کدخبر:۷۴۱۸۱
البرز گلستان”نان” همواره در نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده و غذای اصلی مردم کشورمان را تشکیل میدهد. بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز مردم، از نان تامین میگردد. بیشک تهیه، تولید وعرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.
نانهایی که از آرد سبوسدار تهیه میشوند و با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین عملآوری می گردند و با حرارتی ملایم، یکنواخت و شعله غیرمستقیم می پزند، سالمترین نانها هستند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی را به علت پیدایش عوارض دستگاه گوارشی، اختلال در جذب املاحی مانند آهن، ممنوع کرده است.
نانهایی که با استفاده از خمیر مایه تهیه می گردند، از ارزش تغذیهای بالایی برخوردارند، قابلیت هضم خوبی داشته و ضایعات و دورریزی آنها بسیار کمتر از نانهای تهیه شده با جوش شیرین است. عطر و بوی این نانها به هیچوجه قابل قیاس با نانهای جوش شیریندار نیست و ماندگاری بهتری دارند.
ویژگیهای یک نان خوب
ظاهر خوب: کاملا برشته و پخته شده و در سطح نان سوختگی مشاهده نگردد.
طعم مناسب: دارای طعم، مزه و بوی خوشایند و عاری از جوششیرین باشد.
بافت مناسب : بافت نرم و یکنواخت ناشی از تخمیر با خمیر مایه داشته و قابلیت برش پذیرینان، مطلوب باشد.
مغذی بودن نان : نانهایی که با آردهای کامل و سبوسدار تهیه میشود، نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه آن ها میتواند مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح ، پروتئین، فیبر و ویتامینها را تامین نماید.
انتهای پیام
https://alborzegolestan.ir/?p=74181