البرز گلستان به بهانه ذوم فروردین روز تولد بهروز کریمی پر شعبده بازی ایران وتجلیل از شعبده بازان کشور سعی شده در راستای این شخصیت علمی و فرفنگی و هنری و اجتماعی کشور شما آشنا شوید.
استادبهروز کریمی ملقب به پدر شعبده بازی ایران سالها با نشان دادن حرکات عجیب و جالب انگیز شعبده تحیر همگان را برمی انگیخت ، زندگینامه او را از نظر می گذرانیم.
بهروز کریمی در سال ۱۳۳۴ ( ۱۹۵۵ ) در شهر آبادان متولد شد . او از کودکی شعبده بازی را بطور خود جوش و بدون مربی آموخت و نخستین اجرای خود را در سن ۸ سالگی در زادگاهش آبادان به نمایش گذاشت پریستو همواره همکلاسی هایش را متحیر و سرگرم میکرد بطوری که همه او را بهروز جادوگر صدا میزدند بهروز مهارتهایش را در تردستی به سرعت توسعه داد و رسماً به عنوان جوانترین شعبده باز ایران شروع به کار کرد او در سن ۱۴ سالگی راهی کشور کویت شد و برای اولین بار در یک سیرک بزرگ شروع به اجرای برنامه نمود و اسم هنری « پریستو » را برای خود برگزید و چون میخواست این اسم برایش ماندگار باقی بماند در همان سالها آرزو کرد که پس از ازدواج خدا به او دو تا دختر به نام های « پرستو » و « پریسا » بدهد تا از تلفیق این دو اسم نام پریستو جاودانه باقی بماند و همین طور نیز شد و از این بابت خوشحال است . بهروز درسال ۱۳۵۱ (۱۹۷۲) با دیدن کارهای « یوری گلر » (Uri Geller ) وارد عرصه شعبده های فکری (Mental Magic ) شد و با نگاه قاشق و چنگال خم میکرد و شیشه را می شکاتد و همچنین نبض خود را متوقف میکرد تا اینکه توسط یک شعبده باز آمریکایی که از دوستان صمیمی اش بود و جو بریکی (D. Joe Brekke ) نام داشت به انجمن های شعبده بازان راه یافت.
و از آن زمان بهروز توانست قدم به عرصه جدید و حرفه ای بگذارد و همزمان با نو آوریهای شعبده بازان جهان آشنا شود بعدها نیز به عضویت شعبده بازان فرانسه و انگلستان در آمد .
بهروز چون بطور خود جوش شعبده بازی را آموخته بود از نوجوانی تصمیم داشت در اولین فرصت ممکن در ایران آموزشگاه شعبده بازی دایر کند و این هنر جذاب را به علاقمندان آموزش بدهد و او توانست در سال ۱۳۵۸ (۱۹۷۹) اولین آموزشگاه شعبده بازی را به نام « موسسه هنری پریستو » (Pristo art institute ) راه اندازی کند و شعبده را به علاقمندان بیاموزد او تا اکنون بیش از صدها هنرجو را تربیت کرده است که در سراسر جهان مشغول فعالیت شعبده بازی می باشند.
بهروز دوست دارد همواره در برنامه های متنوع تلویزیونی و نشریات معتبر بطور رایگان به علاقمندان شعبده بازی آموزش دهد . وی پس از سالها تجربه اکنون بدون لوازم و ابزار به روی صحنه های نمایش ظاهر می شود و تماشاچیانش را متحیر و شاد می کند ضمناً او تنها شعبده بازی است که در برنامه های رادیویی برای شنوندگان بخصوص نابینایان شعبده بازی اجرا می کند . از محبوبترین نمایشهای او در تلویزیون ایفای نقش نهان و آشکار در سریال هوشیار و بیدار بود. از تردستی های دیگراو می توان به نمایش ، رانندگی با چشمان بسته در اتوبان تهران ـ کرج و متوقف نمودن نبض خود در بیمارستان امیر اعلم تهران اشاره نمود .
او شعبده بازیهای قدیمی را به سبک مدرن و جدید و جالبی عرضه کرد و موجب شد تا مردم ایران ، به این نمایشها با دید بهتر و هیجانانگیزتری نگاه کنند. پریستو تا کنون جوایز بسیاری را نیز دریافت نموده است. وی نزدیک به ۲۰ سال است که مسئولیت کانون سرگرمی های نمایشی ایران را به عهده دارد .
بهروز همه شعبده بازان ایرانی را همچون فرزندان خود دوست می دارد و به همین دلیل به او لقب « پدر شعبده بازی ایران » (Dad’s magic in Iran ) را داده اند . بهروز سه برادر به نام های بهزاد ، بهنام ، محمد و یک پسر به نام سعید دارد که هر چهار نفر آنان شعبده باز می باشند . پریستو علاوه بر پنج جلد کتاب آموزش شعبده بازی جهت هنرجویان خود برای اولین بار کناب رازهای هودینی « The Secret of Houdini» را به فارسی ترجمه کرد تا مردم ایران بیشتر با هنر شعبده بازی آشنا شوند .
نمونه فعالیتها بازی در نمایش”یوسف و زلیخا” به کارگردانی”فاضل اجبوری”؛ خوزستان ـ آبادان؛ ۱۳۴۷بازی و کارگردانی اجراهای Stage Hypnosis در داخل و خارج از کشور از سال ۱۳۵۲ تاکنونبازی و کارگردانی نمایش”زورو”؛ تهران، آمفی تئاتر شهربازی ؛ ۱۳۶۰بازی در مجموعه تلویزیونی”طبل توخالی” به کارگردانی”احمد نجیب زاده”؛ ۱۳۶۳بازی در مجموعه تلویزیونی”حدس بزنید” به کارگردانی”علی شوقیان”؛ ۱۳۶۳بازی در مجموعه تلویزیونی”جنگ ۶۴ ” به کارگردانی”صادق عبداللهی و محمد اوزی”؛ ۱۳۶۴طراحی جلوههای ویژه در فیلم سینمایی”جستجوگر” به کارگردانی”محمد متوسلانی”؛ ۱۳۶۵بازی در مجموعه تلویزیونی”هوشیار و بیدار” به کارگردانی”صادق عبداللهی و محمد اوزی”؛ ۱۳۶۷ساخت فیلم مستند”رانندگی باچشم بسته از تهران تا کرج”؛ ۱۳۶۹ساخت فیلم مستند”متوقف کردن نبض در بیمارستان امیراعلم”؛ شبکه(؟)؛ ۱۳۷۰بازی در مجموعه تلویزیونی”دیدنیها” شبکه ۲ ؛ ۱۳۷۱بازی در مجموعه تلویزیونی”جدی نگیرید” به کارگردانی صادق عبداللهی”؛ ۱۳۷۴بازی و کارگردانی میان پرده نمایشی بمناسبت نوروز ۷۹ تالار کنزنیکتون لندن و شهر ولز؛ ۱۳۷۹بازی در مجموعه تلویزیونی”بهار ۲۵ ” به کارگردانی”حسین فردرو”؛ ۱۳۸۳بازی و کارگردانی نمایش عروسکی”جودی”؛ نروژ Norway ـ اسلو تالار Folket hus؛ سوئد Goteborg تالار Lundby؛ سوئد Stokholm تالار Solberg؛ دانمارک Denmark Copenhagen؛ ۱۳۸۳ -۱۳۸۴
بهروز کریمی همه شعبده بازان ایرانی را همچون فرزندان خود دوست می دارد و به همین دلیل به او لقب « پدر شعبده بازی ایران » (Dad’s magic in Iran ) را داده اند . بهروز سه برادر به نام های بهزاد ، بهنام ، محمد و یک پسر به نام سعید دارد که هر چهار نفر آنان شعبده باز می باشند . پریستو علاوه بر پنج جلد کتاب آموزش شعبده بازی جهت هنرجویان خود برای اولین بار کناب رازهای هودینی « The Secret of Houdini» را به فارسی ترجمه کرد تا مردم ایران بیشتر با هنر شعبده بازی آشنا شوند .
پدر شعبده بازی کشور هنوز هم در حال فعالیت می باشد و در استانهای مختلف مشغول هنرنمایی می باشد و انتظار می رود که از قدرت معنوی این استاد الان برای انتقال تجارب به جوانان بیشتر استفاده و از مسئولین دغدغه های زندگی وی را رفع کنند تا بتوان از هنر و تجربه وی مردم بیشتر بهره مند شوند
دوم فروردین روز تولد بهروز کریمی به نام روز شعبده باز در ایران نامگذاری شده است.