×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Tuesday, 28 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش پایگاه خبری البرز گلستان پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در هفتم اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد و استان گلستان نیز باید دو نماینده خودش را انتخاب کند. این دوره به جهت حضور برخی از مجتهدان بومی و نیز شرایط حاکم بر فضای سیاسی کشور با سایر دوره ها متفاوت خواهد بود .

 افزون بر اینکه عملکرد برخی از خواص نسبت به فتنه سال 88 بر روی تأیید صلاحیت آن ها و نیز انتخاب فرد اصلح از سوی مردم تأثیرگذار خواهد بود.

چهره های شاخص استان گلستان جهت حضور در این انتخابات به شرح ذیل می باشند:

آیت الله سید کاظم نورمفیدی عضو چند دوره مجلس خبرگان رهبری ، بار دیگر کاندیدای این نهاد مهم خواهد بود . طرفداران پر و پا قرص و بعضا تندرو ایشان معتقدند که وی قطعا پیروز انتخابات خواهد بود و ایشان می بایست با رأی بالا به مجلس خبرگان راه یابد.

 آیت الله نورمفیدی به عنوان چهره وحدت گرا و اصلاح طلب شناخته می ­شود از این جهت در نگاه اول به نظر می رسد که همانند دوره گذشته ، رأی اصلاح طلبان و قوم ترکمن به نفع ایشان باشد چه اینکه در بین قاطبه مردم و رزمندگان دوران دفاع مقدس نیز پایگاه های اجتماعی دارد.

 اما هیچ چیز قابل پیش بینی صد درصدی نیست زیرا بارها در انتخابات های مختلف ، شاهد ناکامی برخی افراد نامدار بوده ایم . به نظر می رسد که ایشان و طرفدارانش برای این دوره از انتخابات دغدغه هایی نیز دارند.

آیت الله سید حبیب الله قدمی یکی از مدرسین درس خارج فقه استان بوده که مصمم برای حضور در انتخابات است. حضور وی به انتخابات رنگ دیگری داده و باعث حساسیت و جذابیت انتخابات مجلس خبرگان شده است.

 ایشان از هم اکنون مشغول رایزنی با مردم و گروههای مختلف است. قدمی از اهالی روستاهای غرب استان است و احتمالا بخش زیادی از آراء مردم غرب استان به نفع ایشان به سبد انداخته شود هر چند که او در شرق استان و ترکمن ها نیز اقبال بلندی دارد .

آیت الله قدمی که حافظ کل قران کریم و کل صحیفه سجادیه است ، وی خود را مستقل عنوان نموده و متعلق به هیچ گروه یا حزبی نمی داند ولی رفتارها و گفتارهای او به جریان اصیل انقلاب و اصولگرایی نزدیک تر است ، از این جهت یکی از اصلی ترین کاندیداهای اصولگرایان استان در این دوره از انتخابات خواهد بود.

آیت الله سید عبدالهادی شاهرودی عضو کنونی مجلس خبرگان از دیگر کاندیداهاست . منطقه ما یک منطقه سیاسی است . اگر در این دوره ، دو جناح با هم رقابت کرده و انتخابات رنگ حزبی به خود بگیرد این امر به نفع آیت الله شاهرودی خواهد بود. زیرا که ایشان یک شخصیت آرام و معتدل است و رأی دوم دو جناح به نفع او به سبد انداخته خواهد شد.

در صورت حضور آیت الله سید محمد حسن علوی تا حدودی معادلات و مناسبات انتخاباتی تغییر خواهد کرد . وی به جهت تجربه در 3 دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و برخورداری از خانواده ای مذهبی و دارای وجاهت مردمی ، جایگاه ویژه ای دارد.

البته برخی از منابع نزدیک به ایشان ، خبر از عدم کاندیداتوری وی را می دهند.

در کنار آیت الله سید محمد حسن علوی خواهرزاده وی نیز قصد دارد تا تداعی کننده نام پدر در اذهان باشد و نام و یاد ایشان را زنده بدارد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محسن طاهری فرزند حضرت آیت الله طاهری گرگانی نماینده فقید استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری نیز آهنگ حضور در انتخابات خبرگان رهبری را دارد .

گفته می شود وی دوره قبل نیز در آزمون علمی خبرگان شرکت کرده و با نمره مناسبی نیز کسب کرده است و این دوره نیز قصد حضور جدی دارد .

همچنین احتمال حضور کاندیداهای غیر بومی زیاد است. تجربه نشان می دهد که بخشی از آراء به نفع این کاندیداها در سبد انداخته خواهد شد. اما این آراء به ازای هر کاندیدا بیش از 70 هزار تا نبوده است

تا بحال شخصیت هایی چون حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسنعلی سعدی مشاور سابق مرحوم آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) از گزینه های نامدار غیر بومی است .

او امام جمعه غرب تهران است و دارای سواد بالای علمی و حوزوی است و ارتباط نزدیکی با مسئولان ارشد نظام و مقامات قضایی دارد . او گرچه انسان معتدلی است اما از طرف اصولگرایان حمایت می شود . برخی ها معتقدند که او به دلیل بومی نبودن شاید نتواند رای لازم را برای ورود به مجلس خبرگان کسب نکند.

در عین حال با رایزنی و تلاش برخی از نخبگان و خواص ترکمن ، تعدادی از روحانیون و علمای ترکمن نیز برای حضور در عرصه انتخابات خبرگان تمایل نشان دادند . این قوم با ظرفیت رای بالا و حضور گسترده می تواند نشاط فراوانی به انتخابات بدهد ضمن اینکه داشتن یک نماینده از خبرگان می تواند به وحدت موجود در استان و تحکیم بخشی نظام کمک شایانی بکند.

در میان علمای ترکمن علاقمند به حضور در انتخابات مجلس خبرگان به صورت جسته و گریخته از آخوند تنگلی ، آخوند صفری ، آخوند غراوی ، آخوند اونق ، آخوند خوجه و … در برخی مجامع و محافل نام برده شده و در این میان آخوند طغان محمد اونق سابقه کاندیداتوری در یکی از دوره های قبل این مجلس را داشته است .

جمع بندی

در یک نگاه کلی و عامیانه ، اعتقاد اکثر کارشناسان و محافل سیاسی استان بر این است که آیت الله نورمفیدی به عنوان نفر اول و یا یکی از دو نفر از نمایندگان استان در مجلس خبرگان خواهد بود ولی داغترین انتخاب نفر دوم خواهد بود که احتمالا رقابت بین آیت الله قدمی و آیت الله حسینی شاهرودی و … خواهد بود.

جا دارد در این مجال یادی کنیم از مرحوم حضرت آیت الله سید حبیب الله طاهری گرگانی که سالها نماینده مردم مازندران و گلستان در مجلس خبرگان رهبری بود . او در این سالها با شجاعت و جسارت از نظام اسلامی و آرمان های انقلاب در مقابل خطوط انحرافی منطقه و کشور دفاع کرد .

انتخابات پیش روی مجلس خبرگان رهبری شاید به نوعی محملی برای تعیین جایگزین مرحوم آیت الله طاهری و تشکیل یک قطب قوی از جریان انقلابی و اصولگرایی در گلستان باشد جایی که بعد از فوت آیت الله طاهری و انتخاب آیت الله حسینی شاهرودی این خلا احساس شد . لذا این احتمال وجود دارد که مردم گلستان در انتخابات پیش رو با حساسیت ویژه تری پای صندوق های رای بروند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.