دیابتی ها حتما بخوانند : دکتر شبیهی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان تشریح کرد:علل بروزدیابت، وضعیت آن در استان ، کشور ومقایسه آن باآمار جهانی

کدخبر:۶۶۲۳۴

البرزگلستان/موسی الرضا شبیهی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان گفت: طبق مطالعات براورد میشود ۱۳.۲ درصد از افراد بالای ۲۵ سال در این استان درگیر بیماری دیابت هستند. ۱۴٫۷۵درصد مبتلایان را خانمها و۱۱٫۴ درصدمبتلایان را آقایان بالای ۲۵ سال تشکیل می دهند که همانند سطح کشور به دیابت نوع دوبسیار بیشتر از دیابت نوع یک می باشند که از این تعداد تنها ۴.۲ درصد معادل ۴۴ هزار بیمار با تشکیل پرونده در مراکز بهداشت تحت مراقبت قرار دارند و مابقی بیماران یا از بیماری خود مطلع نیستند و یا برای مراقبت و کنترل بیماری تحت نظر پزشکان بخش خصوصی هستند.

🔸دکتر شبیهی اظهار داشت:در کشورماحداقل ۱۴٫۱۵ درصدجمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برندکه تعدادشان بیش از ۷٫۵ میلیون نفر برآورد می شود  که در این میان تعداد افرادمبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار قابل توجه تر از مبتلایان به دیابت نوع یک است که از این آمار ۱۳٫۴۴درصد را مردان و۱۴٫۷۱درصد را زنان تشکیل می دهند و بخش اعظم مبتلایان به دیابت در سنین ۴۰ تا ۵۹ سال هستند و نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بی خبرند.

🔸وی افزود:بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال (۲۰ تا ۷۹ سال)از مردم جهان مبتلا به دیابت هستند.پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ تعداد بیماران بزرگسال به ۶۴۳میلیون نفر برسد،بیش از ۱٫۲ میلیون کودک ونوجوان مبتلا به دیابت نوع یک هستند و همچنین، ۳۱۸ میلیون نفر در شرایط پرخطر برای بروز دیابت (وضعیت پره دیابتی) هستند. تخمین زده می شود که سال ۲۰۳۵ یک میلیارد نفر دچار دیابت و یا در معرض خطر بالای بروز آن هستند.

 

🔸معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: افزایش جمعیت سالمندی، تغذیه نادرست (مصرف موادقندی و غذاهای چرب)، کم تحرکی و اضافه وزن، رژیم نامناسب غذایی، فشار و چربی خون بالا و استعداد ژنتیکی از عوامل خطر ساز ابتلا به بیماری دیابت است.

🔸دکتر شبیهی با مهم دانستن غربالگری بیماری دیابت از نظر سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون بین المللی دیابت، گفت: نیمی از افراد مبتلا به دیابت به دلیل مشاهده نکردن علائم از بیماری خود مطلع نیستند و به گفته متخصصان، تکرر ادرار، تشنگی و گرسنگی شدید، کاهش وزن، خستگی مفرط، بی‌حوصلگی، نداشتن تمرکز، احساس سوزش و خارش یا بی حسی در دست‌ها و پاها، تاری دید، عفونت‌های مکرر و بهبود دیرهنگام زخم‌ها از علایم هشدار دهنده دیابت است.

 

🔸وی در ادامه افزود: دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به‌وجود می‌آید، انسولین ماده‌ای است که لوزالمعده تولید می‌کند و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم‌ترین منبع انرژی بدن است و قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان‌های بدن تاثیر می‌گذارد و به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیوی، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت‌های منتهی به نقص عضو منجر می‌شود.

🔸معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه عمده موارد ابتلا به دیابت در استان را از نوع ۲ دانست و گفت: در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا، در هر پنج ثانیه یک نفر در جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهد و این آمار در ایران مرگ سالانه ۳۲ تا ۳۵ هزار نفر است.

 

🔸دکتر شبیهی در پایان گفت: طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی برنامه غربالگری برای تمام افراد بالای ۳۰ سال در خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی کشور انجام و مشکلات قلبی و عروقی، میزان قند، چربی و فشار خون افراد مورد سنجش قرار می‌گیرد و برای افراد مبتلا پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

انتهای خبر

نوشته شده توسط البرزگلستان در جمعه, ۲۷ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱:۳۴ ق.ظ

دیدگاه