رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان اظهار کرد: از 27 بهمن که 13 بیمار حاد تنفسی در استان بستری شدند در تاریخ 10 اسفند تعداد بیماران بستری حاد تنفسی در استان گلستان به 593 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ادامه داد: کل بیماران مشکوک به کرونا ویروس 135 نفر در استان بود و از روز انتخابات احتمال می دادیم که کرونا در استان شیوع پیدا کند.
فاضل بیان کرد: در روز انتخابات در ۲ اسفند، کیت ها از چین به ایران نرسیده بود و در روز پنجشنبه یکم اسفند به منظور پیشگیری با پنج ویروس شناس جلسه برگزار کردیم و در خصوص علائم بیماران مبتلا به کرونا گفتگو داشتیم.
وی یادآور شد: تاکنون 135 مورد آزمایش از بیماران مشکوک به کرونا بر اساس پروتکل های وزارت بهداشت به تهران ارسال شد و در روز گذشته 6 جواب تست آزمایش ارسال شده مثبت اعلام شد که سه نفر فوت کرده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان بیان کرد: از سه نفری که بر اثر کرونا فوت کرده بودند یک نفر، نوجوان دارای سابقه جراحی قلب بود و یک نفر دیگر فردی بالای 50 سال بدون هیچ مشکل و علائم بالینی بود و فوتی دیگر مربوط به یک بیمار ۶۰ ساله با بیماری قلبی بوده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشه از سوی وزارت بهداشت 24 نمونه مثبت اعلام شد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که طبق لیستی که وزارت بهداشت برای ما ارسال کرده بود از 135 آزمایش جواب 26 مورد در روز گذشته پاسخ داده شد که از مجموع آن 12 مورد مثبت بوده که از این میزان 5 نفر فوت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان یادآور شد: از مجموع 12 مورد که در استان گلستان مبتلا به کرونا هستند هفت نفر از بیمارستان مرخص شدند.
فاضل تاکید کرد: با گروه ویروس شناسی استان جلسه برگزار کردیم و از طریق آزمایش دانشگاه علوم پزشکی نسبت به تشخیص تست بیماران مبتلا به کرونا اقدام خواهیم کرد.
وی گفت: 200 میلیون تومان اعتبار به منظور خرید وسایل تشخیص و انجام آزمایش کرونا در استان اختصاص یافته که می تواند یک هزار آزمایش کرونا در استان انجام دهد و پاسخ آن در 24 ساعت ارائه خواهد شد و در چند روز آینده این آزمایشگاه راه اندازی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان یادآور شد: اپیدمیولوژیست های استان گلستان بررسی کردند که از روز شنبه در استان به پیک بستری بیماران تنفسی می رسید و به همین منظور 50 تخت در بیمارستان حکیم جرجانی، ۵۰ تحت در بیمارستان صیاد شیرازی و ۵۰ تخت در بیمارستان 5 آذر برای بستری بیماران حاد تنفسی و مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است و در حال حاضر 80 درصد تخت های بستری برای بیماران تنفسی پر شده است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه ۳۱۵۰ برای پاسخگویی به سؤالات گلستانی ها در خصوص کرونا متذکر شد: تاکنون 7 هزار و 449 نفر با سامانه 3150 تماس گرفتند و میانگین زمان پاسخگویی به این افراد 103 ثانیه بود.
اظهار کرد: وزارت بهداشت بیانیه داد که یک میلیون ماسک به هر استان ارائه می کنیم و نخستین محموله که به استان وارد شده 100 هزار مورد بوده که بین مراکز بهداشتی کل شهرستان تقسیم شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ادامه داد: در روز دوشنبه 5 اسفند با استاندار تماس داشتیم و به دنبال آن بازدید از شرکت تولیدی ماسک در آق قلا انجام شد و انجمن داروسازان را مجاب کردند که این مواد بهداشتی از داروخانه ها عرضه شود.
فاضل بیان کرد: مصرف داروخانه ها برای استفاده از لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده افزایش یافته است از این رو با کمبود رو به رو هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان تاکید کرد: 40 هزار عدد اسپری ۱۲۵ سی سی ضد عفونی کننده در کل استان گلستان توزیع شده است.
فاضل بیان کرد: توزیع ماسک و مواد شوینده از داروخانه ها ممنوع شد به همین دلیل ماسک و مواد ضدعفونی کننده که در داروخانه وجود داشت باقی ماند و پس از چند روز که فروش آن آزاد شد با هجمه و کمبود مواد شوینده روبه رو شدند.
وی گفت: تب سنج ها در استان های همجوار مورد استفاده قرار گرفته و برای استانی که شیوع نداشت، می تواند کاربردی باشد ولی دوران کمون کرونا یک تا هفت روز است و این بیماران در دوران کمون هیچ علائمی ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ادامه داد: در استان 30 خط تلفن با شماره 3150 در نظر گرفتیم که در 18 ثانیه به تماس های گرفته شده پاسخ می دهند.
فاضل خاطرنشان کرد: وقتی این بیماری در استان اپیدمی شده است دیگر استفاده از تب سنج کارایی ندارد.
وی گفت: 400 میلیون تومان اعتبار به کارخانه تولید کننده ماسک از سوی انجمن داروسازان و دانشگاه علوم پزشکی پرداخت کردیم که روزانه 20 هزار عدد ماسک به استان گلستان ارائه کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان خاطرنشان کرد: 25 نیرو نیز از سوی بسیج با این شرکت همکاری می کنند تا بتواند تولید خود را تداوم دهد.
https://alborzegolestan.ir/?p=39825