×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 15 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

کدخبر:۵۷۷۰۸

البرز گلستان/مروری بر زندگی‌ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

شهیدقاسم سلیمانی، اسفندماه سال 1335، در روستای قنات ملک شهرستان «رابر» استان کرمان متولد شد. در سیزده سالگی، روستای محل زندگی‌ خود را به مقصد کرمان ترک کرد و مشغول کار بنایی شد. او در سال 1353، به عنوان پیمانکار به استخدام سازمان آب کرمان درآمد.
قاسم جوانی ورزشکار بود، کاراته کار می‌کرد و جزء مربیان پرورش‌ اندام نیز بود. او در حوادث انقلاب اسلامی ایران با حجت‌الاسلام رضا کامیاب از روحانیون مشهد آشنا شد و این روحانی قاسم سلیمانی را وارد جریانات انقلاب کرد. سهراب سلیمانی برادر حاج قاسم نقل می‌کند او یکی از گردانندگان اصلی راهپیمایی‌ها و اعتصابات کرمان در زمان انقلاب بود. گرچه رفاقت قاسم سلیمانی و حجت‌الاسلام کامیاب کوتاه بود، اما در شکل‌گیری افکار او نقش مهمی ایفا کرد. کامیاب در همین زمان، شهیدقاسم سلیمانی را با آیت‌الله خامنه‌ای آشنا کرد. اما سازمان مجاهدین خلق در هفتم مرداد 60 با ترور کامیاب به رفاقت کوتاه او با قاسم پایان داد.
سلیمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1359 به مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و با شروع جنگ تحمیلی، آموزش گردان‌های سپاه کرمان را بر عهده گرفت. قاسم سلیمانی درباره این دوران و ابتدای ورود به سپاه گفته بود: «همه جوان بودیم و باید به شکلی برای انقلاب فعالیت می‌کردیم و این گونه بود که وارد سپاه شدم.»
او سپس به فرماندهی تیپ 41 ثارالله که به تیپ «خط‌شکن» معروف بود، منصوب شد. تیپ 41 ثارالله متشکل از نیرو‌های سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود و نقش بسیار زیادی در پیروز‌های دوران دفاع مقدس ایفا کرد.
لشکر 41 ثارالله در طول جنگ تحمیلی، در عملیات‌های نصر 4، نصر 5، کربلای 1، کربلای 4، کربلای 5، بدر، خیبر، والفجر 1، والفجر 3 و والفجر 4، عملیات رمضان، بیت‌المقدس و بیت‌المقدس 7، فتح‌المبین و طریق‌القدس حضور داشت.
سردار شهیدقاسم سلیمانی در بخشی از کتاب عملیات طریق‌القدس به روایت حوادث آن روز و چگونگی مجروحیت خود و چند تن دیگر از رزمندگان می‌پردازد و می‌نویسد: همزمان با مقاومت دشمن و عدم توفیق نیرو‌های اهواز در شکستن خط (وقتی) که بنا شد ما وارد عمل شویم، بچه‌ها به دلیل آتش شدید دشمن زمین‌گیر شده بودند و هر لحظه به تعداد شهدا و مجروحان اضافه می‌شد. در این لحظه من به راننده نفربر گفتم که از خط عبور کند. راننده تردید داشت. با او با تحکم برخورد کردم. او به سمت خط دشمن که سقوط نکرده بود راه افتاد. نفربر به موازات بچه‌ها در دشت می‌رفت. با صدای نفربر، دشمن آتش‌ها را متوجه نفربر کرد. من به گروهان حمید چریک رسیدم که پشت سیم‌خاردار دشمن و گروهان اول خط‌شکن ما بود. نفربر روی مین رفت و شنی‌های آن پاره شد و از حرکت افتاد. من با بیسیم‌چی‌هایم پیاده شدیم. تقریباً صد متر در دشت به سمت بچه‌ها رفتم، تیربار‌ها امان نمی‌دادند، فرصت خوابیدن نبود. می‌دویدم. ابری بودن هوا بر تاریکی آن افزوده بود و فقط در نور تیربار‌ها و منور‌ها برای لحظاتی می‌توانستم ببینم.
در همین لحظه، یک گلوله خمپاره کنارم منفجر شد. من افتادم. این دقیقاً چسبیده به سیم‌خاردار دشمن بود. اساساً فاصله خط ما با دشمن هفتصد متر تا یک کیلومتر بود و سیم‌خاردار در صد متری خاکریز دشمن قرار داشت. با انفجار خمپاره من پرت شدم. اول متوجه نبودم از چه ناحیه‌ای زخمی شده‌ام. قدری احساس خنکی در ناحیه شکم داشتم. بلند شدم. دوباره افتادم. تاریک بود. فقط بچه‌ها را در کانال می‌دیدم و بیسیم‌چی‌هایم معلوم نبودند.
سردار سلیمانی در همین عملیات بر اثر انفجار گلوله خمپاره از ناحیه دست و شکم به‌شدت صدمه دید. گرچه جنگ پایان یافت و قاسم دوباره به کرمان بازگشت، اما او دوباره فعالیتش را در مرز‌های شرقی ایران و بر علیه اشراری که از مرز افغانستان به ایران هدایت می‌شدند، آغاز کرد.
سردار علی قاسمی فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی، در این باره گفته است: «زمانی اشرار منطقه را ناامن کرده بودند تا جایی که در جاده بیرجند – قاین چند نفر از مردم را گرفته بودند و در محور بیرجند به زاهدان هم شب کسی جرات تردد را نداشت. اما سردار سلیمانی این محور را بعد از 6 ماه امن کرد.»
وی ادامه داد: «آن موقع که مردم از اشرار می‌ترسیدند، او از مرز تایباد تا زابل و زاهدان به دیدن مردم رفت و به همه قول داد که امنیت را برقرار خواهد کرد.»
او تا سال 1376 فرمانده لشکر ثارالله کرمان بود، اما در این سال به واسطه حضور در مرز‌های شرقی و سابقه مبارزه با اشرار و باند‌های مواد مخدر در مرز‌های ایران و افغانستان به تهران فراخوانده شد و با حکم فرماندهی کل قوا، فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران را برعهده گرفت.
شهیدسلیمانی پس از احمد وحیدی دومین فرمانده سپاه قدس ایران شد. او در این مدت نقش کلیدی در خاورمیانه به‌ویژه در ناآرامی‌های منطقه‌ای معروف به بیداری اسلامی داشته است.

/انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.