البرز گلستان/مديران شوراي هماهنگي حمل و نقل گلستان در نشستي به معرفي پروژه هاي قابل بهره برداري اين بخش در هفته دولت سال جاري، به تشريح اقدامات خود براي توسعه اقتصادي اجتماعي استان سرسبز گلستان پرداختند.
به گزارش اداره روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، ادارات كل راه و شهرسازي، حمل و نقل و پايانه ها، هواشناسي، راه آهن شمال شرق، بنادر و دريانوردي، آزمايشگاه مكانيك خاك، حوزه كنترل و نظارت بر پروژه هاي راهسازي و مديريت فرودگاهها، اعضاي شوراي هماهنگي حمل و نقل گلستان را تشكيل مي دهند.
*** افتتاح 110 پروژه عمراني راه و شهرسازي در هفته دولت
رئيس شوراي حمل و نقل گلستان از بهره برداري 110 پروژه عمراني با اعتباري بالغ بر يكهزار و 92 ميليارد ريال همزمان با هفته دولت در سطح استان و با حضور مقامات استاني و كشوري خبر داد.
مهندس”ابراهيم مبارك قدم” گفت: اين پروژه ها شامل 75 پروژه راهداري، شش پروژه راهسازي، دو پروژه ساختماني، دو پروژه شهرسازي و معماري، چهار پروژه در بخش عمران و بهسازي شهري و 21 پروژه مسكن مهر مي شود.
وي ادامه داد: مهمترين بحث در حوزه راه و شهرسازي، افزايش كمي و كيفي تردد در كريدور شمال و جنوب استان است كه با توجه به پيگيري هاي استانداري و حوزه وزارتخانه اميد است در بازه زماني مشخص در قالب برنامه ريزي ها و تدوين موضوعات پيگيري شود.
به گفته مديركل راه و شهرسازي گلستان، در بخش شهرسازي، توسعه شهرسازي شهروندمدار مهمترين موضوعي است كه نياز است با هماهنگي مديريت شهري نهادينه شود.
*** بزرگراه سه راهي كلاله تا تنگراه تا پايان سال 95 به بهره برداري مي رسد
نماينده مجري كل و مدير حوزه كنترل و نظارت بر پروژه هاي راهسازي گلستان، يكي از پروژه هاي در دست اجراي اين حوزه را در طول راه هاي استان، احداث بزرگراه سه راهي كلاله تا تنگراه به طول 10 كيلومتر بيان و اظهار اميدواري كرد كه تا پايان سال جاري اين پروژه به بهره برداري برسد.
مهندس “علي اصغر رفيعي نژاد” افزود: بزرگترين پروژه در دست اجرا در اين حوزه، طرح ساخت بزرگراه بهشهر-قوچان است كه در قالب سه محور نوكنده-گرگان، گرگان- آزادشهر و آزادشهر به جنگل گلستان در حال ساخت است.
به گفته وي، محور نوكنده- گرگان به طول 50 كيلومتر در سنوات گذشته تكميل شده و از گرگان به آزادشهر نيز به طول 74 كيلومتر كه در قالب چند قطعه در حال اجراست از نظر زيرساختي به اتمام رسيده و فقط اقدامات تكميلي آن از جمله تقاطع ها باقي مانده است.
رفيعي نژاد، بخشي از محور سوم را كه حد فاصل آزادشهر تا جنگل گلستان است داراي بيش از 95 درصد پيشرفت فيزيكي دانست و اعلام كرد كه بخش ديگر آن پس از تكميل پل نرماب به بهره برداري خواهد رسيد و اقدامات باقي مانده نيز در حد فاصل پليس راه تا تنگراه در دو قطعه در حال كار است.
اين مقام اجرايي گلستان از كمربندي گرگان به عنوان يكي ديگر از پروژه هاي مهم اين بخش نام برد و گفت كه 15 كيلومتر آن به اتمام رسيده اما نياز به ارزيابي 25 ميليارد ريالي دارد كه اميدواريم پس از طي اين مرحله، بزودي به اتمام برسد.
رفيعي نژاد همچنين يادآورشد كه كار ساخت قطعه دوم كمربندي گرگان نيز بزودي آغاز مي شود.
*** عمليات اجرايي بخشي از راه آهن گرگان- مشهد در آينده اي نزديك آغاز مي شود
نماينده مجري كل در گلستان يكي ديگر از پروژه هاي مهم اين بخش را در استان، پروژه راه آهن گرگان- مشهد اعلام كرد و گفت: 145 كيلومتر آن در حوزه جغرافيايي استان گلستان قرار دارد كه مطالعات ژئو تكنيك آن در حال انجام است و بخشي از آن آماده مناقصه است و در آينده اي نزديك عمليات اجرايي آن آغاز مي شود.
رفيعي نژاد افزود: تامين مصالح و رفع معارضي و ارزيابي ها از مشكلاتي است كه تنها با كمك شهروندان و مسوولان مرتبط رفع شدني است.
*** بدنبال فعال سازي سرمايه گذار بخش خصوصي براي توسعه بنادر گلستان هستيم
مديركل بنادر و دريانوردي گلستان با اشاره به اينكه با ايجاد بنادر تجاري در استان، حجم هزينه هاي ناشي از مراودات تجاري استان با ساير استان ها كاهش خواهد يافت، گفت: سازمان بنادر و كشتيراني ايران با بررسي نقاط صفر و شناسايي قطعاتي از سواحل استان گلستان،مطلوب ترين نقطه
استان را براي ايجاد بندر تجاري، سواحل گميشان اعلام كرده كه هم اكنون مطالعات اوليه آن انجام و مشاور آن مشخص شده و بدنبال فعال سازي سرمايه گذار بخش خصوصي هستيم.
“الله يار اسعدي” درباره بندر در حال ساخت خواجه نفس نيز گفت: اگرچه اراده براي ساخت اين بندر وجود دارد اما سرمايه گذار آن نتوانسته به تعهدات فني كه سازمان بنادر و كشتيراني براي آن معين كرده، عمل كند و هنوز بدنبال تمديد مجوز خود مي باشد.
وي با اشاره به وجود 131 كيلومتر ساحل در استان گلستان، مهمترين مشكل اين سواحل را، مسدود شدن دو كانال چپ اغلي و خزيني بيان كرد و گفت: براي توسعه و فعال سازي بنادر تجاري در استان، بزرگترين اقدام ما بايد نجات خليج گرگان از شرايط فعلي باشد زيرا كه زنگ خطر نابودي و خشكي آن به صدا درآمده و در صورت عدم لايروبي و توجه به آنها، سرنوشتي همچون درياچه اروميه پيدا خواهد كرد.
مديركل بنادر و دريانوردي گلستان ادامه داد: مديريت يكپارچه سازي سواحل استان يكي ديگر از اقدامات در دست اجراي اين اداره كل است كه با تشكيل كميته و كارگروهي به رياست استانداري، با هرگونه ساخت و ساز غير مجاز در حاشيه سواحل برخورد قانوني مي كند.
*** ظرف 15 روز آينده اقدامات مناقصه خط آهن بندر خشك اينچه برون انجام مي شود
مديركل راه آهن شمال شرق كشور گفت: با تحويل 350 هكتار از اراضي بندر خشك اينچه برون و آماده شدن اسناد مناقصه آن، مراحل انجام مناقصه اين پروژه مهم اقتصادي استان تا 15 روز آينده براي فراهم سازي زيرساخت ها و خطوط ريلي آن انجام خواهد شد.
مهندس” محمد رضا قرباني” افزود: براي اجراي اين عمليات 500 ميليارد تومان برآورد شده كه بخشي از آن از طريق اعتبارات ملي و بخشي ديگر با مشاركت سرمايه گذاران داخلي و خارجي تامين مي شود.
وي افزود: با بهره برداري از اين پروژه، پيش بيني شده كه در افق 1414 سه هزار و 500 شغل در استان ايجاد شود.
قرباني از پروژه هاي در دست اجراي ديگر اين بخش را، احداث خط ريلي دوم بندرگز به قره تپه به طول 35 كيلومتر و با اعتبار 107 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: اين پروژه در دهه فجر امسال به بهره برداري خواهد رسيد و شاهد افزايش ظرفيت خطوط و سرعت قطارها به 140 كيلومتر در ساعت خواهيم بود.
به گفته وي، تنها راه و شاخصه رشد اقتصادي بخش داشلي برون و شهر اينچه برون در شرق استان گلستان، قطار مسافربري ريل باس به اينچه برون است كه در حال حاضر اين قطار با استقبال مسافرين همراه نبوده اما بدنبال افزايش تبليغات براي حضور شركت هاي گردشگري و تكميل ظرفيت و حفظ آن در منطقه هستيم.
قرباني افزود: افزايش تعداد قطارهاي مسافربري گرگان به پل سفيد به 6 دستگاه، تعويض قطار مسافربري گرگان به تهران به چهار و شش تخته درجه يك، افتتاح پروژه نفت كوره و ساختمان چند منظور ورزشي از ديگر پروژه هاي انجام شده و در دست اجراي اين بخش مي باشد.
*** حفظ منابع طبيعي و مراتع تنها راه نجات گلستان از شرايط بحراني است
مديركل هواشناسي گلستان هم با اشاره به مخاطرات اقليمي به وجود آمده در استان، مهمترين راهكار نجات از اين شرايط را، حفظ منابع طبيعي و مراتع بيان كرد.
مهندس”محمدرضا رضوي” افزود: مشكل آينده ما مبارزه با كم آبي نيست بلكه پديده گرد و غبار است كه از صحراي ماسه هاي سياه (قره قوم) تركمنستان وارد اين استان مي شود.
به گفته وي، بروز بادهاي شمالي و شرقي، تبخير چهار برابري بارش ها و بهره برداري بيش از اندازه از منابع آبي براي كشت محصولات زراعي بويژه برنج و فشار بيش از حد به اقليم، وضعيت استان گلستان را رو به تباهي برده و وظيفه ماست كه اعلام هشدار كنيم.
رضوي از مسوولان استان براي تخصيص اعتبارات استاني به اين دستگاه اجرايي قدرداني كرد و گفت: هواشناسي گلستان در سال جاري توانست جزو سه استان برتر كشور از لحاظ تاثيرگذاري و ارتقاي تجهيزات و ادوات شود.
وي ادامه داد: با نصب دستگاههاي نشان دهنده رطوبت و دماي هوا باعث شديم كه مقدار جنگل هاي آتش گرفته 9 برابر و مراتع 11 برابر كمتر شود و اين طرح به عنوان طرح ملي در كشور مطرح شود.
به گفته رضوي، نصب سامانه هشدار سيل نيز يكي ديگر از اقدامات اداره كل هواشناسي استان بوده كه با مجهز شدن به تصاوير ماهواره اي زمان بروز سيل را اعلام مي كند.
*** رسانه ها ظرفيت مهمي براي كاهش تلفات جاده اي هستند
مديركل حمل و نقل و پايانه هاي گلستان با ارائه آماري از كاهش 35 درصدي تلفات جاده اي موتورسواران طي سه سال اخير، گفت: تعامل و همگرايي و هماهنگي بين دستگاهي نتيجه دستيايي به اين آمار بوده و رسانه ها نيز ظرفيت مناسبي براي كمك به اين مساله هستند.
مهندس” مهدي ميقاني” افزود: برگزاري گردهمايي آموزشي موتورسواران مهمترين اقدام براي كاهش تلفات جاده اي بوده كه در سال جاري نيز با توجه به افزايش اعتبارات اين بخش، مشكلي در برگزاري و افزايش اين آگاهي ها به مخاطبان نداريم.
وي از بهره برداري دستگاه توزين حركت wIM جهت نظارت به هنگام و دقيق بر اضافه بارهاي كاميون ها، افتتاح دو شركت حمل و نقل باري با سرمايه گذاري هركدام قريب به20 ميليارد ريال در خريد ناوگان و مستحدثات و امكانات در بخش تعاوني و خصوصي، بعنوان پروژه هاي قابل بهره برداري در هفته دولت خبر داد.
*** 6 پروژه شاخص براي افق 15 ساله فرودگاه گرگان در نظرگرفته شده است
معاون فرودگاههاي گلستان نيز از اجراي شش پروژه شاخص براي افق 15 ساله فرودگاه گرگان خبر داد و گفت: احداث ترمينال و موتورخانه با اعتباري بالغ بر 200 ميليارد ريال با پيشرفت فيزيكي 55 درصد، ساختمان پاويون دولت با اعتبار 50 ميليارد ريال و پيشرفت فيزيكي 75 درصد و احداث فضايي براي باندهاي پروازهاي داخلي و خارجي با 55 ميليارد ريال و 80 درصد پيشرفت فيزيكي جزو اين پروژه هاست.
“مهدي شعباني” اضافه كرد: اجراي دستگاه ILS با 120 ميليارد ريال اعتبار و سردرب فرودگاهي و سيستم سوئيچينگ مراقبت پرواز فرودگاهي نيز از ديگر پروژه هاي در دست اجراست.
وي همچنين تعداد پروازهاي داخلي انجام شده از ابتداي سال 94 تا پايان تيرماه را قريب به 800 پرواز به تعداد 53 هزار و 229 نفر اعلام كرد.
https://alborzegolestan.ir/?p=15700