×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 15 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

اولین مجمع سلامت استان با حضور استاندار گلستان ودکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت و جمعی از مسوولان استانی و دانشگاهی در تالار فخرالدین اسعدگرگانی برگزار شد
البرز گلستان معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این مراسم گفت:۱۴ درصد مرگ‌ومیر در استان ناشی از سرطان است که کم‌تحرکی و اعتیاد نقش مهمی در این بیماری دارند.
دکتر سید محمدهادی ایازی با بیان اینکه سلامت یکی از موضوعات بسیار مهم جامعه امروز است، اظهار کرد: سلامت یک مسئله بسیار مهم است که اگر مشارکت مردم نباشد در نظام سلامت توفیقی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه دین مقدس اسلام حاوی نکات غنی و ظریف از بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به آن را یک ضرورت می‌داند، افزود: همان‌گونه که اسلام تأکید داشته همه ما خصوصاً مسئولان دستگاه اجرایی در امر سلامت مسئول هستیم.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید به همه حوزه‌های سلامت توجه شود اگر ما در بحث سلامت روان توجه کافی نداشته باشیم مشکلاتی همچون آسیب‌های اجتماعی به وجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه توجه به حوزه سلامت نباید یک‌بعدی باشد و باید تمام ابعاد سلامت را در نظر گرفت، تصریح کرد: وجود دو میلیون و ۸۵۰ هزار نفر مصرف‌کننده مواد مخدر و حدود ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین در جامعه آماری بسیار تکان‌دهنده است که همه این‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی قرار دارد.
دکترایازی اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی از عوامل ژنتیکی هستند، استان گلستان به دلیل پیوند ازدواج‌های فامیلی بیماری‌های همچون تالاسمی بسیار در آن دیده می‌شود.
وی یادآور شد: زمانی که یک بیمار هموفیلی متولد می‌شود تا پایان عمر هم فرد و هم‌خانواده درگیر خواهند بود که این نیازمند اقدامات کنترلی قبل از ازدواج است.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در کشور ۳۰ هزار بیمار هموفیلی و تالاسمی وجود دارد، گفت: درمان این تعداد از بیماران سالانه بالغ‌بر یک هزار میلیارد تومان هزینه به‌نظام سلامت تحمیل می‌کند که لازم است اقدامات پیشگیرانه برای کاهش شیوع این بیماری در دستور کار قرار گیرد.
دکترایازی آمار دیابت در گلستان را از میانگین کشوری بالاتر دانست و اظهار کرد: این آمار بسیار تکان دهنده است که می‌طلبد مدیران استانی و دستگاه‌های متولی توجه ویژه‌ای نسبت به آن داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳۳۵ هزار نفر مجروح مصدوم جاده‌ای داشتیم که ۱۰ هزار تخت بیمارستانی به تروما و تصادف جاده‌ای اختصاص یافت و این هزینه زیادی به‌نظام سلامت تحمیل کرد.
وی افزود: به موضوعاتی همچون بی‌کاری، مسائل اقتصادی و فقر باید به‌عنوان تعیین گر نگاه کرد و آن‌ها را موردتوجه قرارداد.
دکترایازی اظهار کرد: نظام سلامت در کنار انجام مأموریت‌های موظف خود باید به سمت مردم و جامعه حرکت کند تا با کار بین بخشی و حمایت طلبی با مشارکت مردم بتواند سلامت را در جامعه حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از سلامت مردم، سلامت اجتماعی است، تصریح کرد: بیکاری و نبود شغل یکی از موضوعاتی است که به‌سلامت مردم آسیب می‌زند و این باید در حوزه سلامت موردتوجه قرار گیرد.
ایازی  در خصوص راه‌اندازی کانون سلامت محله، یاد آورشد: این طرح باید در محلات شهرها و استان‌های کشور انجام شود که در حال حاضر این طرح در ۳۵۴ محله از شهر تهران در حال فعالیت است.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:۱۴  درصد مرگ‌ومیر در استان ناشی از سرطان است که کم‌تحرکی و اعتیاد نقش مهمی در این بیماری دارند.
وی خاطرنشان کرد: فراهم کردن امکان مشارکت ساختارمند مردم، توانمندسازی جوامع، تهیه سیمای سلامت محله، تقویت همکاری‌ها و تعامل بین بخشی در سطوح مختلف، تعهد همه نهادها و سازمان‌های محلی از انتظارات مجمع سلامت است.
استاندار گلستان نیز دراین جلسه براهمیت این تشکیل این مجمع تاکید کرد و گفت :بدلیل اهمیت و همه جاننبه بودن مقوله سلامت استانداران مسوول و متولی این کار شده اند
دکترسید مناف هاشمی گفت: امروزه موضوع سلامت تنها مبتنی بر مباحث پزشکی نیست و اجتماعی کردن سلامت امری ضروری و مورد نیاز جامعه است
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان نیز گفت: این استان در 10 سال آینده مستعد بروز گسترده بیماری دیابت و فشار خون است که اگر برای پیشگیری از شیوع آن چاره اندیشی نشود، مرگ و میر ناشی از آن بالا خواهد بود.
دکترعبدالرضا فاضل دراین مراسم گفت : یکی از نشانه های احتمال شیوع گسترده دیابت در گلستان، درصد بالای مبتلایان به آن در مقایسه با میانگین کشوری است
وی بیان کرد: میانگین ابتلای مردم ایران به پیش دیابت 12 درصد است اما این آمار در گلستان افزون بر 20 درصد است
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات مرتبط با سلامت مردم گلستان؛ ابتلای فراوان به چاقی، اضافه وزن و فشار خون بالا بوده که عمده ترین راه حل این مشکل، توسعه ورزش و ترویج بیشتر فعالیت های بدنی است.
دکتر فاضل ادامه داد: بیش از 64 درصد مردم گلستان به اضافه وزن مبتلا هستند و حدود 10 درصد سیگار می کشند که لازم است تلاش ها برای رفع این آسیب ها با کمک همه ارگان ها و دستگاه های مرتبط به صورت مداوم تقویت شود.
وی گفت: پارسال پیش از هشت هزار نفر در گلستان فوت کردند که 40 درصد بر اثر بیماری های قلبی عروقی، 14 درصد سرطان، حدود 4 درصد دیابت و بقیه به دلیل بیماری های دیگر بود.
دکترفاضل به مرگ مادران باردار به عنوان یکی از شاخصه های مهم ارزیابی عملکرد بهداشت و سلامت استان ها اشاره کرد و افزود: پارسال بیش از 43 هزار کودک در استان متولد شدند که 11 مادر این نوزادان پس از زایمان جان باختند.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد فوق در سوانح رانندگی پارسال 74 نفر در صحنه، 65 نفر حین انتقال و 172 نفر در بیمارستان جان باختند.
مشاورعالی رییس دانشگاه نیز با اشاره به اینکه استفاده بهینه از منابع برای ارزش افزوده و انتقال به نسل بعدی می تواند ارزش افزوده ایجاد کندگفت مسئولین درقبال مطالبه مردم باید پاسخگو باشند و رضایتمندی ایجاد کنند
دکتر کبیر تاکید کرد:مشارکت مردم از مولفه های اثر گذار دررفتار اجتماعی است باید مردم درحوزه سلامت حضور داشته باشند
وی افزود :حضور مردم درهمکاری بین بخشی توجه به طبقات محروم مردم امری اجتناب ناپذیر است
وی در پایان تصریح کرد:برای دسترسی به خدمات سلامت به مردم اگاهی دهیم تا توانمند شوند و بتوانند تصمیم بگیرندمردم حق انتخاب دارند سلامت برای همه و همه برای سلامت

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.