البرز گلستان/نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص تبیت ویژ گیهای لایحه بودجه سال ۹۷ با حضور پیشقدم رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان و معاونین وی در دفترسازمان برگزارشد. پیشقدم اظهار کرد: لایحه بودجه امسال نسبت به بودجههای گذشته تفاوتهای بسیار خوبی دارد.
واز مهمترین ویژگی های لایحه بودجه سال 1397 کشور می توان به اصلاحات ساختاری در تدوین بودجه اشاره نمود که در آن مواردی همچون ،بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد،افزایش شفافیت و انضباط بودجه ای وحرکت به سمت تمرکز زدایی دانست پیش قدم دومین ویژگی اساسی لایحه بودجه را توجه ویژه به اولویت های برنامه ای همچون آب ،محیط زیست و ساماندهی پسماندها و مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها ،حمل و نقل ریلی و حمل و نقل عمومی ،توسعه سواحل مکران ، توجه به مسکن و بافت های فرسوده و تقویت بنیه دفاعی دانست .
پیش قدم افزود با توجه به شعار سال دولت توجه ویژه به اشتغال وتولید داشته وبه همین خاطر موضوع تولید واشتغال بعنوان سومین ویژگی لایحه بودجه بوده که در آن موضوعاتی چون اشتغال گسترده و تولید (توجه ویژه به تولید)،مشارکت عمومی و خصوصی (توجه ویژه به پروژه های عمرانی) وتوجه ویژه به صادرات غیر نفتی در دستور کار قرار گرفته است.رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان آخرین ویژگی لایحه بودجه سال 97 را توجه ویژه به عدالت اجتماعی دانست وافزود در این بخش دولت توجه ویژه وبرنامه های خاصی در دستور کار خود قرار داده که از مهمترین آنها تلاش برای حذف فقر مطلق وتلاش برای بهبود بهداشت و سلامت مردم می باشد.
وی با اشاره به اینکه بودجه عمومی دولت بالغ بر 368 هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، گفت: بودجه نشان میدهد که در سال آینده علاوه بر رشد19.9 درصد نسبت به عملکرد سال 96(رشد نسبت به مصوب سال 96 به میزان 6.1) ضریب اتکا به مالیات از 33 درصد به 35 درصد افزایش یافته است..
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان بیش از 27 درصد درآمد دولت از فروش نفت است، خاطرنشان کرد: در اعتبارات سال آینده برای استان خوشبختانه همانند سال قبل وضعیت اعتبارات استان شرایط خوبی دارد و استاندار گلستان نیز نسبت به موضوع بودجه سال آینده بسیار حساس و پیگیر هستند.
پیشقدم گفت: درآمدهای اعتبارات پیشبینی شده استان با بیشترین رشد در کشور با 20 درصد رشد داشته است که به دنبال آن هستیم این رشد 20 درصدی را کم کنیم تا مازاد درآمد را برای استان رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: بالغ بر 555 میلیارد تومان درآمد استان دیده شده که در کل استانها قرار شده بالغ بر 94 هزار میلیارد ریال تحقق ببخشند که عددی بسیار بزرگ برای استانها است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان اضافه کرد: از نظر اعتبارات هزینهای رشد خیلی خوبی را داشتهایم که شامل 27 دستگاه اجرایی که در استان حقوق و دستمزد و مزایا دریافت میکنند میشود که رشد 15.3 درصدی را نسبت به سال گذشته داشتهایم.
پیشقدم گفت: اعتبارات هزینهای 325 میلیارد تومان تخمین زده شده تا بخشی از حقوق و مزایای دستگاهها را تامین کنیم.
وی افزود: در حوزه اعتبارات تملکدارایی سرمایهای سهم استان گلستان کاهش 37 درصدی نسبت به سال گذشته است که اعتبارات ما در مجموعه اعتبارات استان 605 میلیارد تومان در سال آینده در لایحه پیشبینی شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان تصریح کرد: از منظر ویژگیهای لایحه سال آینده در تدوین بودجه اصلاحات ساختاری را داشتیم که کمتر توجه شده که بودجهریزی سال آینده بر پایه مبتنی بر عملکرد است که 100 درصد دستگاههای اجرایی استانی بر اساس عملکرد بودجه دریافت خواهد کرد.
پیشقدم با اشاره به اینکه افزایش شفافیت و انضباط بودجهای در بودجه سال آینده یکی دیگر از ویژگیهای این بودجه است، متذکر شد: یکی از موضوعات مهم لایحه بودجه آینده توجه به اولویتهای برنامه ای همچون آب ( آبیاری تحت فشار وطرح های آبرسانی روستایی وآبخیزداری )،بهبود محیط زیست ، مقابله با ریزگردها ، ساماندهي پسماندها در كل كشور،توسعه گردشگری،حمل و نقل ریلی، ساماندهی حمل و نقل عمومی (موتورسیکلت، تاکسی، مینی بوس، اتوبوس، کامیون و کامیونت)،َکمک به ساماندهی بافتهای فرسوده و مناطق آسیب دیده از زلزله،توسعه سواحل مکران وتقویت بنیه دفاعی می باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان تصریح کرد: اعتبارات و اختیارات استانها را در سال جاری بسیار زیاد شد و دستگاههایی همچون بنیاد شهید، آموزش و پرورش به سقف هزینهای استان اضافه شدند و سهم خود را از اعتبارات هزینهای بودجه در سال 1396 که 4.3 درصد بود به 24.3 درصد رد سال آینده افزایش دادیم.
پیشقدم بیان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه استانها به دنبال آن بودند که طرحهای ملی را در استان مدیریت کند که این اتفاق در بودجه سال آینده دیده شده است. رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان افزود:در حال حاضر حدود 71 هزار پروژه ناتمام در دست دولت وجود دارد، که از این تعداد حدود 6 هزار پروژه ملی وحدود 65 هزار پروژه استانی می باشد.
وی افزود: در استان گلستان یک هزار و 60 پروژه داریم که 980 پروژه فعال در استان وجود دارد و در حال تزریق اعتبار هستند (605 میلیارد تومان) و با توجه به اولویتهایی که داریم این پروژهها را مدیریت خواهیم کرد.
پیش قدم گفت از اهداف دولت در لایحه بودجه 1397 واگذاری پروژه های دولتی به بخش خصوصی می باشد که بیشترین پروژه های قابل واگذاری در بخش های حمل ونقل ،صنعت ومعدن،آب وفاضلاب ،فناوری اطلاعات ،آب ،کشاورزی ،میراث فرهنگی و گردشگری،سلامت ، ورزش ،فرهنگی هنری ،انرژی ،آموزش عالی وآموزش فنی وحرفه ای می باشد.وی افزود ازجمله اقتضائات واگذاری و یا مشارکت با بخش غیر دولتی در خصوص واگذاری پروژه ها می توان به:امکان تأمین کالا و خدمات مورد نیاز دولت از طریق بخش غیر دولتی،تفکیک طرح های قابل واگذاری و قابل مشارکت با بخش خصوصی،تصریح مصادیق مشارکت (شامل پدید آوری، طراحی، ساخت، تجهیز، نوسازی، بهره برداری، تعمیر و نگهداری).امکان اهرم کردن منابع بودجه ای از طریق وجوه اداره شده و یارانه سود تسهیلات،امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، بانک ها، بازار سرمایه و تأمین مالی خارجی،ایجاد انعطاف در اعتبارات عمرانی،امکان استفاده از منابع حاصل از صرفه جویی در پروژه های عمرانی ،تفویض اختیار و ایجاد انعطاف در شرایط واگذاری،امکان آزادسازی قیمت برای کالا و خدمات مرتبط با پروژه ،ارائه تضامین لازم از سوی دولت وامکان تغییر کاربری بعضی از پروژه ها قبل از واگذاری اشاره نمود که اعتباری بالغ بر 681 هزار میلیارد ریال دولت برای مشارکت عمومی وخصوصی پروژه ها در نظر گرفته است
وی با اشاره به منابع صندوق توسعه ملی و نگاه به این موضوع در بودجه سال آینده، افزود: در حوزه منابع مشارکت عمومی و خصوصی سهم دولت را 15 هزار میلیارد تومان، صندوق توسعه ملی 17 هزار میلیارد تومان و از محل تامین مالی خارجی نیز بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان، آورده بخش خصوصی 6 هزار و 100 میلیارد تومان دولت در بودجه دیده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان گفت: پروژههایی که از سالهای گذشته آغاز شده را متوقف نکردیم و موظف به تکمیل آن پروژهها هستیم زیرا برای آن اعتبار تزریق میشود و پیشرفت فیزیکی آن انجام میشود اما برخی از پروژهها دارای اولویتهایی هستند که باید با سرعت بیشتری تکمیل شوند.
پیشقدم با اشاره به پروژههای راه و شهرسازی و آب روستایی تاکید کرد: این پروژهها از جمله پروژههایی است که باید اعتبار ویژه و بسیار زیادی را برای آن ببینیم که این اتفاق افتاده است.
وی افزود: بالغ بر 13.7 درصد اعتبارات استان را به موضوع آب اختصاص دادیم و با توجه به محدودیتهایی که از نظر آبهای زیرزمینی در استان وجود دارد باید به این موضوع توجه ویژه شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گلستان تصریح کرد:در لایحه بودجه 1397 توجه ویژه به عدالت اجتماعی گردیده است وبه همین خاطر گامهای اساسی برداشته شده است که می توان به ،افزایش پرداختهای نقدی مستمریبگیران ،کاهش فقر مطلق از طریق تحت پوشش قرار دادن تمام افراد با درآمد کمتر از میزان مستمری نهادهای حمایتی (کمیته امداد امام ره بهزیستی ،کودکان شیرخواره رها شده )بعنوان دوگام اساسی دانست وی گام سوم را راهکارها واقدامات آتی دولت برای حذف فقر مطلق عنوان نمود وافزود :در سالهای آینده بنا به ملاحظات اقتصادی کشور و کاهش تعداد یارانه بگیران اقدامات زیر انجام خواهد پذیرفت:
تهیه بانک اطلاعاتی افراد واجد شرایط و شناسایی آنها،پالایش افراد تحت پوشش کمیته امداد بر اساس معیارهای فقر،افزایش خط مستمری تا حذف خط فقر مطلق در صورت تأمین منابع مالی ، حمایت از حدود 30 هزار نفر متقاضی اشتغال حمایتی ،تبدیل سازمان هدفمندسازی یارانه ها به صندوق رفاه اجتماعی با مأموریت حذف فقر مطلق،بهبود بهداشت و سلامت آحاد جامعه
وی اظهار امیدواری کرد با همکاری تمامی وزارتخانه ها در سطح ملی و مدیران دستگاههای اجرایی در سطح استان وحمایت استاندار محترم جناب آقای دکتر هاشمی بتوانیم اهداف کلان لایحه بودجه سال 97 استان به تحقق برسد
https://alborzegolestan.ir/?p=26420