البرز گلستان /نخستین گردهمایی مدیران مراکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری منطقه یک سازمان مدیریت و برنامهریزی که شامل استانهای گلستان و مازندران و سمنان و خراسان شمالی و گیلان می باشند در محل سالن اجتماعات مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان با حضور دکتر ملک اخلاق رئیس مرکز آموزش و پژوهش های توسعه وآینده نگری کشور و پیشقدم رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان بر گزار گردید.
دکتراسماعیل ملکاخلاق در این نشست ضمن بیان اینکه همه دولتها بدنبال دوبحث بورکراسی حرفه ای و شتاب توسعه می باشند اظهار کرد: در تمامی سازمانها سه بحث بودجه و برنامه و بورکراسی مهم است.
وی افزود:اگرتوسعه می خواهد شکل بگیرد ابتدارفاه اجتماعی باید شکل بگیردو مردم از خدمات درمانی، آموزشی، دانشگاهی، بیمه، بازنشستگی بهرهمند شوند.
رئیس مرکز آموزش و پژوهش های توسعه وآینده نگری کشور با بیان اینکه نظام اداری باید مقبولیت اجتماعی و رضایت عمومی را در پی داشته باشد، اظهار کرد: نظام اداری باید افکار عمومی را نسبت به کارکرد سازمان متبوع رضایتمند کند.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری کشور با تاکید بر اینکه قدرت، ماندن نیست، افزود: این اشتباه است که برخی فکر میکنند قدرت یعنی ماندن؛ در حالی که قدرت باید محور خدمت و رضایت اجتماعی به دنبال داشته باشد قدرت باید تائید و مقبولیت اجتماعی را به ارمغان آورد.
ملکاخلاق به موضوع دولت و قدرت نیز اشاره کرد و گفت: نتایج و خروجی عملکرد و قدرت دولت در داوری اجتماعی قرار میگیرد و مردم باید به سازمانها و نظام اداری نمره بدهند.
وی برخورداری از سازمان مدیریت و برنامهریزی کارآمد در استانها را یک مولفه اساسی خواند و ابراز کرد: مردم زمانی حامی نظام اداری هستند که سرعت توسعه را ببیند.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری کشور با تاکید بر پروژهمحوری دارای برنامهریزی گفت: باید نظام اداری محلی توسعهگرا در استانها شکل بگیرد، برای توسعه استان گلستان بخش صنعت شتاب کمتری دارد بخش دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی نیز در مقایسه با کشاورزی رشد کمتری دارد.
دکترملکاخلاق بیان کرد: خروجی تمام دانشگاههای فنی و مهندسی در ایران موج فارغالتحصیلان بیکار است که باید دانشگاهها از فاز آموزشی به سمت تخصصصگرایی حرکت کنند.
وی در ادامه افزود: همه کشورها بدنبال بحث رشد اقتصادی هستند : هر یک درصد رشد متغیر اقتصادی در کشور100 هزار فرصت شغلی ایجاد می کند و هشت درصد رشد اقتصادی باید 600تا800 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کند، بشرطی که دولت حرفهای روی کاربیاید.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری کشور با بیان اینکه معمای رشد در ایران همچنان جای بحث است، افزود: در استانها الگوهای رشد بر مبنای حرکت دولت مرکز شکل گرفته است در حالیکه به انتظار دولت مرکز نشستن برای الگویابی رشد نمیتواند خروجی خوبی به دنبال داشته باشد.
وی افزود: آنچه خیلی مهم است تعریف پروژه ها ست و آوردن مغزها لذا باید از صنعت مشاوره جهانی استفاده شود.
ملکاخلاق با تاکید بر اینکه هر استان یک دولت مرکزی باشدگفت: هر استان قابلیتهایی دارد که اگر بتواند خودش را اتصال درونی و بیرونی به استانهای همجوار و کشورهای خارجی دهد توسعه لازم اتفاق میافتد.
https://alborzegolestan.ir/?p=13710