- البرز گلستان - http://alborzegolestan.ir -

پیام های نوروزی مرکز بهداشت گلستان/ دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید

 

دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت  خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید:
 از انواع شیرینی های ساده و در اندازه کوچک که کالری کمتری دارند در پذیرایی ها استفاده کنید.
 در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید.
 به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ، در دید و بازدیدها بجای شیرینی های خامه ای و شکلاتی، ژله ای و
مربایی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند، از انواع خشک و ساده شیرینی ها در اندازه کوچک استفاده کنید
 بجای مصرف شیرینی و شکلات در دید و باز دید های نوروزی بهتر است از میوه استفاده کنید. میوه ها علاوه بر
ویتامین ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن الازمند ، حاوی ترکیباتی بنام انتی اکسیدان هستند که نقش
آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است
 میوه های ریز و درشت دارای مواد مغذی یکسان هستند نیازی نیست حتما میوه های درشت که معمولا گرانتر
هستند را بخرید.
 برای صرف چای ، بجای قند ، از کشمش ، توت خشک ) ۴-۳ عدد( و یا خرما ) یک عدد نه بیشتر( استفاده کنید.
 درمصرف آجیل زیاده روی نکنید . انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند . بطوری که هر ۱۱۰
گرم آنها حاوی ۱۱۰ تا ۱۱۰کالری است که معادل میزان کالری دو کفگیر برنج است.
 آجیل لزوما پسته و بادام و … نیست . از انواع تنقلات سنتی مثل گندم پفکی و بو داده ، شاهدانه ، کنجد ، آجیل
سویا ، نخود چی و کشمش ، عدس و ماش بو داده ، برنجک و مغز تخمه ها و انواع برگه ها یک آجیل سنتی ارزانتر و
دارای ارزش غذایی باال استفاده کنید.
 از آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک ، زمینه را برای
فشار خون بالا  فراهم می کنند
 در میمهانی های نوروزی ، در وعده ناهار و شام ، برای احتراز از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و
سرخ شده وارد بدن می شود ، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید
 مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر ، جذب چربی ها و مواد قندی را کاهش داده و بدین ترتیب از چاقی
جلوگیری می کند
 نوشیدن نوشابه )حتی انواع کم کالری( و آب میوه های صنعتی را که حاوی قند افزوده هستند ، به حداقل رسانده
و از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز و شربت های سنتی کم شیرین استفاده کنید.
 بعضی ها فکر می کنند بجای شام اگر میوه بخورند چاق نمی شوند. دقت کنید که مصرف زیاد میوه هم موجب
اضافه وزن می شود. روزانه حداقل ۲ عدد میوه و حداکثر ۴ عدد میوه با اندازه متوسط کافی است.
در تهیه غذا با بکار بردن توصیه های زیر می توانید یک غذای سالم و دارای ارزش غذایی و ارزانتر برای خود
و میهمانان تهیه کنید:
 سویا جایگزین خوبی برای گوشت است . می توان در تهیه غذا ها از سویا بجای گوشت و یا مخلوط با گوشت
استفاده کرد.

دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت – اسفند۱۳۹۷

0 [1]
0 [1]