جوز حلوا (حلوای گردویی) پادشاه سفره ها درایام عید شهرستان کردکوی +دستور پخت

کدخبر:۴۹۹۱۷

جوز حلوا (حلوای گردویی) پادشاه سفره ها درایام عید شیرینی مخصوص منطقه  کردکوی

البرز گلستان/ایران سرزمینی بزرگ با تنوع اقوام می باشد که مشترکات زیادی دارنددرهرگوشه ی این سرزمین غذاهایی  محلی خاص تهیه می شود  درشهرستان هم کردکوی غذا و خوراکیهایی وجود دارد

که مخصوص این شهر زیبا و روستاهای اطراف آن است گاه می بینیم که درشهر های اطراف غذاهایی بی کیفیت را ازروی غذاهای کردکوی تهیه به نام شهر خودمعرفی کرده اندکه جای تاسف دارد

غذاهایی چون  « ساک  و ماش پتی ، دو آش ، ماست خمیر آش ، بزن بخور ،گَزینه آش  جوزحلوا (حلوای گردویی ) ، باقالی سیرو ،بامجان بزباش و مرغانه پله ، اشپل کوکو ، هلی توکانا  ،سبزی ته چین

واسفناق ترشک و غیره که مخصوص شهر کردکوی می باشد اما حلوای گردویی شیرینی مخصوص کردکویاین حلوادر ایام های عید و مناسبت ها تهیه میشه مخصوصا برای سفره عیدنوروزتهیه این شیرینی خوشمزه بسیار سخت و طاقت فرساست اما می ارزد

*****

برای  تهیه این حلوا  مواد و لوازم زیر لازم است

وسایل پخت : راک رن و مرسی لاقالی

 البته در قدیم از وسایلی  مثل  « سیرکو و سیرکو سنگ »استفاده  می کردند


که حاصل آن دنگتو بود مواد اولیه پخت « مغز گردو و برنج و روغن و شکر» و صفای وجودپخت حلوا را با نام خدا شروع می کنند وقتی ماهیتابه گرم شد روغن را قاشق قاشق

با نام و یاد در گذشتگان در ماهیتابه می ریزند

و بعد گردو را در روغن می ریزند وبرنج را اضافه می کنندو به دنبال آن شکر و بعد آب اضافه می کنند و هم  می زنند

این کار راپیوسته و آهسته انجام می دهند تا قوام یابد در فواصل مختلف شکر به آن اضافه می کنند تا شیرینی حلوا میزان شود سخترین زمان پخت  لحظه ای است که حلوا غلیظ و سفت می شود

که چندین نفر باید پی در پی آن را کترابزنند( هم بزنند)

***

***

***

***

و ودرپایان پادشاه سفره عید متولد می شودو کام ها را شیرین می کند حلوایی که بصورت خانگی تهیه می شود بهترین نوع حلوا می باشد

***

زینت سفره عیددر کردکوی حلوا را بصورت کارگاهی تهیه می کنندکه بخوبی خانگی آن نیست

بفرمایید حلوا

اگر حلوا را از مغازه تهیه کردید نبایدتوقع حلوایی درجه یک یا حتی خوب را داشته باشید/ انتهای پیام

نوشته شده توسط البرزگلستان در یکشنبه, ۰۱ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۶:۰۹ ق.ظ

دیدگاه