به گزارش گروه اقتصاد پایگاه خبری البرز گلستان هیات وزیران به استناد تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور، آییننامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه اجرایی تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح به کار میروند:
الف – سازمان: سازمان هدفمندسازی یارانهها
ب – خزانه: خزانهداری کل کشور
ج – قانون تنظیم (۲) : قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) – مصوب ۱۳۹۳-
د – تبصره (۲۰) : تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور
ماده ۲- منابع حاصل از افزایش قیمتهای موضوع مواد (۱) و (۳) قانون هدفمند کردن یارانهها، در سال ۱۳۹۴ به ترتیب زیر توسط شرکت های مشمول، وصول و به حساب متمرکز آنها نزد خزانه واریز میشود.
الف – به استناد جزء (۲) بند (الف) ماده (۱) قانون تنظیم (۲)، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران موظف است در سال ۱۳۹۴ به ازای هر بشکه نفت خام خوراک پالایشگاه-های کشور مبلغ سیصد و هفتاد هزار و هفتصد و پنجاه و پنج (۷۵۵ر۳۷۰) ریال و در کل سال مبلغ دویست و چهل و هفت هزار و ششصد و بیست و شش میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۶۲۶ر۲۴۷) ریال، که در دوماهه نخست سال مبلغ سی و شش هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۳۶) ریال و در ماههای بعد ماهانه مبلغ بیست و یک هزار و یکصد و شصت و سه میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱۶۳ر۲۱) ریال به صورت علی الحساب بابت سهم هدفمندسازی یارانه ها مستقیماً به حساب تمرکز وجوه سازمان نزد خزانه واریز نماید.
ب – شرکت ملی گاز ایران مکلف است به ازای هر مترمکعب فروش گازطبیعی در داخل کشور بجز نیروگاهها مبلغ هشتصد و دو (۸۰۲) ریال و برای کل سال ۱۳۹۴ مبلغ نود هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۹۰) ریال بابت سهم هدفمندسازی یارانهها، به صورت ماهانه و علی الحساب مبلغ هفت هزار و پانصد میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰ر۷) ریال مستقیماً به حسابی که توسط خزانه به منظور تمرکز وجوه سازمان معرفی میشود، واریز نماید.
ج – وزارت نیرو موظف است مبلغ یکصد و دو (۱۰۲) ریال به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی کلیه مشترکین و برق صادراتی، بابت سهم هدفمندسازی یارانهها که در کل سال معادل بیست و دو هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۲۲) ریال می باشد به صورت ماهانه یک هزار و هشتصد و سی و سه میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۸۳۳ر۱) ریال مستقیماً به حساب تمرکز وجوه سازمان نزد خزانه واریز نماید. با واریز وجوه فوق و نیز احتساب اعتبار موضوع ردیف (۱۲-۵۲۰۰۰۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور، بهای سوخت مصرفی کلیه نیروگاه های کشور که تمامی برق تولیدی خود را با اعلام وزارت نیرو به شبکه سراسری عرضه می نمایند (هشتصد ریال به ازای هر متر مکعب گاز طبیعی، هزار و سیصد ریال به ازای هر لیتر نفت کوره، دو هزار و یکصد ریال به ازای هر لیتر نفت گاز با احتساب عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده) قابل تسویه حساب خواهد بود.
د – شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی مکلفند به ازای فروش هر متر مکعب آب مبلغ ده (۱۰) ریال مستقیماً به حساب تمرکز وجوه سازمان نزد خزانه واریز نمایند.
هـ – شرکتهای مذکور موظفند وجوه فوق الذکر را هر ماه مقدم بر کلیه پرداخت های خود به حساب سازمان نزد خزانه واریز و سپس سایر پرداخت های خود را انجام دهند و عملکرد مبالغ واریزی موضوع این تصویب نامه را به سازمان و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گزارش نمایند. چنانچه شرکت های فوق الذکر نسبت به پرداخت به موقع مبالغ یاد شده تاخیر نمایند، سازمان مکلف است مراتب را به خزانه اعلام و خزانه موظف به کسر وجوه اعلامی از حساب های تمرکز وجوه شرکت های مرتبط و واریز به حساب سازمان می باشد.
به گزارش مهر، همچنین خزانه مکلف است بقیه پرداختهای موضوع این تصویب نامه را صرفاً براساس تخصیص سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دستگاههای اجرایی موضوع این تصویب نامه پرداخت نماید. شرکتهای مذکور در این ماده موظفند پس از پرداخت سهم سازمان، مبالغ مربوط به سایر تعهدات و تکالیف قانونی خود از جمله عوارض و مالیات بر ارزش افزوده را نیز علاوه بر تکالیف موضوع این تصویب نامه از محل حساب تمرکز وجوه خود نزد خزانه به صورت جداگانه به حسابهای مربوط نزد خزانه واریز نمایند.
تبصره – در صورت تغییر قیمت حامل های انرژی، آثار آن بر ارقام مندرج در جزءهای (الف) و (ب) این ماده، به تناسب توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با هماهنگی وزارت نفت اعمال خواهد شد.
ماده ۳- مبلغ شصت و سه هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۶۳) ریال از محل یارانه نان، برق و سایر کالاها و خدمات مندرج در قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور به این منظور اختصاص مییابد.
ماده ۴- تا مبلغ سیصد و نود هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۳۹۰) ریال صرف پرداخت نقدی و غیر نقدی به سرپرستان خانوارهای نیازمند متقاضی دریافت یارانه خواهد شد.
الف – وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است بر اساس کلیه اطلاعات موجود، نسبت به بررسی واجد شرایط بودن خانوارهای دریافت یارانه اقدام و افراد غیر مشمول را تعیین و به صورت رسمی به سازمان اعلام نماید. دستورالعمل این بند توسط وزارت مذکور تهیه می شود.
ب- سازمان مکلف است پس از دریافت اطلاعات از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه خانوارهای غیر مشمول دریافت یارانه را قطع نماید.
ماده ۵- تا مبلغ چهل و هشت هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۴۸) ریال برای اجرای بند (ب) ماده (۳۴) قانون برنامه پنجم توسعه، موضوع بند (ب) تبصره (۲۰)، در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می گیرد تا برای اجرای بیمه نمودن افراد فاقد بیمه پایه سلامت از طریق سازمان بیمه سلامت ایران، کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حفاظت و حمایت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند هزینه نماید.
تبصره – مبلغ پانصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۵۰) ریال از مبلغ فوق برای بیمه نمودن افراد فاقد بیمه سلامت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیار سازمان بیمه سلامت ایران قرار می گیرد.
ماده ۶- الف – در راستای اجرای جزءهای (۱) و (۵) بند (ب) تبصره (۲۰)، به منظور کمک به بخش تولید (صنعت و کشاورزی) حمل و نقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست و کمک به برنامه های اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها تا سقف نود و دو هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۹۲) ریال در قالب یارانه سود تسهیلات و کمک به شرح جدول پیوست که تایید شده به مهر دفتر هیئت دولت است به دستگاههای اجرایی ذیربط و بخشهای تولیدی و خدماتی متقاضی، اختصاص مییابد.
ب – اعتبارات جدول مذکور متناسب با تحقق درآمدها توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دستگاههای اجرایی مربوط ابلاغ خواهد شد و با درخواست دستگاههای اجرایی، براساس برآورد هزینه و مقدار کار توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و در چارچوب موافقتنامه متبادله با دستگاههای اجرایی، هزینه خواهد شد. در صورت عدم جذب اعتبار در هر یک از ردیفهای جدول یاد شده، اعتبارات اشاره شده توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور قابل جابجایی است.
ج – در راستای اجرای جزء (۴) بند (ب) تبصره (۲۰)، تا ده (۱۰%) درصد از یارانه سود تسهیلات بانکی مسکن حمایتی (شامل مسکن زوجهای جوان، اقشار آسیبپذیر، زنان سرپرست خانوار، ساماندهی مسکن در بافت فرسوده شهری و سکونت گاههای غیررسمی و مسکن روستایی و عشایری و مسکن مهر) تا مبلغ سیزده هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱۳) ریال از محل اعتبار موضوع تبصره (۲۰) تأمین و متناسب با برنامههای اجرایی وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۴ پس از تخصیص اعتبار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور پرداخت میشود. برای واحدهای مسکونی که مبحث (۱۹) مقررات ملی ساختمان را رعایت می نمایند، میزان یارانه سود تسهیلات بانکی تا دوازده (۱۲%) درصد میباشد.
ماده ۷- دستگاههــای اجرایـــی از جملـه وزارتخانـههـای نـفت، نیــرو، کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، سازمان هدفمندسازی یارانه ها، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور (حسب مورد) مسئول اجرای این تصویب نامه بوده و هر سه ماه گزارش عملکرد آن را به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارایه میکنند.
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلف به بررسی گزارشهای واصله، نظارت بر حسن اجرا و ارایه گزارش به هیئت وزیران است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، این مصوبه را در تاریخ ۱۳۹۴.۰۳.۱۰ برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت راه و شهرسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهادکشاورزی، وزارت ورزش و جوانان و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد
https://alborzegolestan.ir/?p=4809