ویژگی های ماهی تازه ، مانده و فاسد شده /مقاله ای ازدکتر علی اکبر افتخاری

بازار غذاهای دریای به طور مشخص بوی ماهی می دهد – ولی در واقع غذاهای دریایی تازه نباید بویی داشته باشند و نباید مدت زمان زیادی از بسته بندی آن ها تا زمانی که به دست شما برسد، گذشته باشد.
– ماهی باید بوی تازگی بدهد و بوی ملایمی داشته باشد، نه بوی ترش و بد ماهی
– چشم ها باید شفاف باشند.
– در اطراف لبه های فیله های ماهی نباید تغییر رنگ و خشک شدگی وجود داشته باشد.
– بسته های ماهی یخ زده نباید نشانه ای از کریستال های یخ داشته باشند ( کریستال های یخ روی ماهی نشان دهنده مدت زمان طولانی ماندن آن ها و همین طور نشانه اب شدن و منجمد شدن مکرر ماهی می باشد. )

مهم‌ترین بحث در خصوص ماهی، بحث سلامت و رعایت نکات بهداشتی است
برای خرید ماهی و تشخیص تازگی آن باید به نکاتی مانند درخشان بودن ظاهر ماهی و پولک‌های ماهی توجه کرد که نشان می‌دهد ماهی به تازگی صید شده است و مشاهده رنگ صورتی روی شکم ماهی نشان دهنده این است که ماهی درجاتی از کیفیت خوب اولیه خود را از دست داده است، همچنین چشم‌های ماهی باید درخشنده و برجسته باشد و در صورت چشم غیرشفاف و سفید می‌توان گفت این ماده غذایی کهنه است.

نوشته شده توسط محمد صالح افتخاری در یکشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۳:۵۷ ب.ظ

دیدگاه