×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 15 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

حق مشارکت و حضور  بانوان در انتخابات.
البرز گلستان/در راستای مشارکت بانوان در امر انتخابات و مباحث سیاسی میتوان حضور از دو دیدگاه بررسی و بیان نمود؛یک:حضور در پای صندوق های رأی که به حول قوه الهی این درک و شعور سیاسی در جامعه بانوان در عرصه سیاست به طور وجود داشته و پررنگ بوده است.
در مرحله بعد میتوان حضور را جدی تر تعریف کرد،حضور به عنوان کاندیدا و نماینده در شهرهای مختلف.
که در مورد دوم وقتی نرخ مشارکت سیاسی زنان ایران در انتخابات با میانگین دنیا مقایسه میکنیم متوجه فاصله معناداری میشویم.باتوجه به مستندات کشور،حداکثر حضوروتلاش زنان در این عرصه در کشور ایران چیزی نزدیک به ۱۳تا۱۵نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
بنابراین میتواند زنگ خطری باشد با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری که زنان باید در مقدرات اصلی و اساسی کشور ودر رشد چشم انداز چند ساله کشورخودحضورداشته باشند.،بنابراین باید به فکر ایجاد بستر بیشتری به منظور حضورومشارکت زنان باشیم.
باتوجه به نقش و تاثیرگذاری آنان در جامعه و به عنوان تشکیل دهنده ی نیمی از جمعیت کشور،باشیم.
به نظر میرسدتوجه به مباحثی که روندمشارکت زنان را گسترش دهدیا در دستورکارهمه جریان های سیاسی و دولتمردان جامعه قراربگیرد.
به نظر میرسد علاوه بر ایجاد ایجاد بستر مناسب و کافی از سوی جریان های متفاوت سیاسی برای حضور زنان در عرصه انتخابات،جامعه زنان هم باید تلاش بیشتری برای حضور پررنگتر داشته باشد،ودر عرصه های مختلف سیاسی ورود پیداکنند. وشاید عدم حضور برخی زنان در عرصه های سیاسی،باتوجه به روند انتخاباتی کشور،شاید به دلیل بحث رقابت و یا کنار زدن رقبا،عدم تجربه کافی برای حضور در رقابت های سیاسی،لابی گری ؛که بتوانند با استفاده از این قدرت خودشان را در لیست انتخاباتی قرار دهند،باشد.که ممکن است این امر پسندیده ی جامعه زنان نباشد.اما به تحلیل بنده با توجه به مشکلات حضور در این عرصه برای زنان باید به سیاست ردای اخلاق پوشاند و حضور را پررنگتر کرد و آن را به سمت حال و هوای انقلاب سوق دادو رویکردی که امام (ره)هم برآن تاکید داشتند ایشان برای حضور زنان لفظ”باید”را به کارمی بردند،چرا که زنان صرفا برای محدود شدن به خانه و خانواده آفریده نشدند.
تا ضرورتی برای گنجاندن زنان در لیست های انتخاباتی نباشد،رشدی اتفاق نخواهد افتاد.
البته که باید برای حضور زنان ظرفیت سازی شودوبرای ورود زنان در عرصه های سیاسی و انتخابات تبعیض مثبت در نظر گرفته شود.امید است که دولتمردان و جریان های سیاسی کشور به فکر برنامه ای به منظور حضور بیشتر زنان در انتخابات باشندبا توجه به اینکه احزاب های موجود وشکل گرفته کشور دارای کادر رهبری کاملا مردانه است که این ایراد بر این مسئله وارد است که به دلیل عدم وجود زنان در کادر رهبری و مسئولیتی و تصمیم گیری در رأس یک حذب یا جریان سیاسی،میتواند دلیل عدم عرضه ی زنان به فضای سیاسی باشدو به اعتقاد بنده؛تا باوربه مشارکت سیاسی زنان در جریان های سیاسی کشورما پررنگتر وجآفتاده تر نشود ،این مشکلات مداوم دامن گیر جامعه ی سیاسی زنان میباشد.
مسئله قابل بررسی دیگراز سوی دولتمردان با رویکرد توسعه محور ؛میتواندشکاف فاحش اقتصادی میان فعالیت های زنان و مردان در ایران باشدکه این مسئله خود میتواند از عوامل منع رشد سیاسی زنان تلقی شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.