طرز تهیه خورش سنتی ساک،غذای محلی و خوشمزه شهرستان کردکوی(گلستان)مخصوص دهه محرم

البرز گلستان خورش ساک” غذای محلی شهرستان کردکوی در استان گلستان است. ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب کردکوی ها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو می کنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیه های  هر شب شام می دهند

 ساک یکی از غذاهای اصیل کردکوی هست که در قدیم حتما در مراسم عروسی از آن به عنوان پیش غذا استفاده میکردند

طرز تهیه :

نخود را در آب جوش بریزید و وقتی نخوددر حال جوشیدن است به آن مقدار کمی جوش شیریناضافه کنید تا پوستش راحت تر گرفته شود( به این روش خام جوش میگوین) بعد از اینکه نخود پخت .

پوستش را جدا کنید و با  گوشت بپزید.

بعد از مقداری پختن گوشت اسفناج های خرد شده را به همراه پیاز به داخل قابلمه گوشت بریزید تا به همراه گوشت پخته شوند.

سپس آرد را با کمی آب مخلوط کنید و هم بزنید و داخل خورش بریزید تا خورش لعابدار شود.

سیر را هم در مقداری روغن تفت  دهید و مقداری زرد چوبه داخل آن بریزید .

نعنا خشک را هم در مقداری روغن بریزید و نعنا داغ درست کنید.

سپس هر دوی آنها را داخل خورش بریزید و بعد از چند جوش ، خورش  را تست کنید و میزان  نمک وفلفل مورد نظر را بچشید و بعد  از روی حرارت بردارید.

خورش ساک آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با کمی نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نوشته شده توسط البرزگلستان در پنج شنبه, ۰۶ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۲:۰۳ ب.ظ

دیدگاه