البرز گلستان/علی اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان گلستان اظهار داشت:زندان بعنوان یک ضرورت در دنیا پذیرفته شده است و یک واقعیت است در حد ضرورت که قابل انکار نیست .
وی با توجه به تقسیم بندی آسیبها گفت: به آسیبهای اجتماعی دو نگاه است یکی آسیبهای بیرونی که هرگاه شناخته شود موقتی است و آسیب های درونی که اگر ریشه اسیب ها درونی شود می شود دائمی.
جهانگیر اولین و مهمترین کارهای راکه می شود در زمینه کاهش ورودی زندان معرفی کرد که تراکم زندان کم شود.
وی با بیان اینکه به دستور رئیس قوه قضاییه کار گروهی در این زمینه تشکیل شد ه است و در نهایت ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری ابلاغ شده است.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی یکی دیگر از ظرفیت ها استفاده از ظرفیت قانونی نام برد که مقرر شد استانها از ورود بی رویه به زندانها جلوگیری شود.
وی همچنین استفاده ازتاسیسات نوین قانونی مانند حبس خانگی با توجه به نظارتهای الکترونیکی بوده است
جهانگیر یکی دیگر از استفاده از ظرفیتها را ظرفیت مدیریتی نام بردکه می توان با مطالعه مورد به مورد پرونده های زندانیان به نتجه رسید.
مشاور ریئس قوه قضاییه افزود:با همکاری دادگستری و پیگیری انجام شده، ورود آمار زندانیان نوجوانان از سال 1393 تا 1394، 18 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بیشترین آسیب در ورود به زندان اقشار نوجوان و جوان و زنان خواهد بود، افزود: با پیگیریهای که داریم به دنبال این هستیم اجازه ندهیم جوانان ما پایشان به زندان باز شود چرا که زندان آسیبهای زیادی برای آنها به همراه دارد.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت :بررسی آمار زندانیان کشور نشان میدهد اغلب زندانیان دچار آسیب های مختلفی از جمله فقر، بیکاری و مشکلات خانوادگی می باشند که رسیدگی به آنها بویژه در ارتباط با کودکان کار و کودکان خیابانی یک اقدام مهم است
جهانگیر نخستین آسیب زندان را یاسآفرینی دانست و تصریح کرد: اگر در کنار یاس در زندانها به امید آفرینی برای زندانیان توجه نشود امکان است آثار دیگر کشی، خودزنی و خودکشی به وجود بیاید.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه اظهار کرد: در 6 سال گذشته استان گلستان 8 هزار نفر زندانی داشته که امسال تعداد آنها به 4 هزار و 500 نفر رسیده است.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت: 96.5 تعداد کل زندانیان استان گلستان مرد و 3.5 درصد زن است که این آمار با میانگین کشوری برابر است.
جهانگیر با بیان اینکه در گذشته آمار زندانهای زن در کشور 5 درصد بود، تاکید کرد: 81 درصد کل زندانیان استان گلستان محکوم، 13 درصد متهم ، 5 درصد علاوه بر محکومیت تحت قرار هستند.
وی با بیان اینکه درصد زندانیان متهم در کشور بین 20تا 25 درصد است، یادآور شد: به صورت متوسط به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در گلستان 236 نفر متهم وجود دارد که میانگین کشوری آن 273 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به بیشترین جرائم ارتکابی استان اشاره کرد و گفت: نخستین جرم در استان گلستان مرتبط به مواد مخدر است و 30 درصد جرائم افرادی که در زندانهای گلستان هستند جرمشان مرتبط به مواد مخدر است که از آمار کشوری کمتر است.
جهانگیر ادامه داد: سرقت دومین جرم استان گلستان است و 30 درصد جرائم استان را در بر میگیرد و این میزان 5 درصد از میانگین کشوری بیشتر است.
وی گفت: نرخ بالای میزان بیکاری و اشتغال غیر واقعی از موضوعاتی است که در افزایش آمار سرقت در استانها تاثیرگذار است.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی ادامه داد: جرائم علیه اشخاص 17 درصد جرائم استان گلستان را تشکیل میدهد که میانگین کشوری 10 درصد است.
مشاور رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جرائم علیه افراد در استان گلستان 7 درصد از میانگین کشوری بالاتر است، اظهار داشت: باید در این خصوص فرهنگسازی و آموزش بیشتری در جامعه ارائه شود.
جهانگیر گفت: امروز 70درصد از زندانیان کیفری را زیر 40سال تشکیل می دهد.و42 درصد زندانیان استان گلستان را افراد دارای سابقه تشکیل میدهد که این میزان با میانگین کشوری همخوانی دارد.
وی در خاتمه گفت : ما در سایه امنیت پایدار می توانیم به توسعه پایدار برسیم
https://alborzegolestan.ir/?p=17365