البرز گلستان/دکترسعید مازندرانی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در کشور ما زیاد پرداخته نمیشود بحث کارآفرینی است.
وی تصریح کرد: از واژه کارآفرینی بیشتر استفاده ابزاری شده تا استفاده واقعی و شعارهای زیادی در این خصوص مطرح شده اما بهرهبرداری لازم از کارآفرینی انجام نشده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه کارآفرینی سبب تغییر رویکرد دنیا شده، گفت: امروز ما دانشگاههای کارآفرین را در جامعه بشری داریم اما در استان ما دانشگاه کارآفرینی را تنها یک اصطلاح میدانیم.
مازندارانی ادامه داد: برای اینکه کارآفرینی جایگاه واقعی را پیدا کند 24 تا 30 آبان ماه را هفته کارآفرینی نام نهادهاند و باید با کارآفرینی تغییری در دیدگاه جامعه اتفاق بیفتد.
وی کار آفرینی چندان سخت و غیرممکن نیست و گفت: ما میخواهیم با کارآفرینی تولید ارزش کنیم و از خلاقیت و تولیدات فکری انسانها بهرهگیری داشته باشیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه نحوه تعامل افراد با محیط، میزان آموزش و پرورش سبب میشود خلاقیت افراد بهبود و یا کاهش داشته باشد، افزود: کارآفرینی بخشی از هوش و استعداد ذاتی جامعه است و از سوی دیگر افراد جامعه تعیینکننده هستند که کارآفرینی انجام شود.
مازندارانی با بیان اینکه کارآفرین ریسک را برای ایجاد یک ارزش به جان میخرد و با ارائه این ارزش به مردم خدمت میرسانند، گفت: کارآفرینان کسانی هستند که قبول ریسک و زحمت میکنند و با قبول مسئولیت برای ارزشهای خود تلاش میکنند.
وی کارآفرینی را موتور محرک اقتصاد کشور دانست و یادآور شد: دنیا به این نتیجه رسیده که با کارآفرینی میتواند مشکلات اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی را رفع کتد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان اظهار داشت: برنامههای متنوعی را با همکاری سازمانها و نهادهای مردمی برای ترویج فرهنگ کارآفرینی و تفکر کارآفرینی در محیط اطراف خودمان در نظر گرفتهایم.
مازندارانی با بیان اینکه دنیا رو به تغییر است و هر روز میزان تغییرات افزایش پیدا میکند، گفت: هر 30 سال یکبار علم جدید و نو میشود و علم قدیمی و کهنه از سیستم کار خارج میشود.
وی با بیان اینکه برای اینکه تغییرات علم را به سود خود به کار گیریم باید افراد کارآفرین را تربیت کنیم، گفت: ما همه راهها را برای ایجاد اشتغال مانند تسهیلات بانکی تجربه کردیم و در خوشبینانهترین حالت نرخ بیکاری استان ما 11.8 درصد است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه باید کارآفرینی را به عنوان یک راهکار اصلی برای ایجاد اشتغال در استان داشته باشیم، افزود: رفع پیچیدگیهای امروز دنیا نیاز به افراد نخبه و خلاق دارد.
مازندارانی با بیان اینکه در بهار سال جاری نرخ بیکاری 13.8 درصد اعلام شد و در فصل تابستان 13.1 درصد رسیده، گفت: این بیانگر آن است که بیکاری در استان گلستان به عنوان یک معضل وجود دارد.
وی با بیان اینکه خیلی از بیکاریها خروجی سیستم آموزشی و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، یادآور شد: نیاز است در بخش اشتغال جدید و نو از ظرفیتهای اشتغال در استان گلستان استفاده کنیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در دنیا دانایی یکی از منابع قدرت به شمار میرود، اظهار داشت: در جهان امروز بحث منابع اطلاعاتی و دانایی محوری جزو ثروتهای جامعه به حساب میآید.
مازندرانی به حمایت از افراد دانش محور و کارآفرین در جامعه تاکید کرد و متذکر شد: افراد کارآفرین در جامعه ایجاد ارزش میکنند و بر این اساس باید بحث کارآفرینی را جدی بگیریم و این هفته فرصت مغتنمی است که به مباحث کارآفرینی بپردازیم.
وی با بیان اینکه با همکاری دستگاههای مرتبط تلاشهای در خصوص بحث کارآفرینی انجام دادیم، افزود: این تلاشها کافی نیست و نیاز است که بیشتر به مباحث کارآفرینی بپردازیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان به برنامههای هفته کارآفرینی در استان گلستان اشاره کرد و گفت: قرار بود در این هفته جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر را داشته باشیم اما با توجه به متقارن شدن این ایام با اربعین حسینی تجلیل از کارآفرینان را به آذر ماه انتقال دادیم.
مازندرانی گفت: کمیتهای به عنوان شورای سیاستگذاری جشنواره کارآفرینان برتر برای انتخاب کارآفرینان برتر در استان گلستان تشکیل دادیم و سامانهای را به عنوان کارآفرینان برتر طراحی کردیم و با اطلاعرسانی از رسانهها کارآفرینان را ترغیب به ثبتنام در این سایت کردیم.
وی ادامه داد: صادرات، ایجاد اشتغال، محیط زیست، نوآوری و رشد شرکتها و کارآفرینان مد نظر قرار دادیم و از بین 172 نفر کارآفرینان برتر استان در 2 مرحله داوری که انجام شد تعداد 7 نفر توانستند حد نصاب ورود برای گزینش کارآفرینان برتر را بدست آوردند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان افزود: اگر میخواهیم از بحث بیکاری و رکود خارج شویم باید به کارآفرینی توجه داشته باشیم و از سوی دیگر استان گلستان در تولید ناخالص داخلی استان ما از میانگین کشوری پایینتر است و این بیانگر آن است که درآمد مردم استان گلستان پایین است.
مازندارنی کارگاه کارآفرینی را در گنبدکاووس برگزار کردیم، اظهار کرد: از افراد کارآفرین و افرادی که در زمینه کارآفرینی و ایجاد خلاقیت کارهای عملی را انجام دادند دعوت میکنیم تجربیات خود را به جامعه دانشجویان و علاقمندان انتقال دهند.
وی با بیان اینکه بحث آموزش کارآفرینی برای اقشار مختلف و سطح دانشگاهها مد نظر قرار دادیم، افزود: ما باید با ارائه آموزشهای مناسب در سطح دانشگاهی افراد را نسبت به مسائل و آموزشهای کسب و کار آشنا کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان نشست با تشکلهای کارآفرینی را خواهیم داشت، گفت: 11 هزار تعاونی در استان گلستان داریم و این تعاونیها بخشی از ظرفیت اشتغال استان گلستان را دارند و گردش مالی که در این تعاونیها وجود دارد زیاد است و باید تلاش کنیم که تعاونیهایی که دارای اعضای خوب و سرمایهخوبی هستند به سمت کارآفرینی سوق دهیم.
مازندرانی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی هدف ما این است که اقتصادی مقاوم در برابر آسیبهای اقتصادی دنیا داشته باشیم، افزود: باید حلقه اتصالی بین افراد کارآفرین و علاقمندان به مباحث کارآفرینی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 150 نفر از استادکارهای مهم مبل در استان گلستان که در یافتآباد تهران کار میکردند شناسایی شدند و به دنبال این هستیم که این افراد را ساماندهی کنیم و بر این اساس تعاونی مبل را در روستای عطا آباد شکل دادیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تصریح کرد: امسال نزدیک به 380 میلیارد ریال تسهیلات با سود بهره 4 درصد در اختیار افراد کارآفرین با همکاری صندوق کارآفرینی امید قرار دادیم.
وی با بیان اینکه 10 عنوان برنامه در طول هفته کار و کارآفرین در استان اجرا میشود، افزود: عطرافشانی گلزار شهدا، مراسم زیارت عاشورا، حضور کارآفرینان در سیمای گلستان، شرکت گروهی کارآفرینان در نماز دندان شکنه جمعه، راهاندازی دفاتر مشاوره کارآفرینی در دانشگاهها و نشست با فعالان عرصه گردشگری از برنامههایی است که در طول هفته کارآفرینی در گلستان اجرا میشود.
مازندارنی از برگزاری همایش کارگاه آموزشی کارآفرینی و کسب و کار و بازرایابی در سالن بانک ملی گرگان خبر داد و گفت: 120 نفر از کارآفرینان تمایل به کسب و کار دارند در این همایش شرکت میکنند و همچنین کارگاه آموزشی برای 300 نفر از دهیاران استان گلستان را در راستای آشنایی دهیاران به مباحث کارآفرینی در روستاها برگزار میکنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه فاصله بین صنعت و دانشگاههای ما زیاد است، افزود: به دنبال بهبود ارتباط بین صنعت و دانشگاه هستیم و به سوالات دانشجویان در خصوص نحوه دریافت تسهیلات و راهاندازی کسب و کار و یا نوشتن طرح کسب و کار در دفاتر مشاوره کارآفرینی در دانشگاهها پاسخ داده میشود.
مازندارانی تاکید کرد: دانشگاه علمیکاربردی به عنوان دانشگاه کارآفرین نامگذاری شده و ایدهها در این دانشگاهها باید تبدیل به عمل شود و براین اساس اهمیت دانشگاه علمیکاربردی برای ما زیاد است.
وی با بیان اینکه 12 هزار و 500 شغل در قالب طرح تکاپو و گردشگری در نظر گرفته شده است، گفت: زمینهها و فرصتها فرصتهای اشتغال در استان شناسایی میشود و براساس آن کارآفرینان را با تسهیلاتی که ارائه میدهیم به سمت زمینههای تولیدی سوق میدهیم.
https://alborzegolestan.ir/?p=17875