به گزارش گروه فرهنگ و هنر پایگاه خبری البرز گلستان به نقل از روابط عمومی وامورفرهنگی این اداره کل، مدیر کل این دستگاه اجرایی در اولین نشست کمیته گردشگری روستایی وعشایری استان که با حضور مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری تشکیل شد، گفت: با توجه به اینکه در روستاها ومناطق عشایری، سنت ها وآیین ها وآداب ورسوم درخشان تر از مناطق دیگر است و ابعاد فرهنگی دراین روستاها نمایان ترمی باشد، در این کمیته به صورت تخصصی و با برنامه ریزی های لازم جهت توسعه ورونق گردشگری استان اقدام خواهد شد.
مهندس ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی گلستان برنامه ریزی مطلوب درراستای بهره مندی از ظرفیت های بالقوه وپتانسیل های موجود در روستاها ومناطق عشایری را درخور توجه ذکر کرد و افزود: و می توان با بررسی آداب و رسوم واعتقادات و باورها و فرهنگ مردم این مناطق و ارزش های قومی ومنطقه ای اقوام مختلف استان ، زیر ساخت های لازم جهت جلب وجذب گردشگران را فراهم ساخت وبا تبلیغات متنوع درعرصه های ملی وبین المللی ، این عامل بالقوه را معرفی نمود.
وی درادامه از ایجاد موزه میراث روستایی دراستان به عنوان رویداد مهم استان یاد کرد که تحول عظیم را درحوزه روستایی استان ایجاد خواهد کرد.
مهندس کریمی همچنین تعیین وانتخاب روستاهای هدف گردشگری و مناطق گردشگری عشایری، جمع آوری اطلاعات کامل روستاهای هدف گردشگری ومناطق عشایری استان، پیگیری انجام مطالعات گردشگری روستاهای هدف ومناطق عشایری وارتباط با دهیاران روستاهای هدف گردشگری استان و برگزاری جشنواره ها و همایش ها وحضور درنمایشگاه ها را از جمله اهداف تشکیل این کمیته ذکر کرد.
وی به برگزاری و تعریف 12جشنواره در هر ماه برای هرشهرستان اشاره داشت و گفت: این جشنواره ها در زمینه ها و قابلیت های مختلف و برند شاخص هرشهرستان ازجمله زعفران، توت فرنگی، اسب و…. می تواند به اجرا درآمده و با حمایت ها وهمکاری ارگانهای مرتبط از جمله امور روستایی، جهادکشاورزی ، فرمانداری و… رونق یافته و نسبت به ثبت ملی این جشنواره ها نیز می توان اقدام کرد.
وی از این ظرفیت ها درراستای جذب هرچه بیشتر گردشگران یاد کرد و افزود: باید از ظرفیت های مطلوب استان درراستای رونق اقتصادی بهره برد و ازفرصت های استان بهره مند شد.
کریمی درادامه به انعقاد تفاهم نامه های اجرایی جهت توسعه ورونق گردشکری روستایی استان اشاره داشت که می توان با مشخص کردن اهداف ومسیر با برنامه ریزی های مطلوب جهت رونق این مهم گام برداشت.
مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری گلستان نیز دراین نشست با اشاره به ظرفیت های مطلوب استان درحوزه روستایی، گفت: با برنامه ریزی مطلوب می توان از ظرفیت های روستایی استان در جهت رونق گردشگری استان بهره برد.
قاسم سمیعی در ادامه ازتشکیل شرکت سرمایه گذاری دراستان یاد کرد که با ارائه طرح های مطلوب گردشگری ضمن ارائه تسهیلات مناسب می تواند راه های توسعه استان را هموارتر کند.
وی درادامه برگزاری جشنواره های مختلف را عامل مهمی درایجاد شور ونشاط مردم استان عنوان کرد وگفت: جامعه امروز نیاز به حضور درفضاهای روستایی دارد و رونق وتوسعه این فضاها این نیاز را برآورده خواهد کرد.
سمیعی همچنین به امکان اسکان گردشگران در روستاها اشاره داشت و گفت: گردشگران می توانند از طریق سامانه دهگردی و به صورت آنلاین نسبت به رزرو اتاقهایی درفضای روستایی که به لحاظ امنیتی شناسنامه دارهستند اقدام کنند.
وی همچنین به پیگیری جهت ثبت ورزش های بومی ومحلی استان اشاره داشت وافزود: این اقدام که نیاز به همراهی همگانی دارد، می تواند گام موثری درتوسعه ورونق گردشگری استان باشد.
معاون گردشگری استان گلستان نیز دراین نشست به شکل گیری ستاد اجرایی خدمات سفر روستا درایام نوروز و بهره مندی از ظرفیت های روستایی استان به صورت بوم کلبه های روستایی ونمایش آداب ورسوم وسنت های بومی وغذاهای محلی درجشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین اشاره داشت که مورد استقبال گردشگران قرار گرفت.
احمد تجری در ادامه به برخی پیشنهادات فعالیتی درکمیته روستایی استان اشاره داشت وگفت: برگزاری همایش های مختلف، نشست های روستایی با دهیاران و آموزش مبانی گردشگری روستایی ، تهیه طرح جامع هادی گردشگری روستایی وعشایری، هماهنگی با دفاتر خدمات مسافرتی برای جذب گردشگران روستایی، برنامه ریزی های زیرساختی جهت ایجاد کمپینگ های روستایی وجذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و ایجاد بوم کلبه ها ی روستایی از جمله راهکارها جهت رونق گردشگری در روستاهاست.
وی همچنین برجلوگیری از ایجاد ساختمان هایی با نماهای ناهمگون با بافت روستایی و برنامه ریزی جهت زیبا سازی فضاهای روستایی از طریق طرح هادی روستاها تاکید داشت وافزود:برنامه ریزی جهت پاکسازی تفرجگاه های روستایی و تلاش جهت برگزاری جشنواره های بومی ومحلی وجلب مشارکت های مردمی وفعال سازی تشکل های مردمی می تواند درجلب گردشگران موثر باشد.
گفتنی است درسال گذشته 27جشنواره روستایی و52 مورد نمایشگاه صنایع دستی دراستان گلستان به اجرادرآمده و برگزاری سمینار گردشگری روستایی وتوسعه پایدار، اولین نمایشگاه روستاهای گردشگری استان و برگزاری دومین نمایشگاه روستاهای گردشگری ازجمله اقدامات صورت گرفته در این راستا می باشد.
https://alborzegolestan.ir/?p=4676