یادداشت سردبیر:مهندس مسلم افتخاری سردبیر و خبرنگار هفته نامه صبح گلستان
کاربردهاي فناوري اطلاعات در گردشگري الكترونيكي
.
يكي از ملزومات شهروند الكترونيكي در شهر الكترونيك، استفاده از خدمات گردشگري الكترونيكي با هدف برنامه ريزي بهتر به منظور استفاده موثرتر از زمان فراغت مي باشد.
امروزه صنعت گردشگري به يكي از شكوفاترين صنايع جهاني تبديل شده است. آمارها رشد سريع و توسعه پوياي گردشگري جهاني را نشان مي دهد. تعداد گردشگران در سال 2006 بيش از 750 ميليون نفر بوده است. بر اساس پيش بيني هاي سازمان جهانگردي، تا سال 2020 تعداد جهانگردان به 1600 ميليون نفر بالغ خواهد شد و اين صنعت نرخ رشد متوسط 4.1 درصد را تجريه خواهد كرد. رشد گردشگري جهاني از ژانويه تا آوريل 2007 با 6 درصد رشد به 15 ميليون نفر بيشتر از مدت مشابه در سال 2006 رسيده است.
از طرفي نفوذ و گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات جهان پهناور ما را به صورت «دهكده جهاني» در آورده است. دهكده اي كه زندگي در آن و خلق موقعيت ها و فرصت هاي جديد، نيازمند آگاهي و همراهي با اين موج فناوري هاي نوين است و بديهي است كه اندكي سهل انگاري، فرصت ها را به ديگران خواهد سپرد.
يكي از مهمترين كاربردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات، صنعت گردشگري است و به دليل نقش و اهميتي كه صنعت گردشگري خارجي مي تواند در ابعاد مختلف از جمله ايجاد درآمدهاي ارزي و افزايش توليد ناخالص داخلي، منبع درآمد براي دولت، منبع ايجاد اشتغال و بهبود خدمات اجتماعي داشته باشد، بنابراين براي ورود به بازار رقابتي جهان مجبور به تجهيز امكانات و بهره برداري از فناوري هاي نوين در قالب «گردشگري الكترونيكي» مي باشيم.
بكارگيري فن آوري هاي نوين ارتباطي و اطلاعاتي به منظور توسعه صنعت گردشگري را گردشگري الكترونيكي e-tourism مي نامند.
گردشگري الكترونيكي، امكان ارايه اطلاعات دقيق و به روز و همچنين ارايه خدمات نوين به كاربران و گردشگران را مي دهد. اين تسهيلات مي تواند به گردشگران اين امكان را بدهد كه قبل از عملي كردن تصميم سفر به نقطه اي خاص، به صورت مجازي و از طريق ابزارهاي وب وارد محل مورد نظر شده و با مطالعه و مشاهده اطلاعات متني، صوتي و تصويري، امكان سفر و مزايا و معايب اين سفر را دريابند و به راحتي در مورد انجام اين سفر تصميم گيري كنند.
https://alborzegolestan.ir/?p=32436