- البرز گلستان - http://alborzegolestan.ir -

هشدار استاندار گلستان نسبت به خشک شدن خلیج گرگان:خطر ریزگردها در پیش است، هر چه سریعتر باید علاج بخشی شود

استاندار گلستان با تاکید بر اهمیت محیط زیستی و اجتماعی خلیج گرگان برای آینده استان، اظهار کرد: بر اساس گزارش مشاور باید با تغذیه آب شیرین رودخانه ها و یا با استفاده لایروبی و ظرفیت آب های شور خلیج گرگان احیا شود و محیط زیست استان باید همراهی سازمان حفاظت محیط زیست را جلب نماید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، دکتر هادی حق شناس در سیزدهیمن جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت مناطق ساحلی استان که با حضور مهندس محمدرضا اللهیار عضو هیات عامل و معاون مهندسی، توسعه و امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، تصریح کرد: یا باید آب شیرین از طریق قره سو و نکارود وارد خلیج گرگان شود که البته سد احداث شده بر روی نکارود مانع می شود و یا باید با لایروبی از ظرفیت آب شور در خلیج استفاده شود.

وی افزود: با توجه به اینکه خلیج گرگان منبع و مخزنی از ماهیان خصوصاً ماهیان خاویاری است و به دلیل اینکه خشک شدن این خلیج خطر ریز گردها را به دنبال دارد ما نمی توانیم زمان را از دست بدهیم و باید هرچه سریعتر علاج بخشی لازم را صورت دهیم.

وی با اشاره به اینکه سالانه ۶ میلیون متر مکعب از سواحل کشور لایروبی صورت می گیرد، گفت: حجم لایروبی خلیج گرگان تنها ۷۵۰ هزار متر مکعب است که به عنوان یکی از راهکارهای نجات این مکان ارزشمند به شمار می آید.

دکتر حق شناس خاطر نشان کرد: تا کنون قریب به ۸ هزار هکتار از این خلیج خشک شده و ما نمی توانیم انتظار خشک شدن ۴۰ هزار هکتار خلیج گرگان را بکشیم و باید با نظر مشاور مورد تایید سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام لازم را صورت دهیم.

استاندار گلستان با اشاره به حریم ۶۰ متری درنظر گرفته شده برای سواحل یادآور شد: تلاش داریم به عنوان اولین استان در بین ۷ استان ساحلی باشیم که حریم دریا را رعایت کرده ایم.

وی همچنین با اشاره به طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) گفت: مدیریت یکپارچه ساحلی منافع اقتصادی به همراه دارد و به نفع استان است و می تواند مبنای استفاده بهتر از سواحل شمال و جنوب کشور باشد.

همچنین در سیزدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت مناطق ساحلی استان، معاون مهندسی، توسعه و امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: مطالعات طرح تدقیق مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) تازه آغاز شده و می تواند با توجه به ظرفیت های استان گلستان تاثیر بسزایی در رشد و توسعه داشته باشد.

محمدرضا اللهیار تصریح کرد: این طرح شهرستان به شهرستان و با هدف تدقیق اجرایی می شود و با رویکرد برنامه ی عمل اجرایی می گردد و در مبانی توسعه نقش دارد.

لازم به ذکر است در سیزدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت مناطق ساحلی استان گلستان روش کار برای طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) استان های شمالی و همچنین مطالعات مسئله خلیج گرگان ارائه شد و حاضرین جلسه نقطه نظرات خود را پیرامون این دو موضوع ارائه کردند.

0 [1]
0 [1]