به گزارش سرویس جهاد و منابع طبیعی گروه خبر البرز گلستان از آنجاییکه امروزه در خصوص اهمیت جنگلها از آنها به عنوان ريههاي زمين یاد شده ، حيات و بقاي نسل انسان را در حيات و بقاي آن میدانند، انسان امروز وادار به تامل و تعامل و تغيير و اصلاح شيوه و رويكرد در برخورد با آن شده ، از اینرو این ضرورت برنامهريزان را برآن داشته كه مطلوبيت جوامع انساني را همراه با مطلوبيت جوامع گياهي در نظر بگيرند وبا اعمال مديريت اختياري از جمله اقداماتی نظیر ساماندهی و خروج دام از جنگل در تسريع بازسازي و سوق دادن جوامع گياهي بسمت شرایط مطلوب همت نمایند ، به همین دلیل توسط واحد ساماندهی و خروج دام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از سال 1378 تا کنون 24روستای داخل جنگل تخلیه و 3461 هکتار به جای آنها جنگلکاری انجام گرفته است.
تخلیه594 خانوار از جنگل ازابتداي اجراي طرح تاكنون تحت عنوان پروژه تجميع تك خانوار جنگل نشين
ساخت 100 واحد مسكوني تاکنون و قرار دادن حدود 400هکتار زمین کشاورزی جهت اشتغال خانوارها طی این طرح 3461 هكتار از اراضي مستثنیات اشخاص در این روستاها و سایر مناطق، معوض و خريداري شده و مورد توسعه و جنگلكاري قرار گرفته است.
جمع كل اعتبارات هزينه شده منهاي واگذاري زمين و يارانه تسهيلات بانكي مبلغ 72235190705 ريال (بالغ بر هفتاد و دو میلیارد ریال) می باشد. بخش اعظم اعتبارات در شرق استان (حوزه سیل گلستان) هزینه شده و بصورت کلی موجب آثار و نتایج ذیل گردیده است :
1-کمک به تسریع زاد آوری و تجدید حیات طبیعی جنگل .
2- حذف دام و بهره برداری سنتی بعنوان عوامل اصلی تخریب و نابودی و سیر قهقرائی جنگل های منطقه.
3-فراهم نمودن زمینه بازسازی مناطق کم پوشش و افزایش تولید، رویش و تنوع گونه های جنگلی.
4-کمک به تغییر الگوهای اقتصادی و معیشتی جوامع جنگل نشین و حذف دامداری سنتی و کم بازده و جایگزینی دامداری صنعتی و مکانیزه جایگزینی دام های اصلاح شده و در نتیجه افزایش تولید شیر و گوشت.
5-کاهش هزینه های جانبی اعم از حمل و نقل و نزدیکی به بازار مصرف و تولید محصول کیفی و درنتیجه افزایش درآمد برای مشمولین طرح.
6-تامین امکانات رفاهی، امنیتی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی با هماهنگی نهادها و دستگاههای ذیربط
https://alborzegolestan.ir/?p=7431