مهندس کریمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان از ثبت نان زنجبیلی در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور خبرداد

البرز گلستان/ مهندس ابراهیم کریمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این باره گفت: در آخرین جلسه شورای ثبت میراث ملی کشور که تشکیل گردید پرونده نان زنجبیلی با رای این شورا در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت گردید.

کریمی درباره انواع شیرینی های سنتی استان گلستان و تقسیم بندی ها آنها گفت: شیرینی­های مخصوص عید درمیان گرگانی­ها به چند گروه تقیسم می شود حلواها، شیرینی­ها، شکلات­ها از جمله این شیرینی­ها شامل حلوا اُماج، نون عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، ﮐمبه، قطاب،  آب نبات شیری، پشت زیک و… بوده که از دیرباز بصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسمات، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار می­گرفت.

وی همچین در خصوص مواد استفاده درترکیبات نان زنجفیلی افزود؛ از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده میشود و به شکل لوزی برش داده می شود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن  و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن گردیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان “نان زنجبیلی: نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان” به شماره ۱۱۶۰ در تاریخ ۱۳۹۴/۱۲/۲۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

نوشته شده توسط البرزگلستان در جمعه, ۱۸ تیر ۱۳۹۵ ساعت ۳:۰۶ ب.ظ

دیدگاه