چوپانی رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان از آمادگی بخش خصوصی درباره سرمایه‌گذاری در طرح شیرین‌سازی آب دریای خزر خبر داد

کدخبر:۵۷۲۴۵

البرز گلستان/

آمادگی بخش خصوصی گلستان برای سرمایه‌گذاری در شیرین‌سازی آب دریا

رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان از آمادگی بخش خصوصی درباره سرمایه‌گذاری در طرح شیرین‌سازی آب دریای خزر خبر داد و گفت: با شیرین‌سازی یک میلی متر از آب دریا ۴۰۰ میلیون متر مکعب لیتر آب شرب تأمین می‌شود.

به گزارش البرز گلستان  به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان، «علی محمد چوپانی» در جلسه شورای اداری استان گلستان به نمایندگی از بخش خصوصی استان اظهار کرد: درآمد سرانه مردم استان گلستان نصف متوسط کشوری است با اینحال در  بحث دست‌گیری از مستمندان و انفاق و در کمک‌رسانی در موضوع کرونا مقام اول  کشور را داشته است.
وی با اشاره به اینکه دولت رشد اقتصادی ۸ درصدی را برای کشور پیش بینی کرده است، گفت: تحقق این هدف نیازمند توسعه در حوزه انرژی به ویژه آب و برق است.
چوپانی بیان داشت: حدود ۴ سال قبل به نمایندگی از بخش خصوصی استان نامه‌ای تنظیم کردیم و به وزارت نیرو فرستادیم. درخواست ما این بود که وزارت نیرو در دولت گذشته مجوز شیرین سازی آب دریای خزر را بدهد اما این مجوز پس از چند سال در روزهای پایانی دولت دوازدهم داده شد.
وی گفت: اگر یک میلی متر لیتر  آب از دریای خزر شیرین سازی شود  ۴۰۰ میلیون  متر مکعب آب شیرین از آن تولید می‌شود که هم نیاز داخل و هم نیاز صنعت استان‌های دیگر را برطرف می‌کند.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان بیان داشت: همیشه از  نرخ پایین ازدواج گلایه شده است و حالا قانونی به تصویب رسید که در تولید مسکن، جهش ایجاد شود اما سهم آورده ۲۰۰ میلیون تومانی برای متقاضیان، تحقق این قانون را با مشکل مواجه می‌کند، مردم چگونه در این طرح ماهی ۵ میلیون تومان قسط بدهند؟
وی با بیان اینکه استفاده از ثروت ایرانی‌های خارج کشور مهم است، تصریح کرد: بیش از ۴ هزار میلیارد دلار ثروت ایرانیان خارج کشور است اگر این ثروت به داخل برگردد بسیاری از مشکلات حل می‌شود.باید فضای مناسب را برای اینکار ایجاد و اعتمادسازی کنیم.
چوپانی با اشاره به معضل قاچاق کالا هم گفت: ثبت نشدن کالاهای اساسی در سامانه تجارت، یک مشکل اساسی شده است این موضوع باید اصلاح شود تا واحدها دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه صادرات بعضی کالاها در برخی زمان‌ها ممنوع و در زمان دیگری آزاد می‌شود، گفت: این سیاست، آفتی برای صادرات است که  صادرکنندگان را با مشکل اساسی مواجه می‌کند و بازرگان بازار خود را در کشورهای دیگر از دست می‌دهند و چندین سال طول می‌کشد تا دوباره بتوانند بازار اقتصادی بدست بیاورند.

انتهای خبر

نوشته شده توسط البرزگلستان در جمعه, ۲۶ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۸:۰۷ ب.ظ

دیدگاه