×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Thursday, 23 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر

ابراهیم رزاقی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: نقدینگی موجود در جامعه بسیار خطرناک است زیرا این پول نه تنها می تواند نرخ تورم را افزایش دهد بلکه در بسیاری از موارد دولت را با چالش های متعدد مواجه کند.

وی توضیح داد: هم اکنون نرخ تورم با افزایش دستمزدها فاصله دارد که این امر موجب سخت تر شدن شرایط اقتصادی برای حقوق بگیران شده است.

به گفته رزاقی، در اقتصاد دلالی، سود در تولید نیست بلکه سرمایه ها به سمت کارهای دلالی می رود و متاسفانه هم اکنون برای رونق تولید فقط به پرداخت تسهیلات اکتفا می شود اما چون تزریق پول به تولید هزینه بر است این منابع به سمت واردات هدایت می شود.

وی گفت: در شرایط نامطلوب اقتصادی، حقوق بگیران و از کارماندگان بیشترین آسیب را می بینند زیرا ثروتمندان جامعه در هر شرایطی می توانند نیازهای خود را تامین کنند.

رزاقی اظهار داشت: سودآوری برای برخی ها که متاسفانه تعداد آنها هم اندک نیست، اقتصاد کشور را بیمار کرده است.

** اختصاص یارانه به دلار

این کارشناس اقتصادی معتقد است: قیمت واقعی دلار بیش از آنچه در بازار قیمت دارد، است زیرا دولت برای پایین نگه داشتن قیمت دلار به آن یارانه می دهد.

وی یادآور شد: مردم به نظام دلبسته اند و انتظار دارند که با راهکارهای درست شرایط زندگی آنها را بهبود بخشد.

وی با اشاره به شرایط دولت تدبیر و امید، گفت: از آنجا که رئیس جمهور با رای بالایی از سوی آحاد جامعه انتخاب شده اند، می توانند با تکیه بر این ویژگی اصلاحات ساختاری و زیربنایی را سرعت بخشد.

وی گفت: طی یکسال گذشته می توانستیم تغییرات مهمی در برخی از بخش های اقتصادی از جمله کارخانه بزرگ داروسازی ایجاد و ساخت دارو را داخلی کنیم یا به کشاورز یارانه می دادیم تا آنها در تمام کشور مواد لبنی، گوشت و تخم مرغ تولید کنند یا یارانه را میان قطعه سازان توزیع می کردیم تا در تامین این قطعات دز داخل خودکفا می شدیم و بسیاری از کارهای دیگر که امروز که با کاهش درآمدهای قیمت نفت مواجه هستیم، دچار آسیب نمی شدیم.

وی گفت: مطالب یادشده آرزوی مصلحان اجتماعی است اما اگر تحقق نمی یابد باید دیگران در این زمینه پاسخگو باشند.

رزاقی اظهار داشت: سودآوری نباید برای عده ای خاص باشد، عده ای خاص با رانت و دلالی زندگی کنند و جمعیت وسیعی در نابرابری و شرایط نامطلوب اقتصادی قرار داشته باشند.

وی با اشاره به شرایط قیمت دلار در سال های پیش از انقلاب در ایران، گفت: از سال 1350که تورم وارد اقتصاد کشور شد علیرغم آن قیمت دلار همچنان هفت تومان بود و متاسفانه در شرایط کنونی و با وجود افزایش تورم و رکود باز هم قیمت دلار افزایش نمی یابد.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: آیا دلار ارزان را برای رفاه مردم به جامعه تزریق می کنیم یا آنکه این دلار به واردکنندگان و دلالان کالاهای غیرضروری پرداخت می شود تا آنها از آن سود ببرند؟

این اقتصادان با اشاره به تجربه کشور چین گفت: قیمت دلار در چین بالاست و به همین دلیل کسی جرات ندارد کالایی وارد کند، همه نوع کالا در این کشور تولید می شود، این کشور کالا تولید و صادر می کند و در نتیجه دلار را به کشور خود وارد خواهد کرد.

وی گفت: در حالی که متاسفانه مسئولان دلار ارزان را در اختیار عده ای خاص قرار می دهند می توانیم قیمت دلار را تا دو برابر قیمت کنونی افزایش دهیم و هم از واردات کالاهای غیرضروری پیشگیری و هم مردم را ترغیب به مصرف تولیدات داخل کنیم.

رزاقی در پایان گفت: حذف یارانه از کالاهای اساسی که نیاز مردم است و دادن یارانه به متمولان جامعه (واردکنندگان به طور عام مصرف کنندگان دلار)جفا به بهبود وضعیت اقتصادی است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.