×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Friday, 5 December , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

شناسایی بیماران قلبی، دیابت و فشار خون با غربالگری بیش از ۸۹ هزار نفر در استان توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان

 

البرز گلستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، با تشریح اقدامات حوزه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر، از اجرای طرح‌های گسترده غربالگری و مراقبتی در سطح استان خبر داد و گفت:این برنامه‌ها با هدف شناسایی زودهنگام بیماران، ارتقای سطح سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری‌های مزمن به‌طور مستمر در حال اجرا هستند.

 

وی با اشاره به اجرای طرح خطرسنجی بیماری‌های قلبی و عروقی افزود:آزمایش قند و کلسترول به‌صورت رایگان برای ۸۹ هزار و ۸۹۹ نفر از افراد بالای ۳۰ سال انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی ۱۹۳۱ نفر با احتمال ابتلا به دیابت، ۱۲۷۱ نفر با احتمال فشار خون بالا، ۶۶۰۷ نفر در وضعیت پیش‌دیابت، ۱۹۵۸۷ نفر در مرحله پیش‌فشار خون بالا و ۹۰۲۷ نفر با کلسترول بالا گردید.

 

دکتر محمدرضا هنرور از شناسایی و ثبت ۱۰۵۸ بیمار جدید مبتلا به دیابت و ۲۱۶۳ بیمار جدید فشار خون بالا خبر داد و گفت: تمامی افراد شناسایی‌شده جهت تأیید تشخیص و دریافت درمان لازم تحت پیگیری قرار گرفتند و همچنین آموزش‌های متناسب با سطح ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی به آنان ارائه شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به غربالگری سرطان اشاره کرد و خاطر نشان کرد: در طرح غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان کولورکتال، ۲۰ هزار و ۶۷ نفر از گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال مورد بررسی قرار گرفتند که در نتیجه آن ۶۵ بیمار مشکوک به سرطان کولون با تست فیت مثبت شناسایی شدند.

 

وی افزود: ۳۰۸ مورد ماموگرافی و ۲۰۱ مورد سونوگرافی برای افراد در معرض خطر انجام و در نهایت ۷ بیمار مبتلا به سرطان پستان با بیوپسی مثبت شناسایی شد.

 

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در حوزه سلامت نوزادان نیز ۱۰ هزار و ۸۹۷ نوزاد از نظر بیماری هیپو تیرویید و PKU غربالگری شدند که ۳۲ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

 

دکتر هنرور گفت: ۷۹۲۳ نوزاد در ۲۸ روز اول زندگی از نظر کم‌شنوایی مورد مراقبت قرار گرفتند که طی آن ۹ نوزاد دارای کم‌شنوایی یک‌طرفه و دوطرفه شناسایی و برای دریافت خدمات توانبخشی ارجاع شدند.

 

وی ادامه داد: در حوزه مشاوره ازدواج نیز، ۴۲۷۰ زوج به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کردند که ۹۹۶ نفر با پرسشنامه غربالگری مثبت شناسایی و جهت دریافت خدمات تخصصی مشاوره ژنتیک پیگیری شدند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در پایان گفت: این اقدامات در راستای ارتقای سلامت جامعه، پیشگیری از بیماری‌های مزمن و شناسایی زودهنگام بیماران انجام شده و به‌طور مستمر ادامه خواهد داشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.