البرز گلستان/ به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان گلستان:،همایش بزرگداشت هفته ملی سالمند با حضور مدیرکل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری،مدیرکل بهزیستی استان،مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان وجمعی ازمسئولین وباشرکت بیش از600سالمندازسراسراستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد.
در این مراسم مدیرکل بهزیستی استان گلستان ضمن تاکید بر توجه بهزیستی به جایگاه و منزلت سالمندان گفت: به مناسبت روز جهانی سالمند ،هفته تکریم از منزلت سالمندان از 10 تا 16 مهرماه در نظر گرفته شده است.
دکتر غفاری بااشاره به تعداد مراکز روزانه وشبانه روزی سالمندان دراستان افزود:از جمله برنامه ها وسیاستهای بنیادین سازمان بهزیستی نگهداری وحمایت ازسالمندان درمحیط خانه وخانواده و توسعه مراکز روزانه سالمندان بجای مراکز نگهداری شبانه روزی است. واین اداره کل همواره آماده نگهداری ازسالمندانی است که خانواده های انان شرایط نگهداری از آنها ندارند .
وی مهمترین دغدغه سالمندان را بخش تامین اجتماعی آنان برشمرد و گفت با رسیدن به سن سالمندی و کاهش درآمد و مشکلات سالمندان در بحث تغذیه ، بهداشت ، ابعاد جسمانی و روانشناختی رو به افزایش است که نیاز به توجه ویژه دارد
دکتر غفاری یکی دیگر از دغدغه های دوره سالمندی را توجه ویژه به حمل و نقل عنوان کرد و افزود باید کاری کنیم که سالمندان بتوانند به هرمکانی که نیاز دارند به راحتی حمل و نقل نمایند .
دکتر غفاری ضمن تشکر از دستگاههای اجرایی و انجمنهای مردم نهاد و تشکلهای غیردولتی سازمان بهزیستی که در برگزاری این گردهمایی همکاری و تلاش کردندافزود :در حوزه سالمندی احادیث و روایات زیادی داریم و نمونه ای از نیکی به پدر و مادر در سوره سوره اسراء در آیه 23 و 24 آمده و تاکید گردیده است که در حق پدر و مادر نیکی کنید و وقتی پیر و سالخورده شدند مراقب باشیم کمترین اهانت را نداشته باشیم و با آنها به اکرام برخورد کنید.
غفاری افزود: تعیین آغاز سن پیری دشوار است، برخی کارشناسان 40 سالگی و برخی 70 سالگی به عنوان آغاز سن پیری در نظر میگیرند. .
ابراهیم غفاری افزود: باتوجه به تعاریف متفاوت افراد ازسن پیری می توان گفت که پیری زمانی اتفاق می افتد که فعالیتهای قوای انسانی افراد نظیر توان عضلانی ،دستگاه عصبی ودیگر دستگاهها واندامهای حیاتی خودرا به عللی خارج ازبیماری ازدست دهد وکاهش چشمگیری پیداکند وازآنجا که تحوالات دوران جوانی به پیری چنان تدریجی است که خود فرد متوجه نخواهد که درمیان افراد است چنان پیری را احساس نخواهند کرد.
وی خاطرنشان ساخت: براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO):محیطی که برای سالمند مناسب است باید ویژگی های ذیل را دارا باشد.
1)حمل ونقل مناسب:سالمندان براحتی ازوسایل نقلیه استفاده کنند
2)مناسب سازی محیط عمومی :پاک بودن فضای عمومی و..
3)مناسب سازی مسکن برای سالمندان ازجمله سرویس بهداشتی،رمپ ها و پله ها و…
4)سالمندان بتوانند براحتی درمشارکتهای اجتماعی شرکت کنند.
5)توجه به منزلت اجتماعی سالمندان و…حمایتهای اجتماعی
دکتر غفاری افزود: هم اکنون بیش از900میلیون سالمند درجهان وجوددارد که این تعداد سالمند 12.3درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند .
وی خاطرنشان ساخت: بااین روندی که درپیش روست پیش بینی شده است که درسال 2030 درصد جمعیت سالمند جهان به 16.5 درصد خواهد رسید ودرسال 2050 نیز 24 درصدجمعیت جهان را سالمندان تشکیل می دهند که به بیش از2میلیارد سالمند می رسد
مدیرکل بهزیستی استان درخصوص نرخ رشد سالمندی درایران گفت: براساس آمارهای سرشماری سال 95 ، نرخ رشد جعیت 80میلیونی کشورمان 1.29 درصد است .این درحالی است که نرخ رشد جمعیت سالمندی بیش از 12 درصد است .
وی افزود: درسال 1355 جمعیت بالای 60سال کشورمان به بیش از یک میلیون 800هزار نفر می رسید واین رقم درسال 1390 با یک شیب تند وافزایش 4برابری به بیش از 6میلیون و 200هزار نفررسید
دکتر غفاری ازجمله علل افزایش سن سالمندی درایران را افزایش امید به زندگی عنوان نمود طوریکه که سن امید به زندگی دردهه 30 ،از35 سالگی به بیش از80 سالگی رسید .
https://alborzegolestan.ir/?p=24925