×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 15 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

حتما برای شما هم پیش آمده که کمی مانده به زمان خوابتان، متوجه شوید که باتری اسمارتفون رو به اتمام است و فردا هم صبح زود اول وقت قرار است خانه را ترک کنید و زمان برای شارژ کردن دستگاه ندارید. این زمان‌ها این نگرانی در ذهنمان ایجاد می‌شود که آیا درست است تلفن را به شارژ بزنیم و تا صبح آن را متصل به برق رها کنیم؟

خبر خوب این است که سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه کارایی و عملکرد باتری‌ها توسط سازمان‌هایی مثل آژانس بین‌المللی انرژی و خود سازندگان انجام گرفته است.

مثلا ابتکار این آژانس با نام One Watt باعث شد که مصرف انرژی زمان استندبای دستگاه به یک وات برسد و سال 2013 این مقدار برای برخی از وسایل الکترونیکی تا زیر یک وات هم رسید. اما این یعنی چه؟ زمانی که شارژر شما به برق متصل است و دستگاه به آن وصل نیست، کل سال تنها مقدار خیلی کمی از انرژی را مصرف می‌کند.

این مقدار بسیار کم است، اما تصور کنید که تعداد زیادی انسان در سرتاسر این کره خاکی شارژر خود را در برق رها کنند. در طول یک سال قطعا مجموع این انرژی مصرف شده سر به فلک خواهد کشید.

حالا اگر تلفن به شارژر متصل باشد، این مقدار 10 برابر می‌شود. لابراتوار ملی لارنس برکلی سال 2013 در تحقیقی نشان داد که مصرف برق یک شارژر ایده آل 0.26 وات است و این مصرف زمان اتصال دستگاه به 3.68 وات می‌رسد و زمانی که شارژ به اتمام رسیده و دستگاه هنوز متصل است، مقدار مصرفی تا 2.24 وات کاهش می‌یابد که در طول یک سال این مقدار انرژی مصرفی بسیار زیاد می‌شود.

مثلا آمار نشان می‌دهد که اگر تمام ساکنین بریتانیا پس از اتمام شارژ، دستگاه خود را از برق بکشند، انرژی ذخیره شده برای تامین برق شهری به اندازه کنتربری کافی خواهد بود.

سازمان Energy Saving Trust تخمین زده است که به طور متوسط خانوار می‌توانند سالی 50 تا 80 یورو در سال با کشیدن دستگاه‌هایشان از برق در حالت استندبای در مصرف برق صرفه جویی کنند.

plug-650-80

از آنجایی که زمان شارژ اسمارتفون‌ها یک تا دو ساعت است، EST به کاربران توصیه می‌کند که این کار را در هنگام شب انجام ندهند و زمانی که کارشان با شارژر به اتمام می‌رسد آن را از برق بکشند.

باتری‌های یون لیتیوم

هر اسمارتفون در بازار مجهز به باتری یون لیتیوم است. اگر این باتری‌ها بیش از حد شارژ شوند یا به طور کامل خالی شوند، می‌تواند بسیار خطرناک باشند. به همین دلیل هم است که شارژرهای مدرن از این اتفاق جلوگیری می‌کنند. در واقع این شارژرها به گونه‌ای ساخته شده‌اند تا زمانی که دستگاه به شارژ 100 درصد می‌رسد برق را قطع کنند. سپس شارژ به صورت قطره‌ای ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که کاملا باتری پر شود. به همین دلیل است که استفاده از شارژر اصلی دستگاه اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا در غیر این صورت ممکن است خسارت‌های جبران ناپذیری برای دستگاه پیش آید.

یک نکته را حتما مد نظر داشته باشید، باتری‌های یون لیتیوم ترجیح می‌دهند که شارژ کامل نشود و رها کردن آن‌ها در شارژ پس از اتمام، می‌تواند سرعت خرابی آن‌ها را سریع‌تر کند.

شارژ کردن در صورتی که هنوز باتری به طور کامل تمام نشده است و کشیدن از شارژ زمانی که باتری به طور کامل پر نشده است، برخلاف آنچه انتظار دارید، برای باتری بهتر است.

آینده باتری‌ها

تا همین الان هم اقدامات بسیار خوب و مفیدی در زمینه شارژ دستگاه‌ها انجام پذیرفته است. ولی فن‌آوری دست بردار نیست و استارت آپ Qnovo وعده کاهش زمان شارژ دستگاه‌ها و افزایش عمر مفید آن‌ها را به طور همزمان داده است. در ضمن باید منتظر باتری‌هایی باشیم که با حرکت بدن‌تان شارژ می‌شوند.

مشخص است که در آینده‌ای نه چندان دور زمان شارژ به چند دقیقه خواهد رسید و رها کردن اسمارتفون در شارژ، آسیب‌های کمتری به دستگاهتان خواهد رساند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.