به گزارش گروه کشاورزی پایگاه خبری البرز گلستان نشست توسعه باغات در اراضی شیبدار و رفع تداخلات اراضی و امورات زمین صبح امروز با حضور دکتر افشار معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی و دکتر مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان و مهندس قزلسفلو مدیر کل منابع طبیعی و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار گردید.
دکترقباد افشار معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی ابتدا ضمن بیان این نکته که دولتی که در رویکردش قالب بودن فضای منطق و عقلانیت حکم ران است وکل اعضای دولت و کارکنان آن که کمتر از 5درصد می باشند وظیفه دارند به مردم امید بدهد وتلاش کند.
افشار تصریح کرد: بیش از 90 درصدمساحت کشور را جهاد باید مدیریت کند .وکارکنان جهاد کشاورزی پرچمدار مدیریت جهادی در کشور می باشد و خدمت در آن بسیار سخت می باشد.
650 هزار هکتار اراضی گلستان توسط یک هزار و 500 نفر پرسنل جهاد کشاورزی مدیریت میشود
دکتر افشار اظهار داشت : 650 هزار هکتار اراضی گلستان توسط یک هزار و 500 نفر پرسنل جهاد کشاورزی مدیریت میشود و برای هر 450 هکتار در استان گلستان یک نیروی جهادگر بخش کشاورزی وجود دارد و بر این اساس تقسیم بندی تعداد و نیروی ما در جهاد کشاورزی در حد متوسط است.
وی بیان داشت: چند چالش اساسی در کشور در حوزه زمین وجود دارد که باید برای آن برنامهریزی شود و این امردر استان گلستان هنوز به یک بحران تبدیل نشده است.
بیش از یک میلیون هکتار در پنج دهه گذشته تغییر کاربری داده شده است
افشار اذعان کرد: بیش از یک میلیون هکتار در پنج دهه گذشته تغییر کاربری داده شده است و از چرخ کشاورزی خارج شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه متوسطه زمینهای کشاورزی در کشوری 3.5 هکتار است، افزود: هفت میلیون نفر در سه استان شمالی کشور زندگی میکنند و این استانها دارای 6 میلیون 500 هزار هکتار اراضی هستند و این استان با وجود پرباران بودن از نظر تامین آب در رتبههای 24به بعد قرار دارند.
افشار خاطرنشان کرد: استانهای شمالی جز شش استان پایانی از نظر تامین آب هستند
وی عنوان داشت : باید یک نظام برنامهریزی دقیق در این راستا انجام بدهیم. وتغییر اراضی کشاورزی قطعا به منزله تخریب اراضی ملی است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه بدون اقدامات فرهنگی نمیتوان مشکلات اراضی و تغییر کاربری را جل کرد و باید روحانیون و فرهنگ عامه و امور قضایی را با خود همراه کنیم.
وی افزود: در استان مازندران 2 میلیون خانه وجود دارد و این درحالی است که تنها 1میلیون خانه مورد نیاز این استان است.
افشار سپس در ادامه افزود: دربرنامهریزی برای کشاورزی یکی از اقدامات آن حفاظت از اراضی کشاورزی است،
وی اظهار داشت: از همین ماه دراستان گلستان 700 هزار قطعه عکسبرداری از اراضی کشاورزی با مقیاس 1پانصدم انجام می شود و 15 میلیارد تومان اعتبار انجام این طرج را برآورد کردیم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه اکثر اراضی کشاورزی استان گلستان فاقد سند است، گفت: به دنبال پلاک بندی و ارائه سند برای اراضی کشاورزی هستیم و در این راستا قرارداری با ثبت اسناد کشور منعقد شده است.
افشار تاکید کرد: اراضی شیبدار باید مبنای کارهای استان گلستان قرار بگیرد، افزود: در اراضی ملی و مستثنیات باید آبخیزداری محور قرار بگیرد.
زمین های کشاورزی که بایر می مانند باید مالیات بدهند
وی همچنین بیان داشت : به بهانه باغ ویلا سازی می کنند و آب را نیز به هدر می دهند. و قانونی جدیدی در دست تهیه می باشد که زمین های کشاورزی که بایر می مانند باید مالیات بدهند.
معاون وزیر جهاد در خاتمه در باره عملکرد سامانه 131 اذعان داشت: در سامانه 131 نگاه ما خبر رسانی نبوده بلکه ارتباط دوسویه با مردم می باشد و بزودی تمامی شهرها دارای اداره امور اراضی می شوند.
https://alborzegolestan.ir/?p=6483