گزارشی از وضعیت فرونشست در استان گلستان توسط سازمان زمین شناسی کشور بیان شد.

انتهای خبر

نوشته شده توسط البرزگلستان در جمعه, ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۰ ب.ظ

دیدگاه