دکتر زنگانه استاندار گلستان دربازدیداز سد نرماب : سد نرماب از اصلی ترین پروژه های سفر ریاست جمهوری است/ نیاز به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام مولفه های سد

کدخبر:۵۸۹۱۱

البرز گلستان/

در بازدید استاندار گلستان از سد نرماب عنوان شد:
سد نرماب از اصلی ترین پروژه های سفر ریاست جمهوری است/ نیاز به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام مولفه های سد

استاندار گلستان در بازدید از سد نرماب که همزمان با یوم ا… ۲۲ بهمن انجام شد، اظهار کرد: سد نرماب یکی از پروژه های حیاتی و زیرساختی در استان است که با توجه به اهمیت آن از اصلی ترین پروژه ها در سفر ریاست جمهوری است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر زنگانه استاندار گلستاندر بازدید از سد نرماب که نماینده مردم کلاله ، مینودشت، مراوه تپه و گالیکش در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان، فرماندار و امام جمعه شهرستان و دیگر مدیران استانی و شهرستانی حضور داشتند، اظهار کرد: تاکنون اقدامات خوبی در جهت اتمام سد نرماب انجام شده اما تکمیل این پروژه بسیار مهم به دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان تلاش می کنیم تا مصوبات خوبی برای تأمین منابع باقی مانده برای تکمیل این سد را از طریق منابع نقدی، اوراق و تهاتر نفت اخذ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از سه رودخانه که تأمین کننده سد هستند کانالهای چند کیلومتری احداث شده ، بدنه سد بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته و میزان پیشرفت فیزیکی سد مطلوب است.

دکتر زنگانه گفت: اتمام سد نرماب به تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی بیش از ۵۵۰ هزار نفر از مردم استان خصوصا در شهرهایی که با تنش آبی مواجه هستند کمک بزرگی خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان نیز در این بازدید اظهار کرد: کنترل سیل حوضه نرماب ، چهلچای و خرمارود ، تامین آب شرب ۵۵۰ هزار نفر از مردم شرق استان، تامین آب صنعت به مقدار ۱۰ میلیون متر مکعب و تامین آب کشاورزی از اهداف اصلی سد نرماب است.

مهندس سید محسن حسینی اظهار کرد: حجم سد ۱۲۵ میلیون متر مکعب و ظرفیت تنظیم حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است. از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب خاکریزی که قرار است انجام شود، تاکنون ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب انجام شده است .

وی بیان کرد: ببش از ۷۰ درصد هیدرومکانیکال سد انجام و از ۵ روستا یک روستا کامل منتقل شده است و جنگلده بالا نیز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.انجام چندین کیلومتر جاده های جایگزین از دیگر اقدامات انجام شده طی این مدت است.

مهندس حسینی افزود: ۶۰ هکتار از اراضی کف مخزن اراضی منابع طبیعی است که برای ۲۰ هکتار آن مجوز برداشت صادر شده است و ۴۰۰ هکتار نیز از اراضی کف محزن است که باید خریداری شود. تاکنون برای ۱۸۰ هکتار از خرید اراضی معوض برای کشاورزان با بنیاد مستضعفان به تفاهم اولیه رسیده ایم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بیان کرد: بابت بدهی به پیمانکار، جابجایی آرامستان روستا، استملاک اراضی و ساخت سه روستای باقی مانده و نیز جابجایی کامل جنگلده بالا، حدود ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین فوری میتوان ظرف حدود ۲ سال تمام اجزای سد را به پایان رساند.

نوشته شده توسط البرزگلستان در شنبه, ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۶ ق.ظ

دیدگاه