به گزارش گروه بهداشت و درمان پایگاه خبری البرز گلستان شعار روز جهانی 2015 :ایمنی مواد غذایی عرضه مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و این نیازمند توجه بیش از پیش به سیستم ایمنی مواد غذایی در میان کشور ها است. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (همیشه و همه جا) قرار داده است.
به همین مناسبت دکترحمید رضا جوشقانی معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشگی گلستان در جمع اصحاب رسانه گلستان حاضر شد و ضمن بیان برنامه های این معاونت به سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ داد.
دکتر جوشقانی با بیان این نکته که فرهنگ عمومی جامعه نسبت به غذا پایین است بیان داشت : نمک 2/5 برابر مصرف می باشد این به جهت عدم آگاهی می باشد.
وی در باره وضعیت دارویی اعلام کرد: در سال 92 و93 بیش از 300قلم دارو به سبد دارویی اضافه شده است و رویکرد همه به دارو ها نگاه به داروهای داخلی با کیفیت بالا می باشد.
معاونت دارو غذا افزود: در هر ماه میانگین کمبود دارویی کشور 30قلم می باشد ولی در استان گلستان میانگین کمبود دارو به 18 قلم رسید.که بیشتر داروهای خاص می باشد .
وی تاکید کرد: وضعیت استان گلستان از نظر داروئی نسبت به میانگین کشوری بیشتر است .
در پاسخ به اینکه آیا شیر پاکتی محلی برگشتی کارخانههای شیر است و آیا آلودگی دارد یا خیر؟ اظهار کرد: بخشی از این مطلب که شیر پاکتی و محلی برگشتی کارخانه شیر است درست است و اما نمیتوان هر شیری که در بخش شیر محلی و لبنیات محلی فعالیت میکند را غیر بهداشتی دانست.
وی با بیان اینکه احتمالا بخشی از شیرهای پاکتی و محلی برگشتی کارخانهها باشد، ابراز داشت: نظارت خاصی بر تولیدات محصولات لبنی و محلی صورت نمیگیرد و واحدهای لبنی فقط مجوز ماست رادارند و اصلا مجوز تولید شیر و پنیر را ندارد.
دکتر جوشقانی گفت: استان ما جز استانهای می باشد که اکثر کارخانجات لبنی آن دارای استانداردهای قابل قبول می باشد. توصیه میکنیم از محصولات لبناتی بستهبندی شده و تحت نظارت و پوشش غذا و دارو استفاده شود.
وی با بیان اجازه هشدار بر عهده قوه قضایی است، گفت: ممکن است شرکتی 15 محصول تولید کند و تنها یکی از محصولات ان با مسئله بهداشتی و الودگی رو به رو باشد و بر این اساس که این کارخانه تخریب میشود عموما این مسائل اطلاع رسانی نمیشود.
معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشگی گلستان در باره وضعیت عطاریهای در استان گلستان بیان داشت : در سطح کشور حدود14هزار عطاری وجود دارد و در استان گلستان در حدود 170یا 180عطاری دارای مجوز وجود دارد.
وی افزود : بزودی آموزش و نظارت در ساماتدهی وضعیت عطاریهای انجام می شود.
وی با بیان این نکته که 75درصد مردم در استان گلستان کمبود ویتامین dدارندکه در خانمها 10درصد بیشتر است .
دکتر جوشقانی تصریح کرد : ما اولین دانشگاه هستیم که مجوز شیر غنی شده با ویتامین dداده ایم
معاونت غذا دارو در خاتمه بیان داشت: رویکرد ما اصلاح فرآیند ی می باشد که اتفاق می افتد و تضمین سلامت غذائی می باشد که به مردم می رسد.
همچنین دکتر رئیسی مدیر امور غذائی تعداد کل کارخانجات استان را 280کارخانه که 41کارخانه فرائدهای لبنی و 90کارخانه آرد و غلات
90کارخانه و نوشیدنی 15 فراودهای گیاهی 75 و گوشتی 9 و روغن 11 و بسته بندی 18 و مواد آرایش 21 کارخانه می باشد
همچنین مهندس زنگنه تعداد نمونه معرفی به آزمایشگاه را 5600 نمونه اعلام کرد
طاهره جهانی کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز افزود: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی به مواد خوردنی، آرایشی و آشامیدی بستهبندی شده نظارت دارد.
وی تصریح کرد: عموما محصولات محلی مجوز معاونت غذا و دارو را نداردند و بر این اساس نظارت و بازرسی بر تولید این محصولات صورت نمیگیرد.
این کارشناس غذا و دارو یادآور شد: بر اساس قانون تنها به محصولات تولیدی لبنی مجوز ماستبندی داده شده است و این محصولات بامارک و علامت این محصولات خاصی توزیع نمیشود.
جهانی با بیان اینکه نظارت بر این نوع تولیدات غذایی در حوزه قوانین معاونت غذا و دارو نمیگنجد، بیان داشت: خریدار با علم به این که این نظارت بر محصولات دارویی صورت نمیگیرد این محصول را خریداری میکند.
و جاهدی کارشناس لوازم آرایشی و بهداشتی آمار قاچاق و معدومی در سال 93 را در قاچاق حوردنی و آشامیدنی 88200عدد و در بخش آرایشی و بهداشتی 47281 عدد نام برد.
https://alborzegolestan.ir/?p=7545