به گزارش خبرنگار البرز گلستان دهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات کشاورزی ادوات و تجهیزات و صنایع وابسته و نهادهای کشاورزی 8لغایت 11مهر 1393در نمایشگاه بین المللی استان گلستان برگزار گردید در این افتتاحیه معاونان وزراي صنعت، معدن، تجارت و جهاد کشاورزي مرگدری معاون برنامه ریزی استاندار قوانلو مدیر کل صنعت و معدن و تجارت استان مهاجر مدیر کل جهاد کشاورزی بسنجیده مدیر کل اقتصادی استانداری و تقی رجایی مدیر عامل شرکتهای تعاونی روستائی استان گلستان و سائر مسئولان استانی شرکت داشته اند .
در اين نمايشگاه 20 شرکت خارجي و داخلي توليدات خود را در زمينه ماشين آلات و تجهيزات کشاورزي در 68 غرفه در معرض ديد عمومي قرار داده اند.
در اين نمايشگاه بين المللي شرکت هاي توليد تجهيزات و ماشين آلات کشاورزي از کشورهاي ايتاليا، هلند، سوئد، سويس، ترکيه، آلمان، کره جنوبي و چين حضور دارند.
همچنين شرکت هاي توليدي از استان هاي گلستان، مازندران، قزوين، آذربايجان غربي، خراسان رضوي، مرکزي، تهران، خوزستان و البرز نيز ماشين آلات و تجهيزات کشاورزي خود را در معرض ديد گذاشته اند.
عباس کشاورزمعاون وزیر در امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه ها با هدف آشنایی کشاورزان از آخرین دستاوردهای تولید داخلی و تکنولوژی های روز جهان است تا با توجه به شرایط آب و هوایی و خشکسالی های موجود با استفاده از تکنولوژی های نوین دنیا بتوان برای تولید محصولات بیشتر بهره برد.
بحران آب مهم ترین چالش بخش کشاورزی است
عباس کشاورز افزود: بخش کشاورزی با چند چالش جدی مواجه است که مهم ترین آن چالش و بحران آب است.
وی تصریح کرد: از مهم ترین روش های مقابله با بحران آب در کشاورزی انجام کشاورزی حفاظتی است و کشاورزی حفاظتی یعنی این که ما بتوانیم با کمک کارشناسان، ماده آلی خاک را حفظ کنیم و کاهش عملکرد هم نداشته باشیم.
کشاورز در ادامه بالا بودن هزینه های تمام شده برای کشاورزی و تولید را از دیگر چالش های این بخش نام برد و گفت: ما در این خصوص در مقابل مصرف کننده پاسخ منطقی نداریم و افزایش هزینه تولید محصولات امکان مصرف را از مصرف کننده می گیرد.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی در بخش سم، کود و ارائه خدمات به کشاوز بسیار می تواند به ما کمک کند و رویکرددولت هم در مقابل بخش خصوصی نباید رویکرد رقیب باشد.
وی بیان کرد: سال گذشته سرما به محصولات کشاورزی خسارات زیادی وارد کرد ولی برخی کشاورزان با استفاده از کشاورزی حفاظتی و اصول صحیح کشت توانستند تا سطح 10 تن گندم کشت کنند.
کشاورز افزود: انتظار ما از بخش خصوصی این است که از تکنولوژی کشاورزی، دفاع کند و مصرف کننده را قانع کند که این کالا و ماشین آلات دارای مزیت است و برای این کار باید ترویج انجام شود.
رویکرد افزایش تولیدات کشاورزی مستلزم مشارکت بخش خصوصی است
معاون وزیر در امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: رویکرد افزایش تولیدات کشاورزی و پایداری تولید مستلزم مشارکت بخش خصوصی است .
وی تصریح کرد: دیگاه ما به بخش خصوصی وسیع است و بخش خصوصی شرکاری خارجی خوبی می تواند پیدا کند و تکنولوژی را به مصرف کننده منتقل کند.
کشاورزی نیاز به نسخه های منطقه ای و محلی دارد
کشاورز بیان کرد: برای درمان درد کشاورزی امروز نسخه های عمومی کارساز نیست بلکه نسخه های موردی و منطقه ای نیاز است که باید برای هر استان و هر منطقه متناسب با آن تجویز شود.
وی با بیان اینکه نگاه ما به بخش خصوصی تنها سیاست فروش کالا نیست ، گفت: ما با نگاه ارائه خدمات در مزرعه و آشنا کردن کشاورز با تجهیزات و ماشین آلات و رفع مشکلات به بخش خصوصی نگاه می کنیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان نیز در این مراسم بر لزوم نوسازی ماشین آلات و ادوات کشاورزی در این استان تاکید کرد و گفت: بسیاری از ماشین آلات و ادوات کشاورزی از جمله تراکتور و کمباین در گلستان عمر بالایی دارند.
مختار مهاجر افزود: سال گذشته و امسال حدود 600 میلیارد ریال برای مکانیزاسیون کشاورزی به استان گلستان اختصاص یافته است که پارسال 540 دستگاه تراکتور تحویل داده شد و امسال نیز 600 دستگاه دیگر تحویل می شود.
در آیین افتتاح این نمایشگاه که تا 11 مهرماه در محل نمایشگاه دایمی استان گلستان واقع در جاده جاده گرگان – آق قلا برپاست، جمعی از مدیران استانی و فعالان بخش کشاورزی و صنعت گلستان حضور داشتند.
https://alborzegolestan.ir/?p=1095