به گزارش صبح گلستان به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، سارا اخوت امروز مورخ 23 مهر 97 با اعلام این خبر گفت: این اتفاق روز گذشته زمانی روی داد که یکی از کشاورزان منطقه در حال شخم زمین زراعی خود جهت انجام فعالیت های کشاورزی بود که بلافاصله به محض رویت این ظرف سفالی، نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی را از این امر مطلع نمودند.
وی افزود: با اعلام گزارش و کارشناسان میراث فرهنگی استان با حضور در منطقه مورد نظر، عملیات آزاد سازی، مستند نگاری، حفاظت اولیه و انتقال این خمره ی سفالی به موزه باستان شناسی گرگان صورت پذیرفت.
اخوت ادامه داد: بر طبق مطالعه صورت گرفته ی اولیه؛ کاربرد این خمره ها که محل ذخیرۀ آذوقه بوده، بر اساس فرم شناسی و تزئینات نقش کنده ی روی بدنه ی آن قابل مقایسه با خمره های سفالی بدست آمده از لایه 8 ترنگ تپه و متعلق به قرون میانی اسلامی می باشد.
وی افزود: مرمت و وصالی قسمت های شکسته این خمره و همچنین تهیه ی پرونده ی ثبت این محوطه ی باستانی دوران اسلامی در فهرست آثار ملی، از دیگر اقدامات اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان در این زمینه خواهد بود.
روز یکشنبه مورخه 97/7/22 پیرو گزارش واصله از نیروی انتظامی شهرستان ، پاسگاه یساقی ، ماموران یگان حفاظت شهرستان کردکوی و غرب استان به اتفاق منوچهری رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان و رضایی کارشناس باستان شناسی اداره کل با حضور در محل خمره سفالی مکشوفه که با نقوش متعلق قرون اولیه اسلامی در عمق 1/5 متری کشف شده بود، با هماهنگی امین اموال اداره کل میراث فرهنگی استان به موزه باستان شناسی گرگان انتقال داده شد.
https://alborzegolestan.ir/?p=32194