«سال رونق تولید»
تولیدی پایا نخواهد بود مگر آنکه زنجیره آن صحیح و هدفدار باشد.
اجزاء سیستم بصورت برنامه ریزی شده، هوشمند، پویا، مولد، آینده نگر و داکتیل به کار خود ادامه دهند.
دراین دست نوشته با بهره جستن از اندیشه های گروه کاری همراه و محیط های در اختیار اعم از مجازی، معنوی و اقتصادی برآن شدیم راهکارهایی را بصورت مدون در سطح کلان و استانی با عنایت به برنامه های توسعه ای کشور و بهره جستن از برنامه ریزی های ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گام دوم انقلاب در اختیار عزیزان قرار دهیم. باشد که منشأ اثر برای خوانندگان باشد.
ازاوایل دهه هفتاد با ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز نامگذاری شعار سال بوده ، تا امسال که شعار «رونق تولید» توسط ایشان بهعنوان شعار سال برگزیده شد، با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار داشته، بخش عمده شعارها به مباحث اقتصادی کشور و بهبود شرایط معیشتی مردم اختصاص یافته است.
اما طبیعی است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانی ابتدای سال در حرم رضوی تأکید فرمودند، رونق تولید تنها با تعیین شعار سالانه محقق نخواهد شد، بلکه اینکار مستلزم تعیین راهبردها و راهکارهایی است که امکان اجرای آن را فراهم سازد.
البته بخش عمده راهبردها، در اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی طرح اقتصاد مقاومتی ارائه شده است ، لذا با بررسی و مطالعه این اسناد با نگاهی تٱمل گرا در جهت تحقق شعار امسال یعنی شعار «رونق تولید»، راهکار های اجرایی پیشنهاد میگردد.
راهکارهای اجرایی پیشنهادی در سطح کلان :
شناسایی نیروهای درونزا و سایر ظرفیتهای موجود و قابل دسترس (اعم از مادی و معنوی) در عرصههای مختلف با مشارکت همه دستگاهها و اولویتگذاری و استفاده بهینه از توان آنها.
شناسایی نخبگان و متخصصین گمنام و یا شناخته شده در همه بخشها و موضوعات و سازماندهی و بکارگیری عملی آنها در بخشهای مختلف تولید.
فراخوان ایدههای کارآمد و جدید با همکاری و استفاده از ظرفیت فکری نخبگان و فراهم نمودن تسهیلات و ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی استعداد آنها و اجرای ایدههایشان.
فراهم نمودن شرایط برای استفاده از نظرات کارشناسی و تخصصی افراد صاحبنظر (اعم از موافق یا مخالف) در قالب کارگروههای مشورتی در همه دستگاهها و در همه موضوعات.
اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از خام فروشی نفت و سایر منابع معدنی و تبدیل آنها به مواد ثانویه و نهایی با اولویت به استخراج و صادرات مخازن نفت و گاز مشترک واقع در مرزهای کشور.
اتخاذ تدابیر لازم برای تبدیل مقالات و نتایج مطالعات علمی به محصولات تجاری، با اولویت تولید در صنایع هایتک و دارای تکنولوژی پیشرفته.
به روز رسانی و تقویت و توسعه زیرساختهای کشاورزی کشور، به شکل علمی و عملی در بخشهای مختلف، از طریق اقداماتی مانند؛ ایجاد شبکه تلویزیونی کشاورزی و مکانیزهسازی فعالیتها در این بخش.
اتخاذ تدابیر لازم برای حذف واسطههای غیرقانونی و کنترل و نظارت اصولی بر چرخه تأمین، تولید، حمل و نقل، نگهداری (انبار داری) و توزیع، در بخشهای مختلف، اعم از؛ صنعتی و غیرصنعتی.
اتخاذ تدابیر لازم برای مشارکت مؤثر بانکها در رونق تولید، ترجیحاً با اصلاح دیدگاه مدیران فعلی که تمام تلاش خود را بر بنگاهداری و فعالیتهای غیرمولد و دلالی متمرکز کردهاند و یا انتصاب مدیران متخصص، با انگیزه و متعهد.
اصلاح نگاه مدیران صنایع دولتی یا وابسته به دولت که ناموفق عمل کردهاند و یا واگذاری کار آنها به مدیران متعهد، باانگیزه و متخصص.
حذف مالیات بنگاههای تولیدی جدیدالتأسیس، متناسب با شرایط آنها، (حداقل تا پنج سال اول فعالیت) و کاهش مالیات شرکتهای کارآفرین و موفق در تولید.
حذف و یا کاهش سود بانکی و همچنین استمهال تسهیلات اعطایی به صنایع نوپای تولیدی و کارآفرین تا زمانی که از استحکام قدرت رقابتی لازم برخوردار شوند.
ساماندهی واردات و صادرات و جلوگیری جدی و عملی از واردات کالاهای غیرضروری و دارای تولید مشابه داخلی و استفاده از سایر روشهای ترغیبی و تشویقی برای ایجاد رقابت سازنده در بخش تولید.
بازنگری و به روزرسانی و همچنین رفع اِشکالات و خلاءهای موجود در قوانین و مقررات اقتصادی، با مشارکت همزمان نمایندگان کلیه افراد حقیقی و حقوقی ذیربط و ذینفع در هر موضوع و ایجاد ثبات و پایداری در آنها.
مبارزه جدی با فساد اعم از؛ رانتخواری، ارتشاء، اختلاس و سایر موارد مشابه، با اولویت به پیشگیری از بروز این ناهنجاریها، از طریق پاکسازی سیستم اداری، بهخصوص در بخش اقتصادی.
تمرکز بر طراحی و بومیسازی ساخت ماشینآلات جدید صنعتی مورد نیاز کارخانجات و کمک به تأمین قطعات موردنیاز صنایع، با مشارکت نخبگان و متخصصین داخلی.
تمرکز بر بِرندسازی یک یا چند محصول خاص تولید داخل در هر بخش، در حد استانداردهای جهانی.
راهکار های ارائه شده از سوی وزارت صنعت،
https://alborzegolestan.ir/?p=37136