چوپانی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان: با ایجاد آب شیرین کن ها از طریق آب دریای خزر می توان آب شرب حداقل۱۰ استان را تامین کرد
در باره تامین آب شرب 10 استان با آب دریای خزر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان بیان کرد: ایجاد دو خط لوله انتقال آب دریای خزر برای بخش های کشاورزی و شرب در استان برنامه ریزی شده است.
مهندس علی محمد چوپانی اظهار کرد: نقشه توسعه راه استان مبتنی بر سیاست های اقتصاد مقاومتی، کاهش ارزبری، اشتغال جوانان، رونق واحدهای راکد از جمله سنگ شکن ها، شرکت های ساختمانی، مهندسین بخش عمران و معماری و غیره و تخلیه نقدینگی سرکش به سمت این بخش ها است.
وی با اشاره به اینکه میزان نقدینگی در کشور یک تریلیارد و 600 هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: روزانه 600 میلیارد تومان به پایه پولی کشور افزوده می شود. اگر این نقدینگی در پروژه های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و ریال محور پیاده نشود، به هر سمتی برود باعث ایجاد تورم سرکش می شود.
چوپانی بیان کرد: در مناطق مرزی استان گلستان با کشور ترکمنستان، حدود 200 هزار هکتار اراضی قابل احیاء وجود دارد. به دنبال این هستیم که خط لوله آب را از دریای خزر به این مناطق ایجاد کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان تصریح کرد: آب دریا را با استفاده از آب شیرین کن برای مصارف کشاورزی تامین خواهیم کرد و این مناطق را به باغات درختان مثمر تبدیل می کنیم. در این مناطق قابلیت کشت پسته، فندوق و انواع میوه جات وجود دارد. می توان با نصب سیستم های آبیاری هوشمند، مصرف آب را تقریبا به یک پنجم سیستم های گذشته کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدام می توان از ظرفیت روستاییان مرزنشین استان به خوبی استفاده کرد. مرزنشینان، مرزداران ما هستند و باید توان مالی آنها را بالا ببریم. وی با بیان اینکه در حاشیه این مزارع می توان شهرک گلخانه ای نیز ایجاد کرد، گفت: می توان هزار هکتار گلخانه را در حاشیه این مزارع ایجاد کرد و مدیریت آن را به بخش خصوصی یا دانشجویان بخش کشاورزی واگذار کرد.
چوپانی اظهار کرد: با ایجاد این گلخانه ها می توان در بازار بزرگ رقابتی سبزی، صیفی جات و حتی میوه جات روسیه حضور یافت. بازار حداقل 20 میلیارد دلاری در مصرف میوه در این کشور وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در ادامه خاطرنشان کرد: حجم آب دریای خزر 850 هزار میلیارد مترمکعب بوده و سهم آب در دسترس ایران از این میزان 130 میلیارد مترمکعب است. این دریا می تواند آب شرب 10 استان ما را تامین کند.
چوپانی با اشاره به آب شیرین کن بندر ترکمن، گفت: این آب شیرین کن توسط بخش خصوصی با هزینه 32 میلیارد تومان در سال جاری به بهره برداری رسیده و روزانه 10 هزار متر مکعب آب را برای روستاهای حاشیه دریای خزر تامین شیرین می کند. اگر این آب شیرین کن نبود در این مناطق با چالش آب روبه رو می شدیم. این واحد هر متر مکعب آب شرب را با قیمت 1300 تومان در اختیار آبفا قرار می دهد.
وی با بیان اینکه شوری آب دریای خزر 40 درصد خلیج فارس است، افزود: می توانیم با ایجاد آب شیرین کن ها از طریق آب دریای خزر آب شرب استان های گلستان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، البرز، زنجان، قزوین، مازندران و چند استان دیگر را تامین کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اشاره به برنامه ریزی ها درخصوص ایجاد دو خط لوله سراسری آب دریا در استان، تصریح کرد: این کار می تواند سرریز نقدینگی را به خود جذب کند و باعث افزایش ثروت ملی و ارزآوری شود.ایسنا
https://alborzegolestan.ir/?p=30962