البرز گلستان/حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی احمدیمیانجی معاون قوه قضاییه و رئیس شورای حل اختلاف کشوردر جمع اعضای شورای حل اختلاف استان گلستان اظهار داشت:حدود 40هزار نفر اعضای شورای حل اختلاف در سطح کشور فعال می باشند.
وی افزود: از این تعداد حدود 13هزار نفر بیمه تامین اجتماعی می باشند.و ماهانه حق بیمه برای این افراد پرداخت میشود.
معاون قوه قضاییه و رئیس شورای حل اختلاف کشور در باره اعتبارت شورای حل اختلاف گفت :امسال پیشبینی اعتبارات به گونهای بود که قرار بود 150 میلیارد تومان شورای حل اختلاف درآمد داشته باشیم و به حساب دولت واریز کند.
وی با بیان اینکه تا ابتدای اسفند امسال شورای حل اختلاف 241 میلیارد تومان درآمد ایجاد و به حساب خزانه دولت واریز کرد، افزود: ما 91 میلیارد تومان اضافه بر آن چیزی که پیشبینی شده بود درآمد برای دولت ایجاد کردیم و تلاش میکنیم نیمی از آن را به ما بدهند ولی تنها 10 درصد را در نظر گرفتند.
رئیس شورای حل اختلاف کشور ادامه داد: هزینهدادرسی شورای حل اختلاف بنا بود کم باشد و بنا نبود در شورا حل اختلاف مثل دادگستری پول اخذ شود.
احمدی با بیان اینکه در سال 1395 هزینههای دریافتی شورای حل اختلاف را مساوی دادگستری در نظر گرفتند، گفت: این برخلاف قانون شوراهای حل اختلاف بود و در بودجه هم خیلی تلاش کردم که این هزینه کاهش پیدا کند.
وی افزود: اعتقاد ما این است که 50 درصد دادگستری هزینه دادرسی بگیریم نه مثل دادگستری ولی راهی متاسفانه پیدا نکردیم اما در سال 1396 در کمیسیون قضایی این موضوع را مطرح کردیم که نباید دستگاه قضایی منوط به درآمد باشد.
رئیس شورای حل اختلاف کشور بیان داشت: در سال 1396 پیشبینی شده که هزینههای دریافتی شورای حل اختلاف به 50 درصد هزینه دادگستری برگردد.
احمدی با بیان اینکه از درآمدی که ایجاد کردیم تنها دولت امسال 70 میلیارد تومان به شورای حل اختلاف پرداخت کرد، افزود:بیمه تکمیلی را برای شوراهای حل اختلاف راهاندازی کردیم و این موضوع یک سال طول کشید.
رئیس شورای حل اختلاف کشور تاکید کرد: در رابطه با قضات شورا آزمونی در سال 1392 گرفتیم وتنها 150 نفر موفق به قبولی در آزمون شدند.
رئیس شورای حل اختلاف کشور ادامه داد: برای اردیبهشت ماه سال 1396 آزمونی برای کارکنان شورای حل اختلاف در نظر گرفته شده و هر کسی در این آزمون قبول شود قاضی شورای حل اختلاف خواهد شد و مقدمات آن انجام شده است.
احمدی تاکید کرد: در جلسهای تصویب شد که شورای حل اختلاف مثل دیگر قضات ترفیع پیدا کردند و این موضوع بخشنامه شده است و به زودی اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 170 قاضی خاص حل اختلاف در کشور داریم و انتظار داریم در آینده نزدیک این عدد بیشتر شود.
رئیس شورای حل اختلاف کشور تاکید کرد: یک قاضی شورای حل اختلاف به اندازه 10 قاضی که به صورت پاروقت و نیم وقت فعالیت میکند موثر است.
احمدی با بیان اینکه بعضی استانها 100 درصد مالکیت ساختمان شورای حل اختلافشان برای خودشان یا دادگستری است، افزود: در برخی استانها 50 درصد است و برخی استانها نیز تلاش نکردند و هنوز ساختمانی در تملک ندارند.
وی یادآور شد: آیت الله لاریجانی فرموند که هزینه ساختمان نیم تمام شورای حل اختلاف را که در کشور وجود دارد هزینه ساختش را از اعتبارات خاص تامین میکند.
رئیس شورای حل اختلاف کشور با بیان اینکه 3 هزار و 200 نفر در سال آینده جذب دادگستری و شورای حل اختلاف میشوند، افزود: از این میزان 650 نفر سهمیه شورای حل اختلاف است و ما انتظار داریم که 2 هزار نفر از شورای حل اختلاف در این آزمون قبول شوند.
احمدی تاکید کرد: در سال 1395 جلساتی که درخدمت مدیران کل داشتیم بنا شد مبلغ پرداختی پروندهها را افزایش دهیم و 70 درصد ما این هزینه را افزایش دادیم و برنامه ریزی کردیم این بود که به هر عضوی مبلغی برسد تا پول کرایه تاکسیاش را از جیب خودش ندهد.
رئیس شورای حل اختلاف کشور تاکید کرد: طبق قانونی که در طی این سالها مصوب شده اعضایی شورای حل اختلاف که سابقه بیمه از سال 1387 دارند از این تاریخ این سابقه جزو سوابق تامین اجتماعیشان محاسبه میشود
احمدی افزود: در سال 1396، دو میلیارد و 150 میلیون تومان بابت بیمه پرداخت خواهد شد.
وی گفت: قضاوت سواد میخواهد و هر کسی به من مراجعه میکند برای آزمون به آن میگویم در رابطه با مسائل علمی حرفی نمیتوانم بزنم ودر حال حاضر رقابت هم رقابت سنگینی با توجه به فارغ التحصیلان دانشگاهی سنگین است.
https://alborzegolestan.ir/?p=21206