به گزارش صبح گلستان اهم اقدامات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اعلام شد
شایان ذکر است کلیه اقدامات انجام شده در سالیان گذشته (سال 1390 به قبل) یا انجام نشده است و یا اگر اقدامی صورت پذیرفته است در حد کم و محدود بوده است .
1-اجرای طرح شهید شوشتری درکلیه شهرستانهای استان و حداقل دو منطقه از مناطق آسیب خیز در هر شهرستان
این امر در سالیان گذشته در استان به اجرا درنیامده بود .
2- انعقاد تفاهم نامه همکاری با دستگاههایی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) استان- صدا و سیما- اداره کل زندانها و برخی دانشگاههای استان در راستای توسعه همکاری ها ی بین دستگاهی.
3-بومي سازي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد توسط كميته فرهنگي و پيشگيري و تعيين وظيفه براي كليه دستگاههاي عضو . وظایف هر دستگاه از سند احصاء شده و برای آنها ارسال شده است و گزارش اقدامات را به شورا ارسال می نمایند.
4-اجراي بيمه درمان اعتياد در مراكز دولتي درمان سرپايي اعتياد در 7 شهرستان استان و 11 مرکز خصوصی سرپایی درمان اعتیاد
5-ارسال طرح های پژوهشي در زمينه اعتياد( براي اولين بار در دبيرخانه شورا)به ستاد و پذيرش آنها و كمك مالي به اجراي آنها. در سالیان گذشته این بخش غیر فعال بوده و فعالیت کمی در اینخصوص در استان صورت می پذیرفته است
6-استفاده از پتانسيل اجرايي تبصره دو ذيل ماده شانزده در استان با عنايت به كمي ظرفيت مركز ماده شانزده آقايان و نبود مركز ماده شانزده بانوان-بطور متوسط سالانه 300 الي 500 نفر در مراكز اقامتي مجري تبصره دو ذيل ماده شانزده پذير ش مي شوند. در سالیان گذشته استان فاقد مرکز ماده 16 بوده است .
7-همراه نمودن و همگرايي كليه دستگاههاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و همچنين كميته هاي تخصصي و تشكيل منظم شوراي هماهنگي استان و كميته ها . جلسات کمیته ها و شورای هماهنگی استان بطور منظم و ماهیانه تشکیل شده است بطوریکه در رتبه بندی استانها در ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالیان جاری جزء استانهای برتر قرار داشته ایم.
8-برگزاري كارگاههاي آموزشي درمانهاي غيردارويي جهت كليه روانشناسان و مددكاران كلينيك هاي سرپايي درمان اعتياد با استفاده از اساتيد مطرح كشوري (5كارگاه جهت روانشناسان و 3 كارگاه جهت مددكاران و یک کارگاه درمان سوء مصرف روانگردانها جهت پزشکان و روانشناسان مراکز ) براي اولين بار در استان
9-دعوت از كليه موسسات مردم نهاد فعال در امر مبارزه با مواد مخدر جهت همكاري تنگاتنگ با دبيرخانه شورا و واگذاري بسياري از برنامه هاي اجرايي شورا به سمنها در راستاي اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر( تعداد این موسسات در سالهای گذشته حدود 21 سازمان بوده است که در حال حاضر 87 موسسه در حوزه مبارزه با مواد مخدرو اعتیاد فعالیت دارند)
10-اجراي برنامه شبكه سازي سمنها و تعيين اعضاي هيات مديره و بازرس و …
11-تكميل احداث ساختمان جديد شورا در محل سايت اداري با پيگيري هاي به عمل آمده بخصوص طي سال اخير و بهره برداري از آن نهايتا تا انتهاي تابستان(از قبل تلاشهايي صورت گرفته بود لكن با پيگيري هاي به عمل آمده در سال 95 و 96 و دريافت بودجه از ستاد عمليات احداث ساختمان با سرعت بيشتري پيشرفت نمود)
12-افزايش حداقل 50درصدي كشفيات مواد مخدر و روانگردانها طي ساليان گذشته نسبت به قبل
13-برگزاري پانل هاي پرسش و پاسخ در زمينه اعتياد و ايدز در محيطهاي دانشجويي و دانشگاهها(براي نخستين بار اين پانلها در سال 94 برگزار شد و قبلا صورت نگرفته بود و طي سالهاي بعد ادامه نيز پيدا كرد .)
14-برگزاري برنامه هاي متعدد در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر اعم از فعاليتهاي آموزشي ، فرهنگي ، ورزشي و تفريحي و … در سال 93 سیصد برنامه-در سال 94 هشتصد برنامه و در سال 95 ، هفتصد برنامه و در سال 96 نيز هفتصد برنامهو در سال 97 بالغ بر 1200 برنامه اجرا گرديد
15-انعقاد تفاهم نامه با شهرداري مركز استان در راستاي تخصيص 10درصد از بودجه فرهنگي به امر مبارزه با مواد مخدر و پيگيري اجراي آن(قبلا با وجود تلاشهاي فراوان موضوع اجرايي نشده بود)
16-کاهش دسترسی به مواد مخدر و روانگردانها در محیطهای هدف بویژه اطراف مدارس ، دانشگاهها ، نهادهای عمومی
17-جمع آوری معتادان متجاهر از چهره شهرها و محلات
18-کاهش 5 درصدی نرخ بروز اعتیاد با تمرکز بر برنامه های پشگیری اولیه از اعتیاد در اقشار آسیب پذیر جامعه و متناسب با گروهها و کانونهای اولویت دار هدف ( دانش آموزان ، دانشجویان ، زنان ، کودکان ، کارگران ، سربازان )
19-کاهش 5 درصدی نرخ شیوع سو، مصرف مواد مخدر در جمعیت 15 تا 65 سال کشور تا پایان سال 1395
20-افزایش 10 درصدی ماندگاری معتادان در فرایند درمان و کاهش آسیبها و کاهش نرخ عود اعتیاد با مشارکت خانواده ها
21-بهبود استاندارهای علمی ،د بنی و عملکردی فعالیت مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد
22- راه اندازی مرکز ماده 16 در استان ( تنها 17 استان در سطح کشو دارای چنین مرکزی هستند) ظرفیت مرکز مذکور 100 نفر می باشد
23-توسعه و ارتقای صیانت و حمایت های اجتماعی از معتادان بهبود یافته و خانواده آنها
24-بهره گیری حداکثری از پتانسیل های موجود در نهادهای مدنی و تشکل های مردم نهاد برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد
25-اصلاح و ارتقاء ساختار امر مبارزه با مواد مخدر در دستگاههای اجرائی ذیربط و سازمانهای متولی امر
26-تعريف مواد مخدر بعنوان اول مولفه امنيتي استان در سند جامع امنيتي استان با مصوبه شوراي تامين استان
27-فعال سازي شهرداريها براي بهسازي نقاط آلوده و شناسائي نقاط متروكه و زمينهاي رها شده جرم خيز استان و بهسازي و حصاركشي اين نقاط توسط شهرداريها برابر ماده 110 قانون شهرداريها كه فقط در مركز استان بالغ بر 40 مكان شناسايي و بهسازي شد .
28-ايجاد و افزايش اشراف اطلاعاتي و عملياتي در فرودگاه ، ايستگاه راه آهن ، گمرك ، مرز ، پست ، ميدان ميوه و تره بار مركز استان ، پايانه حمل و نقل ، باربري ها ، انبار توشه ها ، پيك هاي موتوري ، توقف گاه هاي اتوبوس ها در خارج از پايانه مسافري ، عطاري ها ، مناطق آلوده به توزيع و استفاده كيفي از ظرفيت هاي مذكور در غالب انجام كارگروه اطلاعاتي استان
29-تهيه فیلهمهای کوتاه و بلند از آلودگي استان توسط صدا و سيماي مركز استان و وضعيت مناطق آلوده .
30-اجراي عمليات پيشگيري از كشت خشخاش و شاهدانه با استفاده از ظرفيت تمامي دستگاههاي استاني
31-تشكيل تيم بازرسي براي بازديد از گلخانه هاي استان متشكل از پليس مبارزه با مواد مخدر و جهاد كشاورزي
32-شناسايي شهرستانهاي آلوده به كشت شاهدانه و دعوت از فرمانداران شهرستانهاي مربوطه در كميته مقابله جهت برنامه ريزي
33-تحليل به موقع از وضعيت كشت به خصوص شاهدانه در استان و طرح موارد مبتلابه و اخبار واصله در كميته مقابله و كار گروه اطلاعاتي استان
34-طرح مسائل و مشكلات حوزه مقابله با اتخاذ تصميم در كميته حقوقي و قضائي و اتخاذ راهكار براي رفع آن
طرح موضوع مرز و گمرك در جلسات و پيگيري موضوع تجهيز مرز اينچه برون به سگ مواد ياب ،ايكس ري مسافري و تونلي كه ايكس ري مسافري تهيه گرديده و الباقي امكانات در شرف تهيه و تجهيز مي باشد البته ايكس ري تونلي در اولويت اول گمرك كشور قرار گرفته است.
35-فعال سازي پايش تصويري محل تخليه و جابجائي بار در گمرك اينچه برون .
36-فعال سازي پايش تصويري ترمينال مسافري شهرستان گرگان .
37-فعال سازي شعب ويژه مواد مخدر در برخي دادسراها دادگاه بدوي و تجديد نظر با حمايت سازنده دستگاه محترم قضاء
38-آموزش كاركنان ايستگاههاي بازرسي،مرزباني ، سپاه در شناخت انواع جاسازيها و شيوه هاي حمل مواد..
39-اجراي طرح جمع آوري حداقل سه خرده فروش به صورت روزانه از سطح هر شهرستان .
40-اجراي طرح پاكسازي جلوگيري از دسترسي آسان به مواد مخدر در اطراف محيطهاي اموزشي .
41-طرح و پيگيري علت كاهش كشفيات ايستگاههاي تنگراه و تيل آباد و بررسي دلايل ناكار آمدي اين ايستگاه ها در حوزه كشف مواد مخدر با طرح موضوع در كارگروه اطلاعاتي استان .
42-اجراي دستورالعمل صيانت از حجاج
43-تهيه برش استاني سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد سال 94 و اجراي آن در استان
44-تشكيل بانك اطلاعاتي مدرسين حوزه پيشگيري اوليه از اعتياد استان جهت استفاده از آنها در اجراي كارگاهها و برنامه هاي آموزشي.
45-استفاده كيفي از پتانسيل روحانيون ،مبلغين و مبلغات در حوزه پيشگيري از اعتياد كه در اين خصوص سه طرح ( 46-برگزاري 100 همايش پيشگيري در 100 روستا ، آموزش روحانيون و تربيت كادر متخصص و استفاده از پتانسيل هيئت هاي مذهبي در ايجاد پايگاه هاي سلامت اجتماعي ) توسط سازمان تبليغات اسلامي تهيه و با تصويب كميته و جلسه شوراي هماهنگي استان در حال انجام است .
47-بهينه سازي امر جمع آوري معتادين كه در هدف تعيين شده صورت پذيرد و كيفي سازي امر غربالگري و پذيرش معتادان متجاهر و برنامه ريزي جهت درمان و روان درماني معتادين با استقرار تيم كامل درماني و روان درماني و همچنين اورژانس 115 در مركز
48-اجراي دستور العمل تكاليف بعد از خروج افراد بهبود يافته و پيگيري امر درمان آنها و در صورت عمل ننمودن به تكليف، اعلام به مرجع محترم قضائي جهت برخورد و اعزام افرادي كه براي مرحله سوم دستگير شده يه زندان در اجراي تبصره 3 ماده 16 در بررسي هاي انجام شده از معتادان ترخيص شده از مركز بين 50 تا 70 درصد معتادين معرفي شده به مراكز در زمان اجراي تكاليف در حال گرفتن خدمات از مراكز تعيين شده هستند و اين مهم توسط بازرسان اعزامي از ستاد نيز مشاهده گرديد.
49-دريافت دفترچه بيمه سلامت ايرانيان جهت تعدادي از مددجويان فاقد دفترچه بيمه درماني با همكاري بسيار خوب دادستاني محترم، ثبت احوال و بيمه سلامت استان جهت كاهش هزينه هاي درماني آنها در مواقع رجوع به بيمارستان ها
50- امحای بیش از 26 تن انواع مواد مخدر در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر استان . این امر پس از انقلاب اسلامی برای اولین بار در استان صورت پذیرفت .
51-برگزار ی اولین و دومین یادواره شهدای مبارزه با مواد مخدر استان و تجلیل از خانواده های گرامی آنان.( 83 شهید عرصه مبارزه با مواد مخدر )
52- برگزاری همایشهای گفتمان سازی و اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر با حضور مسولین عالی رتبه کشوری ، استانی ، ائمه محترم جماعات و میهمانان خارجی در استان .
53-افتتاح و راه اندازی مرکز سرپناه شبانه بانوان در استان .
54-پیگیری راه اندازی مرکز جامع توانمندسازی بهبودیافتگان در استان .
https://alborzegolestan.ir/?p=34438