حسینی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان : اختصاص ۱۵۹ میلیارد تومان اعتبار برای ۶ طرح آبرسانی در گلستان/ آغاز مطالعات شیرین سازی آب دریا

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: حفر و تجهیز هر حلقه چاه برای شرب، ۵ میلیارد تومان هزینه دارد که اعتبارات سال های گذشته آبرسانی نشان می دهد، به این موضوع در سال‌های گذشت توجه زیادی نشده است.

به گزارش  البرز گلستان  به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سیدمحسن حسینی در گفتگو با برنامه رادیویی روزنه با موضوع طرح های آبرسانی اظهار کرد: امسال با پیگیری‌های صورت گرفته، اعتبار این طرح‌ها به ۱۵۹ میلیارد تومان رسیده است. با این اعتبار در ۶ ماهه اول سال جاری در بندر ترکمن و گمیشان یک حلقه چاه به بهره‌برداری رسیده و یک حلقه نیز تا انتهای سال به بهره برداری می رسد.

وی افزود: در گرگان نیز سه حلقه چاه ، یک مخزن و یک ایستگاه پمپاژ به بهره‌برداری رسیده و ۴ حلقه چاه دیگر و یک مخزن و خط انتقال نیز تا پایان سال، در آزادشهر و رامیان دو حلقه چاه به بهره‌برداری رسید و تا پایان سال دو چاه دیگر بعلاوه یک مخزن و خط انتقال،  در کلاله نیز یک حلقه چاه تا پایان سال و در نوار مرزی هم ۳ حلقه چاه تا پایان سال حفر می شود.

مهندس حسینی به سفر معاون وزیر نیرو طی یک ماه گذشته به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر مجموعاً ۲۵۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل برخی از ۶ طرح آبرسانی تقاضا شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان در ادامه گفت: در سال‌های نرمال سالانه به طور متوسط دو و نیم میلیارد مترمکعب آب در استان در اختیار داریم که اگر آن را به جمعیت دو میلیونی استان تقسیم کنیم، سهم هر گلستانی از آب در بخش شرب، بهداشت، کشاورزی و صنعت در طول سال ۱۲۵۰ مترمکعب بوده که کمتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: در سال آبی گذشته شاهد کاهش ۲۹ درصدی بارندگی، افزایش حدود ۲ درجه‌ای دما، کاهش ۴۰ تا ۸۰ درصدی رواناب رودخانه‌ها و افت ۲۰ درصدی حجم آب‌های زیرزمینی در استان بودیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان تصریح کرد: خوشبختانه امسال از ابتدای مهرماه تاکنون وضعیت بارندگی بهتر شده و شاهد افزایش ۴۸ درصدی بارندگی، کاهش ۲ دهم درصدی دما بودیم. البته با توجه به اینکه آبخوان‌ها به‌تدریج جایگزین می‌شوند، کماکان شاهد افت ۲۰ درصدی تراز آب هستیم.

حسینی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۴ میلیون مترمکعب معادل ۱۴ درصد کل ظرفیت، آب در سدهای استان ذخیره‌سازی شده درحالی‌که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ میلیون مترمکعب بوده است.

وی تصریح کرد: برای تسریع در روند آبرسانی، ۶ طرح آبرسانی شهرهای بندر ترکمن، گمیشان، گرگان، آزادشهر، رامیان، کلاله و بخشی از نوار مرزی به شرکت منطقه‌ای محول شده است.

مهندس حسینی به طرح جامع آب شرب در استان اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح در افق سال ۱۴۲۵، ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای شرب نیاز داریم که ۷۰ میلیون مترمکعب آن از محل آب‌های زیرزمینی، ۶۰ میلیون مترمکعب از محل سدها و چشمه‌ها و ۵۰ میلیون مترمکعب آن باز محل شیرین‌ سازی آب دریا دیده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به آغاز مطالعات برای شیرین سازی آب، گفت: در حال حاضر مجوز شیرین سازی آب برای ۲۰۰ هزار نفر در استان گرفته شده اما در طرح جامع آب شرب استان برای ۶۰۰ هزار نفر پیش بینی شده است.

انتهای خبر

نوشته شده توسط البرزگلستان در پنج شنبه, ۲۰ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱:۰۷ ق.ظ

دیدگاه