روحانی فردبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گلستان خبرداد:شناسایی ۱۵ مبادی ورودی مواد مخدر به استان /فعالیت ۸۶ تشکل مردم نهاددرحوزه مبارزه بامواد مخدر

کدخبر:۵۳۰۸۰

دسترسی به مراکز ترک اعتیاد، اولویت دستگاه های مرتبط برای مقابله با اعتیاد و درمان افراد مبتلا در این استان است

به گزارش البرز گلستان گروه امنیت/ محمود رضا روحانی فردبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان در نشستی به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدراظهار کرد: در  حال حاضر مواد مخدر و اعتیاد در راس آسیب های اجتماعی کشور و گلستان قرار دارد که ضرر زیادی به خانواده ها و جوانان زده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان تصریح کرد: مقابله با عرضه مواد مخدر در این استان شمالی اولویت اصلی مبارزه توسط دستگاه های مرتبط به شمار می رود

وی خاطرنشانکرد:طبق آخرین شیوع شناسی اعتیاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور ، میانگین نرخ شیوع اعتیاد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال در کشور ۵.۳ درصد بوده و این رقم در گلستان ۱۳.۸۱ درصد است و ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت گلستان بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال معتاد هستند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان افزود: مواد مخدر در دنیا به عنوان زلزله خاموش و یکی از ابزارهای جنگ نرم شناخته شده است که آهسته آهسته زندگی مردم و جوانان را هدف گرفته به گونه‌ای که امروز ۲۵۵ میلیون نفر در دنیا در دام اعتیاد گرفتار هستند.

روحانی فر ادامه داد: امروز مواد مخدر جزو چهار بحران اصلی و پنج اقتصاد پر سود دنیا است و پس از نفت، دارو، مواد غذایی و اسلحه بالاترین رقم قاچاق و آسیب را به خود اختصاص داده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان با بیان اینکه افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان است، گفت: این کشور ۸۵ درصد مواد مخدر دنیا را تولید می کند و ایران یکی از مقصدهای ثابت انتقال این مواد به دیگر کشورها است.

روحانی فر همچنین بیان کرد: در حوزه درمان راه اندازی مرکز درمان زیر ۱۷ سال و نخستین مرکز شلتر زنان معتاد از دستاوردهای برنامه های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد است که در کنار این دو مرکز  ظرفیت مرکز ماده۱۶ به۴۱۰ نفر افزایش پیدا کرد که در گذشته ظرفیت این مرکز۱۰۰ نفر بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان گفت که دسترسی به مراکز ترک اعتیاد، اولویت دستگاه های مرتبط برای مقابله با اعتیاد و درمان افراد مبتلا در این استان است.

محمود رضا روحانی فر  اظهار داشت: اکنون بیشترین امکانات برای درمان معتادان در استان به صورت سم زدایی است که سرمایه گذاری برای ماندگاری درمان این قشر، مهم ترین اولویت شورا است و با همکاری دستگاه های مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و اداره کل فنی و حرفه ای، در حال برنامه ریزی و گسترش آن هستیم.

روحانی فر تاکیدکرد: نخستین مرکز جامع توانمندسازی استان( خانه بین راهی)  با ظرفیت ۳۰ نفر راه اندازی شده که آموزش لازم را به فرد مراجعه کننده برای بازگشت به زندگی عادی تا حداکثر چهار ماهه ارایه می دهد.

وی افزود: این مرکز به آن دسته از معتادانی اختصاص دارد که سم زدایی شده و برای ماندگاری درمان خود و آلوده نشدن دوباره به اعتیاد، نیاز به خدمات دارند.

روحانی فر با اشاره به نقش تشکل های مردم نهاد برای مقابله با آسیب های اجتماعی مواد مخدر گفت: اکنون در این استان ۸۶ تشکل مردم نهاد در حوزه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر زیر پوشش شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر فعالیت دارند.

وی تاکید کرد: امروز تشکل های مردم نهاد ظرفیت بسیار با ارزش برای این شورا در زمینه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر محسوب می شوند و می توانند کمک شایانی به این شورا در حوزه های فرهنگی، صیانت از خانواده، ماندگاری درمان و اشتغال افراد مبتلا به مواد مخدر در استان داشته باشند.

روحانی فر افزود: تاکنون پشتیبانی خوبی توسط دستگاه های مرتبط با امر مقابله با عرضه مواد مخدر در استان و ناامن کردن منطقه برای فعالیت قاچاقچیان صورت گرفته تا اکنون در استان گلستان ۱۵ ورودی مواد مخدر شناسایی شده .

/انتهای خبر

نوشته شده توسط البرزگلستان در شنبه, ۰۵ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۳۹ ب.ظ

دیدگاه