*پانزدهمین سحر ماه مبارک رمضان:تفکر ریشه همه خوبی هاست
امام جمعه گرگان با بیان اینکه در روایات اسلامی آمده اگر انسان یک ساعت تفکر کند ارزش و ثوابش از سال ها عبادت بیشتر است، گفت: تفکر ریشه همه خوبی هاست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در پانزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با تبریک فرارسیدن میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع)، علت غرق شدن انسان ها در دنیا را تفکر نکردن دانست و افزود: پروردگار ما را توصیه کرده درباره چیزهایی که در این دنیا وجود دارند فکر کنیم تا بتوانیم راه سعادت و خوشبختی را به دست آوریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سخنان ائمه معصومین (س) چراغ راه ما در زندگی دنیا هستند و ما باید به اندازه ظرفیت خود از سیره و روش آنها بهره ببریم.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: روزی فردی خدمت امام حسن (ع) نسبت به مرگ اظهار ترس کرد، امام (ع) فرمود اگر ثروت خود را پیشاپیش نزد پروردگار می فرستادی و ذخیره می کردی از اینکه در آینده دوباره به ثروتت برسی، هیچ ترسی نداشتی.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: در یکی از روزهای عید فطر، امام حسن مجتبی (ع) از کنار عده ای که مشغول بازی بودند، عبور کرد، به آنها فرمود پروردگار، ماه رمضان را میدان مسابقه بندگان خود قرار داده است، عده ای در مسابقه اطاعت و بندگی او شرکت کرده و به رضوان الهی رسیدند و عده ای دیگر هم بی تفاوت بودند.
وی گفت: امام (ع) در ادامه سخنان خود به آنها فرمود در چنین روزی که نیکوکاران به ثواب اعمال خود می رسند و اهل باطل، زیان می برند، شما چگونه مشغول بازی هستید؟ اگر پرده ها کنار روند مشاهده خواهید کرد که نیکوکاران، غرق در احسان و بدکاران، گرفتار گناهشان هستند.
*چهاردمین سحر ماه مبارک رمضان: نحوه برخورد ما با مشکلات، آن ها را خوب یا بد جلوه می دهد
امام جمعه گرگان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین، پروردگار را در برابر مشکلات نیکو، شایسته ستایش دانسته است، گفت: خوب یا بد بودن مشکلات، بستگی به نحوه برخورد ما با آنها دارد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در چهاردمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: ستایش پروردگار بخاطر نعمت هایی که به ما داده، امر واضح و روشنی است، اما چرا باید در برابر مشکلات، شکرگزار ذات اقدس الهی باشیم؟
وی، گرفتاری و مشکلات را یکی از مسائل مهم زندگی انسان مومن دانست و خاطرنشان کرد: در قرآن بارها تاکید شده که انسان به وسیله مشکلات، در برابر آزمایش الهی قرار می گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه این آزمایش ها، مثبت و منفی هستند، اظهار کرد: نوع برخورد و مواجهه ما با مشکلات و آزمایش ها، آنها مثبت یا منفی جلوه می دهد.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: روز امام حسن مجتبی (ع) برای ابراز همدری نزد خانواده ای که یکی از عزیران خود را از دست داده بودند، رفت، علاوه بر تسلیت، فرمودند اگر در برابر امتحان الهی، صبور باشید، این، حسن گرفتاری است، در غیر اینصورت، خود را از دست داده اید که بدتر از داغ عزیزتان است.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین از پروردگار درخواست می کند که بهترین بهره های دنیا و آخرت را به وی عنایت کند، گفت: بهره های آخرت، نتیجه بهره های دنیا و نحوه استفاده از آن ها هستند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در سیزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: بدون شک ما در دنیا، نعمت های فراوانی همچون همسر، فرزند، علم و ثروت در اختیار داریم، اما هیچکدام اینها نعمت های برتر دنیوی نیستند.
وی تصریح کرد: بهترین نعمت، آن است که فردای قیامت، همراه ما باشد و کارنامه اعمال را مثبت جلوه دهد، این بهره ها در قیامت، از ما فاصله می گیرند و هیچ کمک به ما نمی کنند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: تنها چیزی که روز قیامت، به درد انسان می خورد، قلب سالم، دل پاک و ارتباط محکم با ذات اقدس الهی در دنیاست.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: نماز، روزه و هر عمل صالح دیگری که ناشی از عبودیت ما در این دنیا باشند، روز قیامت به ما بر می گردند و نتیجه آن را خواهیم دید.
*دوازدهمین سحر ماه مبارک رمضان:ایمان پایه و اساس دین است
امام جمعه گرگان گفت: امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین به الطاف معنوی حق تعالی نسبت به بندگان خود توجه دارد و از انسان های مومن می خواهد تا قدر این نعمت های معنوی را بدانند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در دوازدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با بیان اینکه نعمت های مادی قابل مقایسه با الطاف معنوی نیستند، ایمان، تقوا، صفای باطن، خلوص نیت و انس با پروردگار و اولیاء او را از جمله الطاف معنوی ذات اقدس الهی به بندگان برشمرد.
وی با بیان اینکه ایمان، پایه و اساس دین است، خاطرنشان کرد: ایمان، انواری از خود منتشر می کند که همه ابعاد و شئون مختلف زندگی انسان را دربرمی گیرد و انسان را به سمت تواضع، خیرخواهی و مردم دوستی هدایت می کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان انس با ذات اقدس الهی را بالاترین نعمت های در دنیای مادی دانست و ادامه داد: کسی که به وصال الهی رسیده باشد همه چیز را به دست آورده و کسی که از این نعمت محروم شود همه چیز را از دست داده است.
*یازدهمین سحر ماه مبارک رمضان:ذات اقدس الهی از بندگانش تکلیف بیش از حد توان انتظار ندارد
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در ادامه قرائت مناجات الشاکرین در برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان گفت: امام سجاد (ع) در بخشی از این مناجات، نسبت به شکرگزاری نعمت های الهی اظهار عجز می کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: امام سجاد (ع) در این مناجات می فرماید آنقدر نعمت های الهی زیاد است که من توان شمارش آن ها را ندارم.
وی خاطرنشان کرد: این سخنان از سوی کسی است که قبول دارد پروردگار، نعمت های پی در پی به بندگان خود عنایت کرده و در عین حال اعتراف می کند توانایی سپاسگزاری این نعمت ها را ندارد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امام سجاد (ع) در این مناجات علیه خودش شهادت می دهد که چگونه پاسخ شایسته به نعمت های بی پایان پروردگار بدهم؟ بار الها من در شکرگزاری نعمت های تو کوتاهی کرده ام.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: ذات اقدس الهی از بندگانش تکلیف بیش از حد توان انتظار ندارد، او احسان و بزرگوار است و کسانی که به درگاه او پناه بیاورند را رها نمی کند.
وی در بخش پایانی سخنان خود، یاد و خاطره شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر را گرامی داشت.
*دهمین سحر ماه مبارک رمضان:حضرت خدیجه(س) در کلام آیت الله نورمفیدی
امام جمعه گرگان گفت: در منطق اسلامی، زنان جایگاه بسیار مهمی دارند به شرط اینکه قدر منزلت خود را بدانند و در راه گسترش اسلام تلاش کنند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در دهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با تسلیت فرارسیدن شهادت حضرت خدیجه (س) افزود: ایشان با تمام وجود در نشر و تبلیغ دین اسلام در روزهای غربت که پیامبر (ص)، چنان خدمتی به ایشان کرد که هیچگاه از ذهن رسول اسلام (ص) بیرون نرفت.
وی خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام (ص) خدمات حضرت فاطمه (س) به اسلام را همیشه مدنظر داشت و هرگاه به یاد او می افتاد، اشک از چشمانش سرازیر می شد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: نقل کرده اند که وقتی نام حضرت خدیجه (س) برده می شد پیامبر (ص) می فرمود مثل خدیجه پیدا نمی شود، وقتی که تمام مردم به من پشت کردند او مرا تصدیق کرد، برای گسترش دین خدا کمک کرد و همه مال و اموالش را در راه پروردگار قرار داد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه نخستین زنان و مردانی که به پیامبر گرامی اسلام (ص) ایمان آوردند حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) بودند، گفت: پیامبر اسلام (ص) از چهار زن یعنی خدیجه، فاطمه، مریم و آسیه همسر فرعون به بهترین زنان نام بده است.
به گفته وی، چنین تعبیری درباره زنان، بیانگر جایگاه و اهمیت آنها و خدماتشان به اسلام است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت خدیجه (س) به قدری بزرگوار بود که حضرت فاطمه (س) از اینکه دختر او بود افتخار می کرد.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: در احوالات امام حسین (ع) آمده است که بر سر قبر حضرت خدیجه (س) گریست، نماز خواند و با پروردگار مناجات کرد.
وی افزود: زمانی که حضرت خدیجه از دنیا رفت، ابتدا نبی مکرم اسلام (ص) در قبر او خوابید و سپس آن حضرت را دفن کردند.
*نهمین سحر ماه مبارک رمضان:حفظ رابطه با پروردگار از نماز هم واجب تر است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: انسان مومن در همه حال باید مراقب رابطه خود با خالق هستی باشد؛ شاید حفظ این رابطه از نماز هم واجب باشد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در نهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: امام سجاد در مناجات الشاکرین، یکی از دلایل ناسپاسی نعمت های الهی را غفلت ناشی از زیاد بودن این نعمت ها دانسته است.
وی خاطرنشان کرد: از نظر امام (ع)، ذات اقدس الهی، کریم و بخشنده است و ما را آزاد گذاشته، اما ما باید بفهمیم این دنیا رازقی دارد که تمامی نعمت ها از جانب او به ما می رسد و هر چه ما ناشکری می کنیم باز هم نعمت های خود را از ما سلب نمی کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: امام زین العابدین در بخش دیگری از مناجات الشاکرین می فرماید بارالها! ریزش شدید باران فضل و رحمت تو چنان مرا احاطه کرده که از شمارش آنها عاجز شدم، رحمت های متوالی تو مرا از شکر و بیان نیکی هایت ناتوان ساخته است.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: پروردگاری که این همه لطف و عنایت به ما کرده و نعمت های بی شماری را به ما داده است، شایسته شکر بوده و ما باید همواره به فکر شکرگزاری نعمت های او باشیم.
*هشتمین سحرماه مبارک رمضان: انسان مومن باید شکر گزار محبت دیگران باشد
امام جمعه گرگان گفت: انسان مومن همان گونه که باید شکرگزار نعمت های الهی باشد، در مقابل محبت دیگران نیز باید این روحیه را حفظ کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هشتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: دیگران وسیله ای هستند برای اینکه نعمت الهی شامل حال ما شود، بنابراین باید شکر محبت های آنها را هم بجا آوریم.
وی خاطرنشان کرد: ذات اقدس الهی، بندگان شکرگزار را دوست دارد و روز قیامت از آنها می پرسد آیا از فلانی شکرگزاری کردید؟ آنها می گویند ما فقط شاکر نعمت های تو بودیم، آنگاه به آنها خطاب می رسد شما شکر مرا هم بجا نیاوردید چون شکرگزار کسانی که به شما محبت کردند، نبودید.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند شاکرترین مردم در برابر پروردگار کسی است که در مقابل مردم هم شکرگزار باشد.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: همانگونه که شکر نعمت های پروردگار را بجا می آوریم، در روابط اجتماعی بجای غیبت و تهمت، باید شاکر محبت های دیگران باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شکر نعمت موجب زیاد شدن آن می شود، خاطرنشان کرد: نعمت، منحصر به جنبه های مادی زندگی نیست، بلکه به اشکال گوناگون زیاد می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری توضیح داد: ذات اقدس الهی، به انسان شاکر، نعمت های دیگری همچون آرامش خاطر، همسر خوب، فرزند خوب، محبوبیت اجتماعی و بی اثرشدن دشمنی دشمنان را عطا می کند.
*هفتمین سحر ماه مبارک رمضان: مصرف بی رویه آب ناشکری نعمت الهی است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شکرگزاری نعمت های الهی بر همه انسان ها واجب است و با اشاره به محدودیت منابع آب کشور تاکید کرد: مصرف بی رویه آب، ناشکری و ناسپاسی این نعمت الهی است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هفتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان، آب را مهمترین نعمت پروردگار دانست و اظهار داشت: برای شکرگزاری این نعمت بزرگ، نباید در مصرف آن اسراف و زیاده روی کنیم.
وی کم اهمیت دانستن نعمت الهی را ناشکری دانست و افزود: آنچه که از بزرگان دین به ما رسیده، شکر نعمت ها باید جنبه قلبی، زبانی و عملی داشته باشد.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: طبق فرموده امام صادق (ع) وقتی پروردگار نعمتی به انسان می دهد، این نعمت از راه قلب احساس می شود، این احساس یک مرحله از قلب است که به آن جنبه قلبی شکر می گویند.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: امام صادق (ع) در جایی دیگر فرمودند وقتی که نعمتی به انسان می رسد و با زبان، شکر خود را بجا می آورد، وارد مرحله دیگری از شکر می شود که به آن شکر زبانی می گویند.
وی مهمترین مرحله شکر را جنبه عملی آن دانست و تاکید کرد: انسان در مقام عمل، باید به گونه ای رفتار کند که نشانه شکرگزاری از پروردگار باشد.
نماینده ولی فقه در استان گلستان توضیح داد: در این مرحله، نعمت های الهی را نباید در راه معصیت و نافرمانی از او استفاده کنیم، مثل اینکه، کسی به ما هدیه بدهد و ما آن هدیه را به دشمن او بدهیم، این کار به طور قطع، ناسپاسی است و خشم آن فرد را به همراه دارد.
آیت الله نورمفیدی افزود: چنانچه ما قدر نعمت های الهی را ندانیم، او هم از ما ناراحت می شود و طبق وعده ای که در قرآن داده، ما را دچار عذاب سخت می کند.
به گفته وی، شکرگزاری نعمت های الهی در قلب، زبان و عمل و استفاده درست از آن موجب زیاد شدن نعمت می شود و چنانچه نسبت به آن بی تفاوت و بی توجه باشیم، به عذاب الهی دچار می شویم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری توضیح داد: در قرآن، داستان شهری آورده شده که مردم آن در امنیت، آرامش و فراوانی نعمت به سر می بردند، آنها بجای شکرگزاری، نعمت های الهی را کفر ورزیدند و حتی پیامبری را هم که پروردگار برای آنها فرستاده بود، تکذیب کردند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: ذات اقدس الهی بخاطر کفران نعمت ها، امنیت، آرامش و فراوانی نعمت را از آنها گرفت و گرفتار گرسنگی و ترس کرد و بخاطر تکذیب پیامبر، عذابی به مراتب سخت تر برای آنها فرستاد.
وی تاکید کرد: وعده های الهی، قرارداد اجتماعی نیستند، بلکه واقعیت زندگی انسان و سنت الهی هستند و این سنت ها تغییرناپذیرند.
*ششمین سحر ماه مبارک رمضان:شمارش نعمت های پروردگار از عهده ما خارج است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما بندگان، توانایی بجا آوردن حق شکر پروردگار را نداریم گفت: چنین حقی با اظهار عجز و ناتوانی بندگان، بجا آورده می شود.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در ششمین سحرگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: شمارش نعمت های پروردگار از عهده ما خارج است، بنابراین توانایی ادای حق شکر او را نداریم.
وی افزود: ذات اقدس الهی، امور عالم و جو را به گونه ای قرار داده که بتوانیم به راحتی نفس بکشیم، اگر بخواهیم این موارد را بررسی و شناسایی کنیم باید حق شکر هر کدام را هم جداگانه بجا بیاوریم.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: چنانچه پروردگار، توفیق ادای حق شکر یکی از نعمت های خود را هم به ما بدهد، به عنوان یک نعمت، باید حق شکر این سپاسگذاری را هم بجا بیاوریم.
آیت الله نورمفیدی سپس این سئوال را مطرح کرد: اکنون که توانایی شمارش نعمت های پروردگار را نداریم و از طرفی، ادای شکر یکی از نعمت ها، خود، نعمتی از سوی پروردگار است و نیاز به حق شکر دارد، پس چگونه می توانیم به عنوان یک بنده، شکرگذار واقعی نعمت های الهی باشیم؟
وی در پاسخ به این سئوال، با بیان روایتی از امام صادق (ع) اظهار داشت: آن حضرت فرمودند که تمام شکر پروردگار این است که ما با خشوع و خضوع، اعتراف کنیم توانایی بجا آوردن حق شکر او را نداریم.
نماینده ولی فقه در استان گلستان ادامه داد: طبق فرمایش امام صادق (ع)، ذات اقدس الهی به حضرت موسی (ع) فرمود یا موسی! حق شکر مرا بجا آور، حضرت موسی (ع) اظهار ناتوانی کرد، از مصدر جلال الهی ندا آمد همین قدر که فهمیدی توانایی انجام چنین کاری را نداری و در برابر آن احساس عجز کردی، حق شکر مرا بجا آوردی.
آیت الله نورمفیدی یکی از نکات مهم در شکرگذاری را بروز و ظهور آن در قلب، زبان و میدان عمل دانست و تاکید کرد: شکر واقعی، آن است که انسان علاوه بر زبان، از ته قلب هم به آنچه می گوید ایمان داشته باشد و در میدان عمل آن را ثابت کند.
وی تصریح کرد: نگاه سطحی به معارف اسلامی، ما را یک مسلمان سطحی بار می آورد، در مقابل چنانچه نگاه عمیقی به این معارف داشته باشیم فهم ما هم از دین، عمیق می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ابراز امیدواری کرد: ذات اقدس الهی، معرفت ما را نسبت به دین که اساس زندگی دنیوی و اخروی ماست، شایسته و خوب قرار دهد.