×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Thursday, 16 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

البرز گلستان/ مهندس  قزلسفلو  مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: جنگهای نوکنده تا را میان جزء بهترین جنگل های شمال کشور می باشد.

وی افزود:برابر نظرات کارشناسی اگر شیب زمین بالای 10درصد باشد  و دور بازگشت سیل 100سال باشد  زمین و سطح و حوزه چه جنگل و چه پوشش تاثیری در حجم روان آب و سیل ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به افت سفرهای زیر زمینی گفت : افت سفرهای زیر زمینی دوعامل دارد یکی برداشت سفره های زیر زمینی و دیگری تغذیه سفره های زیر زمینی کمتر شده است و مهمترین نقش را در سفره های زیر زمینی رودخانه دارند.

وی 19 استان کشور را درگیر ریز گردها معرفی کرد.و در باره عوامل بیابان زائی گفت : ما کاری می کنیم و بیابان می سازیم و می گوییم بیابانهای انسان ساز

قزلسفلو با اشاره به وجود حدود 38 هزار هکتار بیابان در استان گلستان، گفت: پروژه های بیابان زایی در استان گلستان در شمال استان اجرائی می‌شود که تاکنون 600 هزار نهال مرتعی در 4 نقطه استان در گنبدکاووس، آق‌قلا، مراوه‌تپه و تیل آباد آزادشهر تولید شده و آماده انتقال به مراتع است.

وی اظهار کرد: برای طرح‌های بیابان‌زائی در استان گلستان 3 میلیارد تومان و برای طرح‌های آبخیزداری در سال جاری 10 میلیارد و 100 میلیون مصوب شده است.

وی با توجه به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی سازمان جنگل‌ها و مراتع اظهار کرد: 2 پروژه اقتصاد مقاومتی در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری استان گلستان تعریف شده که یکی ابخیز داری می باشد و دیگری  پروژه بیابان‌زائی و کنترل کانون‌های ریزگرد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: بروز سیل‌های سال‌های 80 و 81 سبب تدوین طرح پیشگیری از سیل در استان گلستان به عنوان یکی از ضرورت‌های استان گلستان شد.

مهندس قزلسفلو گفت: براساس این طرح قرار بود در طول مدت 12 سال 183 میلیارد تومان اعتبار به استان گلستان اختصاص یابد اما اکنون با وجود پایان یافتن طرح تنها حدود 35 درصد آن اعتبارات محقق شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به سیلاب های اخیر در شهرستان کردکوی  اظهار کرد: اجرای طرح های آبخیزداری در حوزه غاز محله کردکویهر ساله سیل را تجربه می کردند و در سیل‌های اخیر در شهرستان کردکوی نقش خود را نشان داد و سبب کاهش حجم آب و کنترل رسوبات سیلاب ها شد و خیارات آن را کاهش داد.

مهندس قزلسفلو افزود: در استان گلستان 900 هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری مطالعات اجرائی انجام شده که از این میزان 400 هزار هکتارطرح آبخیزداری انجام شده و اکنون نیز 60 میلیارد تومان پروژه آبخیزداری در استان آماده اجرا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: در 3 سال اخیر 117 هزار و 106 هکتار طرح آبخیزداری در استان گلستان اجرا شده و اجرای 5 هزار و 751 هکتار جنگلداری، 15 هزار و 350 هکتار بیابان زدائی و 46 هزار و 251 هکتار حفاظت مشارکتی در استان انجام شده است.

وی با اشاره به کاهش میزان برداشت از جنگل ها در سال‌های اخیر در طرح‌های جنگل‌داری اظهار کرد: در سال های 1350 تا 1370 میزان برداشت سالیانه از جنگل‌ها 430 هزار مترمکعب بود اما در سال‌های 70 تا 80 به 167 هزار، در سال های 1380 تا 92به 137 هزار مترمکعب و در سال 93به 116هزارمتر مکعب ودر سال94 به 110 هزار مترمکعب رسید و امسال پیش‌بینی می‌شود در 90 هزار مترمکعب طرح‌های جنگلداری اجرا شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان افزود: مطالعات آمایشی استان تهیه شده و انتظار داریم با مشارکت دستگاه‌های اجرائی دیگر و مشارکت مردم و بهره‌برداران برای کاهش خسارات و کنترل سیلاب‌ها اقدام کنیم.

وی در باره میزان آتش سوزی در جنگلها گفت  :در 7 ماه نخست امسال 91 مورد آتش سوزی رخ داده که از این میزان 9 هکتار جنگل‌های طبیعی، 12 هکتار جنگل‌های دست کاشت و 351 هکتار مرتع بوده است.

مهندس قزلسفلو چوب های حاصل از بهره برداری را صرفا از درختان آسیب دیده ( شکسته – افتاده-ریشه کن – آفت زده)  دانست.

وی میزان پرونده ها در کمیسیون ماده را 7905 پرونده  اعلام کرد که مقدار اختلاف شامل 51801 هکتار می باشد که به 4675 پرونده رسیدگی شده است

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.